ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adesea este invocată în mass-media românească preluarea și adoptarea de „modele” din „lumea civilizată”, indiferent de utilitatea reală a acestora. 

Sugerate fiind cel mai adesea tocmai și strict „modelele” convenabile a fi aplicate de către „sistem” sub masca bunelor și chiar celor mai bune intenții, indiferent dacă se pretează cu adevărat sau nu. 

Iar dacă tot este constant intoxicată opinia publică românească sub „bombardamentul” modelelor de tot felul, numai dinspre vest să fie, atunci s-ar pune cât de firesc întrebarea – și „Ne-ntrebăm și noi…” în rubrica purtând același nume, de nu cumva ar fi cât se poate de normal să fie măcar pomenite, dacă nu chiar scoase în evidență și alte exemple altfel cât se poate de semnificative din societăți consolidate, despre bune practici, despre reflexe edificatoare în sensul spiritului și simțului civic. 

Exercitat de protestatarii autori ai unei demonstrații în fața Bundestagului din capitala Germaniei sub forma dispunerii fotografiilor cu cei vătămați sau chiar răpuși de pe urma armelor biologice fals poreclite „vaccinuri” anti-CoVID, în scaunele cu rotile amplasate rânduri-rânduri pe peluza din fața instituției de stat.  

„Sigur și eficient” s-a dovedit a fi doar praf în ochii celor duși de nas, ceea ce era absolut anticipabil, previzibil și de așteptat întâmplându-se deja în sensul că efectele adverse de pe urma așa-ziselor „vaccinuri” și-au făcut simțite din plin consecințele, sub forma zecilor și zecilor de milioane de vătămări și fatalități la nivel mondial – și e strict doar începutul îmbolnăvirilor și deceselor!, demontate fiind încet și sigur toate absurditățile fără temei din jurul păcălelii cheie „Noi credem în știință”. Lovind ca un bumerang și arena sportivă, cu miile fiind vătămările și fatalitățile din lumea iubitorilor mișcării, enumerate la această legătură din goodsciencing.com

Ori oare acest „model german”, al ingeniosului protest cât se poate de justificat și binevenit, drept o măsură necesară și salutară de reacție a opiniei publice la cele pățite pe propria piele în urma manipulării pas cu pas la care a fost supusă de „sistem”, n-ar trebui adus în discuție, pus în lumină, dezbătut și cel mai bine preluat și adoptat și în spațiul public românesc, întru primenirea și însănătoșirea sa morală?

Ba bine că nu.

Dar bineînțeles că subiectul este de evitat de către mass-media coruptă, aservită și pe pilot automat, subiectul făcând parte din gama adevărurilor inconvenabile, atât de detestate într-o nație care doar clamează c-ar vrea să-i fie spus tot adevărul, gol-goluț.    

Nație în care destui sunt tare, tare zeloși și susceptibili a prelua, adopta și copia fără filtrul rațiunii modele din „lumea civilizată” – iar imitația e forma cea mai sinceră de flatare, urmându-i exemplul și aplicând cu sârg un… „fals nereușit” al așa-zisului „stil de viață”, apropo de tot ce ține în general de materialism, consumism, comoditatea confortului și așa mai departe, mult mai greu însă când vine vorba de aspecte realmente primordiale ale existenței pe pământ, ce țin și de conștiință individuală și colectivă, principii, etică, moralitate și nu numai.  

Așadar „modelul german”, atât de adesea și insistent invocat în varii situații, nu mai e valabil și în acest caz, altfel cât se poate de elocvent și notabil? 

Fotografia de mai sus e inserată în articolul de pe http://www.thetruthseeker.co.uk/thetruthseeker.co.uk, citând site-ul „2nd smartest guy in the world”.

O scurtă înregistrare video, publicată pe Twitter în topicul „Moarte subită” și inserată într-un articol pe tema protestului de la Berlin este disponibilă mai jos. / SportTim.ro