ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Occidentul și Kievul încearcă să minimalizeze pierderea orașului strategic Bahmut. Însă acesta reprezintă un punct de cotitură majoră în Războiul din Ucraina.

Un comentariu de Raul Ilargi Meijer publicat pe blogul The Automatic Earth pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

În Bahmut/Artimovsk, întregul NATO, toate cele 31 de state membre, au fost înfrânte de un proprietar de restaurant și de o adunătură de deținuți, s-a spus.

Deși este evident o caricaturizare a situației (Wagner este foarte bine organizat), ea nu e departe de realitate. Ceea ce ridică probleme serioase pentru NATO.

Cu tot controlul riguros pe care cele 31 de state membre îl au asupra presei, ele nu vor putea nega înfrângerea la nesfârșit.

Așadar, ce va face NATO acum? Își va spori și mai mult implicarea în Ucraina. Și apoi, din nou și din nou. De câte ori va fi nevoie.

La capătul acestui drum al implicării tot mai mari se află armele nucleare. Nu armele nucleare ruse, căci, așa cum scria prietenul meu Wayne zilele trecute, rachetele lor hipersonice de mare precizie fac ca armele nucleare să pară grosolane și primitive.

Un apanaj de ev mediu.

Însă NATO/SUA nu au dezvoltat asemenea arme (hipersonice). Au cheltuit de zece ori mai mulți bani pe armament, o fac în continuare, și totuși, comparativ, au ajuns la arc și săgeată.

Bombele nucleare nu sunt bune decât la provocat o panică și o distrugere generală. Dar asta înseamnă și propria ta distrugere, ca urmare a protocoalelor de Distrugere Mutuală Asigurată.

Care sunt aproape la fel de vechi ca arcul și săgeata. Dacă lansezi o rachetă nucleară, este foarte probabil ca o alta să îți cadă ție în cap.

Sfârșitul filmului. Sfârșitul Tău.

SUA/NATO, „Occidentul colectiv”, Hegemonul au pierdut. Și nici măcar nu au realizat când s-a produs acest lucru.

Pentru că Hegemon = Trufie.

Ascultați-i ce continuă să spună și veți observa că ei nu pot înțelege, nu pot recunoaște că lumea s-a schimbat. Și încă în ce mare măsură.

Nu e vorba doar de ultimul weekend și de cele 9 luni dinainte, la Artimovsk. E vorba de întreaga istorie a Ucrainei: ea ilustrează înfrângerea Occidentului.

Statele Unite au pus la cale o lovitură de stat și împingerea frontierelor NATO spre Est. Iar Rusia a reacționat exact așa cum a anunțat că o va face: fără arme nucleare, fără naziști, fără NATO.

Și-a atins deja ultimele două obiective și știe că îl poate atinge și pe primul.

Dar Occidentul continuă să susțină că operațiunea specială a Rusiei nu a fost provocată.

Occidentul nici măcar nu mai aude. Și-ar dori să negocieze un sfârșit pentru toate astea, dar CE să negocieze? Reamplasarea Azov la granița Donbasului, ca să poată ucide din nou ruși? Așa ceva nu se va întâmpla.

Nu mai este vorba doar de arme, deși ele joacă un rol important: Hegemonul nu mai poate dicta condiții bazându-se pe forța lui militară. A fost depășit.

Nu mai poate dicta condiții nici bazându-se pe statutul de monedă de rezervă al Dolarului.

Hegemonul și-a făcut-o cu mâna lui. Folosirea Dolarului ca armă s-a întors împotriva sa într-o asemenea măsură încât de-Dolarizarea a devenit un proces care nu mai poate fi oprit.

Gestul prințului saudit Mohammed bin Salman de a-i întoarce spatele lui „Joe Biden” a reprezentat un moment important. Pentru că, atunci când a făcut acest gest, era evident că mulți îl vor urma.

În Asia Centrală, dacă ai fi Kazahstan sau Uzbekistan, de ce naiba ai alege să mergi cu G7/NATO/SUA în loc de BRICS?

De ce ai merge cu puterea care se află la apus și nu cu cea care tocmai se înalță?

Rusia este vecinul tău cel mai puternic, legată strâns de China, și care construiește o rețea BRI în regiunea ta, iar statele arabe din apropiere sunt pe punctul de a se alătura acestei rețele.

De ce te-ai alătura G7 când știi că nici unul din vecinii tăi nu face asta?

Sunt apoi voci care afirmă că Statele Unite vor încerca să provoace o extindere a războiului, inclusiv poate cu implicarea trupelor americane.

Întâi, pentru că NATO este pe punctul de a fi înfrânt și, al doilea, că președinții americani nu pierd alegerile atunci când este război.

Am mai spus-o: mă așteptam să înceapă mai întâi cu trupe poloneze; poate chiar și de pe teritoriul polonez.

Dar polonezii nu mai par atât de entuziaști. Și nici o altă țară europeană membră NATO nu ar face-o. Trupele germane, franceze și olandeze nu sunt pregătite pentru război. Iar în Statele Unite peste 70% din trupele potențiale sunt supraponderale și/sau au altfel de deficiențe.

Ucraina a avut probabil cea mai bună armată terestră din Europa, finanțată și antrenată de NATO din 2014. Și a pierdut în fața unui bucătar și a unui grup excentric de năimiți.

NATO știe că nu va câștiga o astfel de luptă. Singura opțiune rămân armele cu rază lungă, rachete, avioane etc.

Doar că NATO nu mai are avantaj asupra Rusiei în acest domeniu, ca să ne exprimăm moderat.

Singurul factor care este în prezent în favoarea NATO este că Rusia nu urmărește distrugerea lui. Vrea să trăiască în pace și să facă comerț. La fel și China.

NATO = Unipolaritate.

Dar lumea se îndreaptă cu rapiditate spre Multipolaritate.

Ergo, NATO a devenit desuet.

Ucraina nu își va recuceri niciodată teritoriile „pierdute”, iar Zelenski se va muta la vreo proprietate din Italia sau Florida și nu se va mai auzi nimic de el până va fi pomenit într-un ferpar.

Are pe conștiință moartea a circa 300.000 de compatrioți.

La fel, toți „liderii” care și-au trimis arsenalul second hand în Ucraina. Și ei sunt la fel de responsabili de aceste morți.

Lumea s-a schimbat enorm în ultimii ani, iar ignoranța nu mai este o scuză, dacă ești „lider” sau „Joe Biden”.

Nici măcar dacă ești „doar” un Alegător sau un Cititor.

Sângele tuturor acestor morți va fi pe capul Tău când o să te întâlnești în Poartă cu Sfântul Petru.