ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omagiul unei fiice de erou

La Mulți Ani, Tăticule! 99 azi!

Și de Crăciun mă amenințai cu vărguța! Îți venea și ție să râzi știind tu că n-au avut niciun efect asupra mea pedepsele tale ce au rămas doar la stadiul de rostire fără îndeplinire …

Ce zi binecuvântată și tulburătoare în același timp… să-ți fie sufletul izvor de lacrimi de bucurie și tristețe deodată.

Bucurie că Tu ești, tristețe că nu e și Mama!

99 de ani ! Și cu câteva zile în urmă mi-ai enumerat proiectele pe 2023…

- Cocuțo, mi-e ciudă că nu mai am vreo zece ani în față, că am atâtea de făcut! S-a micșorat timpul și mă strânge și mă enervează. Mi-a limitat spațiul.

- Spațiul ți l-ai limitat tu, Tăticule! Ți-a zis Dumnezeu când pleci? Nu! Atunci lucrează ca și când ai fi nemuritor… că dacă e să te ia, înseamnă că în opinia Lui ți-ai terminat treaba aici, iar ce crezi tu, nici nu mai contează…

M-a privit lung și a continuat zâmbind:

- Să-mi luați un câine de vânătoare, mi-a zis. Vreau să trag la aghioase sub cireșii înfloriți cu capul pe el… și să mă duceți pe malul Neajlovului o zi… să stau pe mal cu o undița în mână! (El n-a pescuit niciodată)

- Îți luăm, Tăticule, îți luăm…tu numai nu te măcina, trăiește!

Trăiește Tăticule întru Mulți Ani! Oricum ești Nemuritor! Ți-ai clădit Templul Nemuririi in inima Țării. Ți l-ai clădit din mii de pagini scrise, din sacrificii, curaj, fapte de vitejie, onoare… și peste toate Iubirea asta infinită de România pe care am invidiat-o de atâtea ori…mi-a fost singura rivală care a ieșit mereu învingătoare in lupta pentru tine!

O iubești in trei culori, o iubești ca Mamă, ca pe o soră, ca pe o fiică.

Acum o iubești ca pe Maica Domnului…și de multe ori m-am întrebat dacă eu o iubesc ca o iubesc eu sau pentru că o iubești Tu?

La Mulți Ani, Eroule, Zburătorule, Ostașule, Scriitorule, Marinarule!

Fiica Ta cu smerenie infinită îți sărută mâinile!

Voica Theodoru, 17 ianuarie 2023