ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Gabriela Calițescu ne transmite următorul

COMUNICAT DE PRESĂ

12 septembrie 2024: Am solicitat reanalizarea de către CNA a unei sancțiuni având în vedere ca sunt acuzații grave aduse și nefondate, amenda 25000 lei plus sesizare la Parchet:

Ședința publică CNA aici: https://www.facebook.com/share/v/W3VytWJ1wUAvJDC3/?mibextid=WC7FNe

Răspunsul Gabrielei Călitescu, jurnalist la postul de televiziune Nasul Tv:

Răspund la acuzațiile aduse în cadrul ședinței Consiliului Național al Audiovizualului

Astăzi, am fost audiată de Consiliul Național al Audiovizualului în legătură cu emisiunea „Să Vorbim Despre tine”, realizată pe 12 aprilie 2024, invitat DR istoric Florin Șandru ,

https://fb.watch/uysMJ4XWzb/ - regăsiți emisiunea aici.

În această emisiune am discutat despre dezvoltarea economiei României înainte de 1989.

În urma acestei audieri, am fost acuzată de promovarea comunismului și dezinformare istorică, acuzații pe care le consider complet nefondate.

Doresc să subliniez că scopul emisiunii a fost să analizez aspectele economice din perioada respectivă, nu să aduc elogii comunismului sau lui Nicolae Ceaușescu.

În acest context, vreau să aduc câteva clarificări bazate pe surse istorice:

1. Dezvoltarea industrială: Conform „Istoriei economice a României” de Nicolae Iorga, perioada socialistă a fost marcată de progrese semnificative în dezvoltarea sectorului industrial, cu o creștere constantă a producției de bunuri de capital și a infrastructurii.

2. Creșterea PIB-ului: „Evoluția economiei românești” de Constantin Gane evidențiază că, deși existau dificultăți, România a cunoscut o creștere accelerată a PIB-ului în perioada respectivă, comparabilă cu alte țări din blocul estic.

3. Proiecte majore de infrastructură: Așa cum menționează „România în perioada comunistă” de Daniel Buda, marile proiecte de infrastructură, cum ar fi canalul Dunăre-Marea Neagră, au avut un impact semnificativ asupra economiei naționale.

4. Proiectele agricole și industriale: „Agricultura și industria în România socialistă” de Andrei Păunescu subliniază că strategiile economice din perioada respectivă au vizat modernizarea agriculturii și dezvoltarea industriei, pentru a asigura autosuficiența economică.

Îmi reafirm angajamentul de a prezenta o analiză obiectivă și bazată pe faptele istorice, fără a promova ideologii politice.

Voi continua să aduc în discuție aspecte economice relevante și să contribui la un dialog informat și echilibrat de fiecare dată bazat pe documente .

Gabriela Calitescu Jurnalist

 

Raportul de monitorizare al CNA

 

 

RAPORT DE MONITORIZARE

 

Post:

NAȘUL TV

Program:

Să vorbim despre tine

Data/perioada:

12.04.2024, intervalul 20:00-21:49

Nr. sesizării:

5168/23.04.2024

Monitorizare:

 

 

SESIZĂRI

Sesizarea nr. 5168/23.04.2024:

Post: Nașul TV

Data: 12.04.2024

Ora: 20:22.00

Sesizare: Moderatoarea și invitatul apologiază regimul comunist de dinainte de 1989.

 

CONSTATĂRI

Postul de televiziune Nașul TV a difuzat în data de 12.04.2024, în intervalul 20:00-21:46, și în reluare în intervalul 22:00-23:49, emisiunea Să vorbim despre tine, prezentată de Gabriela Calițescu.

Invitat: Florin Șandru-doctor în istorie

            Titluri: NICOLAE CEAUȘESCU ȘI CONTRACTELE ECONOMICE EXTERNE

 

Pe ecran au fost prezentate următoarele informații: INTRĂ PE WWW.RADU.TV. ÎNSCRIE-TE ȘI SUSȚINE ASOCIAȚIA NAȘUL Tv! / TEL.:0725 611 941/ TELEGRAM, SIGNAL: 0762 090 780/ COMUNICARE@NASUL.TV

 

Pe banda croll în partea de jos a ecranului, au fost titrate următoarele informații, pe toată durata emisiunii: ***DEVINO MEMBRU! ÎNSCRIE-TE PE WWW.RADU.TV ȘI SPRIJINIȚI Asociația R.A.D.U. – Responsabili Apărăm Democrația Uniți, LEI: RO26 BACX 0000 0023 5015 3000, EURO. RO69 BACX 0000 0023 5015 3004, DOLARI: RO42 BACX 0000 0023 5015 3003, CHF: RO85 BACX 0000 0023 5015 3005, deschise la: UniCredit Bank, CIF: 46433800, cod SWIFT: BACXROBU***WW.RADU.TV***

 

La începutul și sfârșitul emisiunii a fost prezentat un fragment din concertul lui Tudor Gheorghe intitulat ”Tot degeaba”.

 

În cadrul emisiunii s-a vorbit despre contractele economice pe care Nicolae Ceaușescu le realiza în vizitele sale externe, realizările ”epocii Ceaușescu”- plata datoriei externe a României, în comparație cu cele din  ultimii 35 de ani. În acest context au fost făcute următoarele declarații:

 

S1 (11.40-14.12, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Iată, vom vorbi despre o perioadă istorică din ce în ce mai puțin amintită, dar istoria trebuie evocată, trebuie știută cu bune și cu rele. În această seară, iată, domnul profesor Florin Șandru ne-a propus să vorbim despre contractele economice pe care Nicolae Ceaușescu le realiza în vizitele sale externe. În data de 12.04.1989, iată, a rămas cunoscută pentru faptul că Nicolae Ceaușescu a făcut publică încheiere a plății datoriei externe ce se ridică la 20 și, ce se ridica la acel moment la 21 de miliarde de dolari. Ba chiar mai avea de recuperat 2,5 miliarde de dolari. Zilele de 12-14 aprilie marchează, se poate spune, o deplină independență economică și politică a României. Pentru prima dată în istoria sa îndelungată, iată, România nu mai avea nicio datorie externă, nu mai plătea tribut nimănui și era cu adevărat independentă și economic și politic, a spus atunci Nicolae Ceaușescu. Acum, după 35 de ani de democrație, industrie avem zero, producție – zero, livezi - aproape zero, fabrici – zero, spitale construite – zero, în 35 de ani. Și exemplele pot continua. Evident, mă refer la statul român. Bani în contul statului român, lipsă, scuzați-mă, plin de datorii, cu multe zerouri și dobânzi grosolane. Nu îi faceți dictatori, trădători, jefuitori, nu-i așa? Of, dragă Românie, țara mea tristă în urmă cu mulți ani aveai oameni care își dădeau viața pentru tine. Dragă Românie, aveai speranțe și conducător de cinste, bine pregătiți, domenii, specializări, etc. Acum, ce avem în vârful României? Nonvalori. Se muncea pe brânci pentru a ne face mare, dragă Românie. Acum te-au vândut și te-au sărăcit. De ce? Dragă Românie, învățai împreună cu ai tăi să treci peste povara asupririlor, să te poți descurca. Acum unde să te îndrepți? Dragă Românie, te lăudai și te respectau toți că ai izbăvit, că ai învins cotropitorii, că ai industrie, producție lanuri, tot. Acum, după 35 de ani, nu mai ai nimic. Dragă Românie, stabileai obiective și îndemnai tu oamenii la muncă pentru a dezvolta România.

 

S2(14.12-17.26, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Dragă Românie, făceai din unitate un scop în sine, sădeau dascăli, în piepturi brave, sentimentul de apartenență. Deși erai tânără, dragă Românie, aveai putere, făceai din lucruri mici, fapte atât de speciale. Erai România noastră, tărâmul nostru de poveste. Acum ai rămas tristă. Toți te-au părăsit. Clădesc pe alte tărâmuri povești și nici nu vor să se mai întoarcă la patria în care s-au născut. Vorbesc de românii noștri de pretutindeni, care au făcut cel mai mare sacrificiu părăsindu-și țara, culmea, pe timp de pace. Dragă Românie, îți mărturisesc cu tristețe că eu personal, nu am avut nicio clipă gândul emigrării de când am realizat că aparțin acestui pământ românesc. Am rămas aici să-mi duc tristețea cu demnitate. Hai să te întrebi probabil de ce. Tocmai datorită valorilor pe care le-a sădit în mine an de an, datorită istoriei noastre, datorită a tot ce are țara noastră. Minunății dumnezeiești le-aș putea spune. Pe tărâmul ăsta gol o să încerc să pun aripi viselor mele și ale tale, dragă române, deși e greu, pentru că alături de mine văd suflete necăjite care au uitat să zâmbească, piepturi din care ies suspine, ochi ce plâng în loc să caute răspunsuri, tineri ce își strigă nedreptatea, tineri abandonați și nimeni nu-i aude sau nu-i vede. Alții, tot în floarea vârstei, care disprețuiesc munca și preferă să stea degeaba decât să-și construiască un viitor. Satele românești, mare parte sunt abandonate, când altădată erau pline de veselie. Au plecat cu toții spre traiuri mai bune. Conducătorii ce-i ai, sunt fără judecată și majoritatea sunt hapsâni, te fură, te vând că așa-i ordinul. Dragă Românie, ți-ai pierdut strălucirea, ți-ai pierdut și valorile. Îți mor bătrânii pe capete pentru că nu mai au ajutor. Încă mai surprinzi prin inteligență, dar nu mai știu nebunii ăștia să înveselească în ea. Te lupți cu astfel de cotropire? Dragă Românie, avem monștri ce te vând altora mult prea ușor pe doi galbeni. Cu toate astea mai sunt câțiva pe aici. Ce vrem, dragă Românie? Să revii, să fii respectată. Avem o opțiune: Asociația R.A.D.U, Responsabili Apărăm Democrația Uniți. Iată, poate aduce un plus valoare și putem strânge oameni care sunt competenți, oameni care mai au ceva de spus. Și vreau să le mulțumesc celor care sunt bunicii noștri și care au pus umărul la realizarea multor proiecte, a fabricilor, a uzinelor din România, care, culmea, privesc cu nostalgie la tot ce s-a distrus în acești 35 de ani, dar care își pun toate cunoștințele și toate valorile dobândite ani de ani, iată să vină să facă echipă cu cei tineri, cu cei adulți și chiar și cu copiii.

 

S3(17.25-20.26, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Aș vrea pentru început de emisiune, domnul Șandru, acesta este un of, un of pe care îl spun an de an. Cei care-mi urmăresc postările știu că aceleași speech îl am în această zi extrem de importantă pentru România, pentru că la nivel mondial nu a fost o țară care să-și plătească datoriile. Dar iată, România și-a plătit datoria. Am avut zero datorii pe data de 12.04.1989.

Florin Șandru: A fost ambiția lui Nicolae Ceaușescu de a dezvolta țara. S-a împrumutat doar 10 miliarde, 11 miliarde...

Gabriela Calițescu: De dolari.

Florin Șandru: ... de dolari, da, dar pentru a retehnologiza industria românească.

Gabriela Calițescu: Adică s-a văzut ce au făcut acești bani.

Florin Șandru: În fiecare județ și localitatea țării existau, așa cum am arătat în decursul emisiunii dumneavoastră, 7500 de întreprinderi, în majoritate ieșeau peste 10.000 de oameni pe schimb la o tură. Pentru că se lucra pe trei schimburi, produceam tot, doar rachete nucleare nu produceam, restul tot. Oamenii aveau locuințe, oamenii mergeau la școală gratuit, avea sănătatea gratuită. Să știți că oamenii erau mai eleganți și mai frumoși atunci la față, zâmbeau.

Gabriela Calițescu: Și aveau privirea limpede.

Florin Șandru: Da, eu sunt mândru că am trăit acea perioadă. Nu-mi e rușine să spun, ca voi, care ne conduceți de 34 de ani, sunt mândru că am trăit acea perioadă în care România avea un nivel de dezvoltare extraordinar. Eram fericit în lume, am participat la un concurs la Moscova, între toate țările socialiste și am fost de două ori premiat ca tânăr, să zicem, unul de știință. Iar Nicolae Ceaușescu a dezvoltat țara, i-a dat fiecărei familii, o bucată de pâine, să nu părăsească țara și să stea să muncească aici, să slujim acestui popor. La fiecare două-trei case exista câte o mașină mică, v-am spus, oamenii eleganți, oamenii mergeau la mare, mergeau la munte. Mama mea era membră de C.A.P., mama mea s-a dus în stațiune. A avut o problemă de sănătate, și-a permis. Care acum țăran își mai permite?

Gabriela Calițescu:  (?), dacă...

Florin Șandru: Nu, dar nu a, nici vorbă! Satele au rămas în paragină, ca după război, oamenii nu au, cei de la țară, nu au bani să-și cumpere o pâine, un kilogram de zahăr. Și de-aia bandiții care ne conduc acuma îi păcălesc un kilogram de zahăr, de ulei, să-i mai voteze iar. A treizecea și ceva...

Gabriela Calițescu: Da domnule Șandru, pentru că am avut 40 de fabrici de zahăr și din păcate acum avem doar una.

Florin Șandru: Da. Și s-ar putea să nu mai avem nici pe aceea cu cei care ne conduc. Nu pot fi numiți oameni.

 

S4(20.26-22.50, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Am pregătit un material și înainte să dăm acest material, vreau să mai aduc în atenție câteva informații din ultima jumătate de secol, până și după 1990. ”Până în 1990, România era situată în primele 10 țări din Europa în ceea ce privește infrastructura. Pe baza resurselor proprii, în martie 1990, România a devenit total independentă din punct de vedere social și economic față de statele lumii. România, pe baza unor politici ferme până în 1990, era integrată economic cu țările dezvoltate ale lumii, notificăm doar câteva dintre principalele relații economice internaționale: cu Anglia a fost dezvoltată industria construcțiilor de avioane, realizând proiectul ROMBAC, cu Franța a fost creată platforma de dezvoltare a industriei cibernetice pentru realizarea calculatoarelor și a industriei de automobile, prin realizarea, după licența Renault, a automobilelor Dacia și a elicopterelor militare și civile. România, până în 1990 construia avioane de luptă și tancuri după licențe autohtone, deținând locul de frunte în exportul militar de armament militar în lume. Cu Germania Federală a fost dezvoltată construcția autocamioanelor și autobuzelor la București, Brașov și la Reșița. Se fabricau componente, în special motoare pentru vapoare și vase maritime. Cu Elveția a fost pusă în operă construcția celor mai moderne locomotive Diesel și electrice la Craiova. Împreună cu Canada a fost dezvoltată energia nucleară și construirea a cinci module ale centralei de la Cernavodă. Au fost dezvoltate relații economice de anvergură în domeniu petrolier, colaborând cu țări de renume ca SUA și producând pentru state cu resursele din zona OPEC, utilaje și tehnologie. România era a 3-a din lume care producea pentru autobasculante de peste 110 tone anvelope gigant și a 2-a țară din lume care producea după tehnologia proprie componente și șuruburi cu bile pentru industria aerospațială și nucleară. România era printre primele țări ale lumii cu cea mai puternică flotă comercială, maritimă și fluvială. România avea creată una dintre cele mai complete platforme turistice din lume, dispunând de întreaga tipologie a formelor ambientale de relief.

 

S5(22.50-24.36, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: România a fost scoasă din întunericul antebelic și interbelic că nu exista nicio centrală pentru producerea curentului electric la nivel național, construind în numai 25 de ani, până în 1989, întregul complex hidroenergetic, termoenergetic și co regenerare existent și astăzi, alături de marile rețele de înaltă și joasă tensiune care au cuprins întreaga țară. Fără acestea în ultimii 35 de ani, iată România ar fi rămas în întregime în întuneric. România, în perioada 1945-1990, a creat și modernizat întreaga rețea de drumuri naționale, județene și locale, depășind peste 50.000km și a proiectat și programat construcția  a 3200 km de autostrăzi în perioada 1990-2000. România a dezvoltat și a modernizat și electrificat rețeaua de cale ferată, asigurând întreaga infrastructură de resurse proprii. România a realizat cel mai mare canal navigabilă între mare și fluviu, primul în Europa și al 2-lea în lume, întreținând același timp întreaga rețea portuară din cursul a peste 1.350km ai fluviului Dunărea, cât și a porturilor maritime. România a dezvoltat și a construit la nivelul cerințelor, rețeaua imobiliară locuibilă din mediul urban, asigurând cetățenilor condiții normale de locuit.” Acestea sunt doar o parte din realizările de excepție în condițiile societății de până în 1989. Ce s-a întâmplat după 1989? Suntem datori vânduți. Orice cetățean român care se naște în România, se naște dator pe zeci de ani. Din păcate, asta este realitatea.

 

S6 (25.01-27.43-sel.20.mp4) Au fost difuzate imagini, cu mențiunea ”Arhivă” de la vizita lui Nicolae și Elena Ceaușescu la Paris, în 1970 unde s-au întâlnit cu președintele de la vremea respectivă a Franței, Georges Pompidou.

 

S7(27.42-30.06, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Da. Domnu Șandru, aș vrea să comentăm puțin acest material.

Florin Șandru: Trebuie reținut și redat tinerilor telespectatori ai dumneavoastră, românii noștri dragi, că Ceaușescu în acea perioadă era apreciat pe tot mapamondul pentru că milita pentru pace. Avea relații foarte bune atât cu statele capitaliste și cu cele socialiste, iar un prieten al nostru foarte, foarte bun ca stat era Republica Populară Chineză și inclusiv cu statele din Orientul Mijlociu. Cred că dacă Nicolae Ceaușescu ar fi existat în viață acuma, nu ar fi fost război la granițe, nu ar fi fost război nici în Palestina, în Fâșia Gaza și Cisordania și nici toate celelalte războaie.

Gabriela Calițescu: Vor înțelege imediat telespectatorii noștri mult mai multe. De ce? Iată dumneavoastră spuneți că, și nu sunteți singurul care spuneți că Nicolae Ceaușescu a fost de fapt omul păcii, pentru că la orice vizită pe care o făcea, asta făcea. Totodată aș vrea să aduc în prim plan, și Răducu, dacă avem să arătăm și documentul, vorbim de colecția CC al PCR Cancelarie, dosarul 3125 din anul 1977. La el fac referire și dăm citire acestui document în care, iată, este sub numărul 539 dintre 03.04.1987. ”Informare cu privire la vizita oficială a prieteniei a tovarășului Nicolae Ceaușescu, președintele Republicii Socialiste România, împreună cu tovarășa Elena Ceaușescu în India, Bangladesh, Germania, Nepal și întâlnirea prietenească din Pakistan. Vizita, convorbirile oficiale și înțelegerile convenite s-au înscris ca evenimente de importanță istorică în dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare multi-laterală dintre Republica Socialistă România și țările vizitate. În toate țările, înalții oaspeți români au fost primiți cu multă căldură, cu sentimente de profundă stimă și înaltă considerație, ilustrarea și prestigiul deosebit de care se bucură România socialistă, conducătorul partidului și statului nostru, tovarășul Nicolae Ceaușescu, personalitate marcantă a lumii contemporane.

 

S8 (30.06-32.04,sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Conducătorii statelor vizitate, numeroasele personalități cu care s-au purtat convorbiri au manifestat un mare interes față de politica internă a țării noastre, de realizările poporului român, de experiența României în rezolvarea unor probleme privind dezvoltarea sa economică și socială. Gazdele au apreciat în termeni deosebit de elogioși concepția științifică inovatoare a tovarășului președinte Nicolae Ceaușescu, rolul său hotărâtor în dezvoltarea României moderne. A fost reținut cu mult interes teza tovarășului președinte Nicolae Ceaușescu privind bizuirea pe forțele proprii în dezvoltarea economică și socială a oricărei țări.Conducătorii de stat din toate țările vizate au reținut cu multă atenție considerentele și pozițiile prezentate de tovarășul președinte Nicolae Ceaușescu în problemele majore ale vieții internaționale, pe care le-au apreciat pentru realismul și caracterul lor constructiv. Pe baza convorbirilor purtate de tovarășul președinte Nicolae Ceaușescu împreună cu tovarășa Elena Ceaușescu, conducătorii statelor vizate, s-au adoptat importante documente politice și economice care reflectă pozițiile comune în principalele probleme internaționale. În convorbirile oficiale, ca și în comunicatele adoptate, au fost evidențiate principiile care stau la baza relațiilor României cu țările vizitate, respectarea strictă a independenței și suveranității naționale, deplinătatea, egalitatea în drepturi, ne-amestecul în treburile interne, avantajul reciproc, dreptul inalienabil al fiecărui popor de a-și hotărî de sine stătător calea dezvoltării proprii fără niciun amestec din afară”, lucru pe care, iată, România nu l-a trăit de 35 de ani. Un loc central l-au ocupat problemele dezarmării în primul rând nucleare, ale încetării cursei înarmărilor și preîntâmpinării pericolului unui război nuclear.”

 

S9 (32.04-34.32, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Deci, la acea vreme se dorea pace și înlăturare a tot ceea ce însemna un pericol nuclear care ar putea viza orice națiune. Pentru că, așa cum am citit mai devreme în acest document, întotdeauna aducea în prim plan Nicolae Ceaușescu independența fiecărui stat și suveranitatea națională a fiecărui stat. ”Președintele Republicii Populare Bangladesh și regele Nepalului au salutat cu satisfacție Hotărârea adoptată de România la inițiativa președintelui Nicolae Ceaușescu, de reducere cu 5% a armatelor, armamentelor, efectivelor și cheltuielilor militare, măsură ce constituie un exemplu semnificativ în eforturile care se fac pentru realizarea de pași concreți în domeniul dezarmării în Europa și în întreaga lume.” Ei, ce trăim noi acum? Iată, după 35 de ani înarmarea până în dinți cu tot ceea înseamnă, da.

Florin Șandru:E primordial, și nu pacea.

Gabriela Calițescu: Asta, în special la nivel european. ”În convorbirile oficiale și în documentele politice  convenite s-a subliniat rolul țărilor mici și mijlocii, al țărilor în curs de dezvoltare și nealiniate în viața internațională, precum și necesitatea creșterii contribuției Organizației Națiunilor Unite la asigurarea păcii și securității, la dezvoltarea cooperării între statele membre. O atenție deosebită a fost acordată problemelor economiei mondiale, lichidării sub-dezvoltării, reducerii decalajelor dintre țările bogate și cele sărace, a datoriei externe a țărilor în curs de dezvoltare, instaurării Noii Ordini Economice Internaționale. În vederea realizării acestor obiective, de care depind pacea și securitatea popoarelor, însuși viitorul omenirii, s-a subliniat că este imperios necesar să se depună eforturi pentru întărirea colaborării și unității țărilor în curs de dezvoltare, pentru elaborarea unei strategii comune în vederea negocierilor cu țări dezvoltate. A fost exprimată hotărârea comună de a întări relațiile și cooperarea dintre România și țările vizitate în toate domeniile, conlucrarea lor la ONU și în alte organizații internaționale. În toate țările vizitate s-a dat o înaltă apreciere atmosferei de prietenie și înțelegere reciprocă în care s-au desfășurat convorbirile, precum și rezultatele rodnice cu care acestea s-au încheiat. ”

 

S10 (34.32-38.31, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Și acum atenție, dragi români, vorbim de vizitele pe care, iată, Nicolae Ceaușescu le-a făcut în cele cinci state,și aș vrea, dacă se poate, să ne dați mesaje din perioada 1990, la toți conducătorii pe care i-am avut noi în România, la toți prim-miniștrii pe care i-am avut noi în România, să ne spuneți care au fost contractele aduse pentru țară. Iată, ”În domeniul economic”, și vorbim încă o dată de vizitele pe care le-a făcut Nicolae Ceaușescu, ”în decursul vizitei la nivel înalt în India, Bangladesh, Germania, Nepal și Pakistan s-au realizat și convenit următoarele:

I. Schimburi comerciale.

1. Contracte încheiate în perioada vizitei și convenției pentru semnare contracte în valoare de 111 milioane de dolari, din care India 48,3 milioane de dolari, Bangladesh 38,5 milioane de dolari, Pakistan 21,2 miliarde de dolari, milioane de dolari, Nepal 3 milioane de dolari.

2. Acțiuni de export inițiat pentru negocieri: instalații și echipamente de foraj pentru rafinării și industria petrochimică în Pakistan și India, echipamente pentru hidro și termocentrale electrice, precum și grupuri electrogene în India și Pakistan, utilaj minier pentru exploatarea de la suprafață și în subteran în India, echipamente pentru lucrări de irigații în Bangladesh, participare cu echipamente asistență tehnică și lucrări de exploatare a mineritului cuprifere în Pakistan, utilaje pentru industria textilă în Bagladesh, expoziție cu vânzare de mașini-unelte în India, încheierea unor acorduri de barter privind schimburile generale de mărfuri cu Pakistanul și Nepalul. Acțiuni de cooperare în producție și desfacere prin organizarea de societăți mixte în domeniile: prospectările, exploatările și prelucrările țițeiului în India, Bangladesh și Pakistan, prospectării exploatării și chimizării gazelor naturale în India și Bangladesh, exploatării cărbunelui în India și în Bangladesh, industria celulozei, hârtiei, fibrelor celulozice și vâscozei în Nepal, industriei textile și a prelucrării pieilor în India, Bangladesh și Nepal, pescuitului și al prelucrării peștelui în India și Bangladesh. Acordurile semnate:

1. Acord de cooperare economică, tehnică, științifică între Guvernul Republicii Socialiste România și Guvernul Republicii India (1987-1995)”. Iată au fost aceste acorduri semnate.

- se prevede creșterea schimburilor în următorii 5 ani de la 1-1,2 miliarde de dolari.

2. Acord-program de cooperare economică și tehnico-științifică pe termen lung între Guvernul Republicii Socialiste România și Guvernul Republicii Populare Bangladesh (1987-1992).

3. Convenții pentru evitarea dublei impuneri cu India și Bangladesh

4. Acord pentru garantarea reciprocă a investițiilor între Guvernul Republicii Socialiste România și Guvernul Republicii Bangladesh.

5. Acord între Guvernul Republicii Socialiste România și Guvernul Republicii Populare Bangladesh privind transporturile maritime. S-a convenit încheierea de acorduri privind transporturile navale și aeriene cu India. Pentru fiecare dintre acțiunile menționate se vor întocmi programe de măsuri cu responsabilități și termene precise și se va acționa pentru realizarea acestora de către Ministerul Comerțului Exterior și Cooperării Economice Internaționale, ministerele economice implicate și Ministerul Afacerilor Externe.” Iată acest document a fost semnat la data de 19.03.1987.

Documentul din care citește Gabriela Calițescu este afișat pe ecran.

 

S11 (38.31-40.20, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Deci, iată câți bani mai trebuiau să vină în România. Domnul Șandru, ce se întâmplă cu România? De ce, iată, nu s-au dus aceste contracte care aduceau foarte mulți bani în România? Deci, cred că dacă se duceau cel puțin cele care iată, au fost negociate de Nicolae Ceaușescu și vom vedea câteva filmări pe care le vom discuta în amănunt, cred că eram mai tare ca Elveția.

Florin Șandru: Trebuie redat publicului, românilor noștri care urmăresc televiziunea Nașul TV, următorul lucru: nici o vizită de stat, făcută așa cum ați spus dumneavoastră, de astfel de președinți de premier după 1989, da, în exterior nu a adus avantaje României și românilor cu niciun chip. Să ne demonstreze dumnealor, cei care ne-au condus, dacă s-a întâmplat în vreo guvernare, într-un mandat prezidențial, bani, într-o vizită externă. Din contră, s-au cheltuit banii statul român pentru plimbări fără efect și fără valoare economică, politică, socială, culturală, știință. Trebuie redat faptul că în următorii, în ultimii 34 de ani, politicienii noștri au acționat în așa fel încât parcă ar gândi nu cu capul, ci cu fundul. Iar marele poet Grigore Vieru spunea într-o maximă a sa, ”fundul nu poate ține loc capului”. Așa stimați domni, dumneavoastră, cu siguranță, în primul rând nu slujiți României și românilor și prin ce ați făcut și cum ați acționat, nu cred, și se demonstrează, că nu ați gândit cu capul.

 

S12 (40.20-43.24, sel.20.mp4) Florin Șandru: Iar Petre Țuțea, într-o filmare prin 90, înainte de a muri, spune așa: ”Nu vă mai alegeți oameni care nu-și iubesc țara.” Dragi români, vă rog pe dumneavoastră, de la acest post de televiziune, să fim atenți să nu mai votăm pe cei care ne-au condus până acum. Dacă România vrea să mai existe ca stat, ca națiune și noi ca popor, acești oameni care nu poți numiți oameni, nu mai trebuiesc votați. Sunt două partide mari, naționaliste, nu sunt perfecte. Avem dreptul să spunem acuma că e perioada campaniei electorale, votați din aceste partide, care vă plac. Eu m-am gândit la unu. Poate puneți întrebări pe site că nu știu dacă este voie să spună cu cine, la cine mă gândesc că aș pune votul. Dar puneți întrebări pe paginile online a emisiunii Nașul TV și vă voi răspunde și eu, și doamna Gabriela Calițescu. Și așa cum am spus, de 35 de ani, după ce am scăpat datoria externă, dragi români, acești mafioți și incompetenți care ne conduc, a ajuns din nou datoria externă la suma colosală de 170 de miliarde de euro. Cine va plăti? Cine va plăti aceste miliarde și ei se împrumută zilnic zeci, zeci de milioane și miliarde în continuare, pe bani să-și dea ei salarii speciale, să plătească justiția ca să nu-i bage în pușcăriei, care sunt complice cu ei, că trebuie să spunem adevărul, că această justiție nu ne reprezintă și nu ne-a reprezentat, popor român, că dacă își făcea datorii, acești mafioți nu erau în libertate și erau în pușcărie pentru că ei au furat, au făcut jaf la drumul mare și nu ne-a reprezentat nici Armata, nici Poliția, nici Serviciile. Pentru că, să fim atenți,...

Gabriela Calițescu: Păi nu ne-au reprezentat pentru că și acestea au fost confiscate tot de către clasa politică.

Florin Șandru: Exact și să ne aducem aminte filmarea cu procesul acesta criminal care a fost împotriva soților Ceaușescu. Cine erau filmați? Erau din armată, justiție și securitate. Nu poporul român a dat lovitura de stat, pentru că a fost lovitură de stat. Ei, împreună cu Serviciile externe rusești, și așa cum am mai spus-o tot la emisiunea Nașul TV, o spun și acuma, americanii au plătit Fondul, Banca Mondială, Fondul Monetar și Banca Europeană de Dezvoltare, pentru că Ceaușescu a vrut să facă cu Banca o bancă cu țări nealiniate.

Gabriela Calițescu: De fapt, de la ce ni s-a tras domnul Șandru? Pentru că am avut obrăznicia...

Florin Șandru: De fi independenți economic, politic, financiar.

Gabriela Calițescu: Și de a fi singura țară la nivel mondial care și-a plătit datoria, pentru că am creat un precedent în sensul ăsta...

Florin Șandru: Exact. Pentru asta l-au omorât pe Ceaușescu, dragi români. Pentru asta ne-a falimentat pe noi și ne-a luat toate resursele.

 

S13 (43.24-44.12, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Acuma să înțeleagă telespectatoriică nu aducem doar plus-uri. Evident că au fost și lucruri care n-au fost potrivite,...

Florin Șandru: N-a fost perfect totul, dar nici în halul în care am ajuns acum!

Gabriela Calițescu: ...în vremea, după ungerea lui Nicolae Ceaușescu, dar dezvoltarea, asta nu o putem nega. Faptul că educația aducea plus-valoare și competență în fiecare domeniu în parte, asta e la fel, nu o putem nega.

Florin Șandru: Aveam elită internațională.

Gabriela Calițescu: Sănătatea era în plină dezvoltare, nici asta n-o putem nega. Putem să negăm acuma mult mai multe, dar tot ceea ce a fost lăsat și iată, nu s-a întreținut, tot ce s-a distrus...

Florin Șandru: Sute de copii, sute de mii de copii care nu pot merge la școală, care n-au o bucată de pâine, care n-au încălțăminte. Dacă timpul vă permite în emisiune, să dați filmarea aceea mică, să vadă un copil nemâncat.

 

S14(44.19-45.21-sel.20.mp4) Au fost difuzate imagini de la vizita lui Nicolae și Elena Ceaușescu în Statele Unite în 1978, așa cum a fost prezentat pe ecran, unde s-au întâlnit cu președintele de la acea vreme a S.U.A., Jimmy Carter.

 

S15(45.20-46.57, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Domnu Șandru, vă rog!

Florin Șandru: Păi dacă un șef de stat al Statelor Unite, spune despre Ceaușescu, spunea atunci că Ceaușescu este un mare conducător al unei mari țări! Da, am mai avut noi așa asemenea valoare în ultimii 34 de ani?

Gabriela Calițescu: Cărui președinte al României în acești 34 de ani a fost așa lăudat?

Florin Șandru: Cu ce s-a întors domnul Iohannis? Cu o șapcă. Cu o șapcă s-a întors domnul Iohannis.

Gabriela Calițescu: Am avut atâția președinți care s-au dus, atâția premieri care se duc în America, dar nu vin cu nimic. Adică trebuie să dăm de fiecare dată, n-o să luăm nimic, adică...

Florin Șandru:  Și o să arătăm, poate și în emisiunea asta dar și în emisiunile următoare, o să vedem la ce nivel de  protocol de stat era primit Nicolae Ceaușescu și gândiți-vă că era nu stat socialist din sistemul nostru, era stat capitalist. Și am făcut vizite, câteva vizite în Statele Unite, și a spus, președinți ai Statelor Unite au venit în România. Am avut președintele Franței, Ceaușescu a fost în Marea Britanie. Să nu mai vorbesc, aveam relații economice, politice, sociale cu 196 de state. Am mai avut noi în ultimii 34 de ani asemenea relații pe toate domeniile de activitate? Industria noastră era la nivel mondial.

Gabriela Calițescu: Păi industria noastră, domnule Șandru, aici avem o parte din prima privatizare a industriei din România. (Arată un volum cu foarte multe file.)

Florin Șandru: 3500 de întreprinderi privatizate, în 1995.

Gabriela Calițescu: Aici sunt banii dumneavoastră, dragi români, pe care unii și alții i-au furat. Iată, 3907 companii ale statului român...

Florin Șandru: Prima privatizare criminală.

 

S16 (46.57-49.14, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Investițiile pe care în vremea socialismului s-au făcut și vorbim de toate documentele care au cuprinse în anexa din Hotărârea Guvernului nr. 626/1995 pentru aprobarea listei societăților comerciale care privatizează, potrivit Legii nr. 55 în 1995 privind accelerarea procesului de privatizare.

Florin Șandru: Și a fost publicată în Monitor Oficial.

Gabriela Calițescu: Au fost publicate absolut toate în Monitorul Oficial.

Florin Șandru: Au fost întreprinderi care erau întreprinderi strategice și în caz de război trebuia să treacă Parlamentul, așa cum a trecut Federația Rusă acuma, le-au lichidat pe urmă până un anii 2020 aproape.

Gabriela Calițescu: Ce m-a surprins pe mine, domnul Șandru, pentru că am stat și am vizualizat,  totuși e de studiat,...

Florin Șandru: Da.

Gabriela Calițescu: Am observat că cel puțin la prima strigare a privatizării, extrem de multe companii ale statului român...

Florin Șandru: Erau pe plus.

Gabriela Calițescu: Unu la mână că erau și pe plus, doi la mână, investiția era foarte mare, s-au dat cu 80% subvenție de către stat, cu 60%, cu 50%, cu 40, și mă gândesc așa, că dacă într-adevăr românii știau exact șmecheria pe care unii așa-ziși șmecheri au pus mâna în prima privatizare și evident că de aici s-a tăiat la fier vechi, s-a dus, ne-au mulțumit turcii că am dus fierul vechi acolo, ne-au mulțumit și alții pentru alte metale prețioase, care iar la fel s-au luat din extrem de multe instalații, noi, evident, am rămas cu cimitire în loc de anumite fabrici sau cu diverse mall-uri care s-au ridicat. Da, și dau exemplu de la Craiova, unde se făceau și avioane și locomotive, nu? Acuma este super mall, adică ce ne-a mai trebuit nouă sa facem?

Florin Șandru:  Minele de cupru...

Gabriela Calițescu: Dar noi, dacă știam noi,  eu eram copil la acel moment încă, dar cred că românii care lucrau în aceste fabrici și uzine, dacă știau că se dau pe acești bani, cred că puneam mână de la mână și eram noi proprietari.

 

S17 (49.14-52.42, sel.20.mp4) Gabriela Calițescu: Aș vrea să mai citesc ceva aici, că tot dumneavoastră ne-ați pus la dispoziție aceste informații. ”Iată, după atâția ani de guvernări alternative, preocupate numai de îmbogățire a clientelei proprii, în disprețul poporului român sărăcit cu barbarie, răspunsul este dureros de simplu: România este o țară la discreția capitaliștilor național în cârdășie cu capitalismul multinațional. Cu un popor timorat și amenințat de spectrul dispariției prin sărăcie și umilință continuă, cu un tineret împuținat din cauza scăderii demografice și a imigrării masive pentru căutarea locurilor de muncă. România este o țară cu bătrâni bolnavi și înfometați de mulți ani de muncă și cu privirea ațintită spre politicienii neobrăzați care loc de pâine le oferă numai circ și sânge. Care este cauza acestei situații fără precedent în istoria României? Una singură:  comportamentul criminal al tuturor guvernelor post-decembriste, interesate exclusiv de restaurarea capitalismului și distrugerea sistematică a statului român, a rolului său economic, social și național. Accentuăm încă o dată că noi considerăm vinovate toate guvernele post-decembriste de distrugerea României și a poporului român, indiferent de sorgintea clamantă, social-democrată, democrată, creștin-democrată, țărănistă, liberală, s-au democrat-liberală.De o gravitate sporită s-au comportat guvernările Petre Roman și Theodor Stolojan, care au scos țara la mezat, anunțând din start că toată munca poporului român timp de 40 de ani nu reprezintă altceva decât un morman de fiare vechi. Și de asemenea guvernări țărăniste și cele democrate, liberale ale lui Emil Boc, care au atentat fățiș la siguranța individuală a majorității cetățenilor. Considerăm că ceea ce se petrece de 28 de ani este o politică de genocid, însemnând distrugerea deliberantă a unei comunități rasiale, religioase, politice, etnice conform Enciclopediei Universale Britanică. Așa cum stabilea Adunarea Generală a ONU încă din 1946, genocidul este o crimă care trebuie pedepsită indiferent dacă este comisă de o persoană, un grup sau de un guvern, împotriva propriului său popor sau altui popor, pe timp de pace sau de război. După două decenii de politică euro-atlantică, România a ajuns la statutul de neo vasalitate care a decurs din doctrina globalizării. Dintr-o țară dezvoltată, de putere medie în Europa, cu potențial uman, resurse naturale, producție industrială, capacitate militară, comerț exterior și cooperare economică internațională, producția agricolă, progres cultural și științific, politică externă dinamică și multilaterală, România, iată, a intrat dramatic pe pantă accentuată, descendentă a capitalismului spoliator, pierzând toate acumulările dobândite decenii la rând prin planurile anuale și cincinale de dezvoltare economică socială, prin eforturile deosebite ale poporului, cu multe privațiuni, sacrificii.” Iată la asta asistăm de peste 34 de ani, domnu Șandru.

 

S18(52.42-54.56, sel.20.mp4) Florin Șandru: Dacă ați văzut, în numai o vizită de stat în cinci state asiatice, Ceaușescu a reușit să aducă contracte de 111 milioane de dolari, iar cu India a semnat un contract pe 5 ani care se derula, de 1,2 miliarde de dolari plus în favoarea statului român. Ce-au făcut bandiții care ne conduc? Au jefuit și au adus în prag de faliment statul nostru, așa cum a zis individul de la Cotroceni, stat eșuat. Oi vrea dumneata să rămână un stat eșuat, dar poporul român cred că se deșteaptă și n-o să mai voteze în veci de veci, și nici eu, că sunt vinovat că te-am votat și pe dumneata și această Coaliție care s-a făcut, care în popor se spune ”Coaliția monstruoasă”, coaliția PSD-PNL, care și-au schimbat sigla în 34 de ani, numele, culoarea, pielea, tot și-a schimbat, doar să-i mai votăm tot pe ei în continuare. Dragi români, imnul nostru spune așa: ”Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte”,  este timpul să ne trezim la realitate și să nu mai votăm acești nemernici care ne promit minciuni și goliciuni.

Gabriela Calițescu: Dar nu credeți că, domnu Șandru, nu credeți că acest imn nu ne trezește, ci ne adoarme? Adică pe bune,...

Florin Șandru: Eu pentru asta vin la dumneavoastră...

Gabriela Calițescu: Treizeci și patru de ani, deșteaptă-te române, deșteaptă-te române, dar unde este deșteptarea că asta mă întreb de fiecare dată?

Florin Șandru: Eu, dragi români, nu aș mai veni aici, pentru că eu am și o treabă de făcut și doamna Gabriela are alte lucruri importante de făcut, dar poate, mă gândesc că în anul acesta reușim să vă arătăm o realitate. Ce a fost atunci pentru cei care nu știu sau cei care nu-și mai amintesc, și ce s-a întâmplat după 89 cu aceste termite ucigașe, că nu pot fi numite altfel cei care au preluat puterea prin lovitură de stat în 1989. Ei în cârdășie cu armata, cu Serviciile, cu Justiția, cu toți și pe noi ne-au umilit, ne-au îngenunchiat, au vândut tot și ne-au alungat românii din  țară.

 

S19(54.56-57.11, sel.20.mp4) Florin Șandru: Oare mai putem continua noi cu aceste lichele, că nu pot fi numiți oameni. Care am înțeles acum, Ministrul Sănătății, astăzi sau ieri, a spus că desființează inclusiv aceste cabinete de coafură, de frizerie pentru că îi deranjează pe ei.

Gabriela Calițescu: Dar închiderea lor, dar ei nu se mai tund, doamnele din politică nu se duc să se vopsească? Adică unde se vor mai duce?

Florin Șandru: Probabil se duc în străinătate. Pe ei nu-i interesează.

Gabriela Calițescu: Și cum, România rămâne netunsă, adică pe bune... Doamne ferește!

Florin Șandru: Da. Pe ei nu-i interesează ca România...

Gabriela Calițescu: Eu n-am văzut știrea asta, domnu Șandru.

Florin Șandru:Da, este astăzi sau ieri dată, eu am pe telefon, o să dăm probabil în emisiunea viitoare. Ei nu-și mai petrec concediile în România, dacă au probleme de sănătate, nu mai vin în spitalele românești, pentru că au promis acele șase spitale regionale, n-au făcut niciunul, n-au făcut niciun spital. Cred că singurul e făcut la Mioveni, dar nu de ei, ci cu ajutorul Automobile Dacia, pentru că mulți salariați sunt la Automobile și au sprijinit această subvenție.Dar nimic nu s-a realizat pentru poporul român de această clică mafiotă, cum se numește ”Coaliția monstruoasă”. Așa veți rămâne istorie, domnule Ciolacu, care sunteți un incult și incompetent pentru faptul cum ați acționat, pentru studiile care le aveți, cum să ajungă o persoană care n-a condus nimic în viața lui, să ajungă premier? Cum Ministra Sănătății, care n-a condus nimic în viață, e în afară, de ce a fost pusă politic, ca și dumneata, ca și alții, să ajungă în fruntea statului român, să dea legi pentru români?! Nu ne mai trebuiesc legile dumneavoastră. Vrem ca românii să-și ia țara în mâini ca românii să voteze acești patrioți, pentru că această clică mafiotă le e rușine cu patrioții și a început să spună, să pârăie, cum făceau înainte la Înalta Poartă, că trebuie să nu primească patrioți în Europa și naționaliști că lor nu le place și e în dezavantajul României. Nu, e dezavantajul dumneavoastră, că nu vă mai vrem. Ne-am săturat până aici și nu lucrează nimeni nici pentru ruși, nici pentru altcineva. Dacă suntem patrioți, lucrăm pentru propriul nostru popor. Și dumneavoastră plecați definitiv din fruntea statului și a instituțiilor statului român.

 

S20 (00.05-03.54, sel.21.mp4) Florin Șandru: Vreau să arăt din nou telespectatorilor dumneavoastră aici, pe aceste două pagini, sunt ministerele care existau în primele luni ale anului 1989.

Gabriela Calițescu: Hai să le mai spunem o dată, domnule Șandru.

Florin Șandru: În vremea premierului Petre Roman-FSN. Prim-viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu-FSM, prim vice-prim-ministru, Mihai Drăgănescu-FSM, prim vice-ministru Ion Aurel Stoica-FSM, viceprim-ministru Anton Vătășescu-FSN, Ministrul de interne, Mihai Chițac era independent, Ministru Afacerilor Străine, Sergiu Celeac-independent, era, l-am văzut noi în filmările cu Nicolae Ceaușescu, era translatorul lui Nicolae Ceaușescu în statele occidentale, Sergiu Celac, un om foarte deștept. Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Militarul care e independent și Victor Tănase Stănculescu-independent, acel rădător de țară, Ministrul Finanțelor Ion Pățan-FSM, Ministrul Învățământului, Mihai Sora-independent, Ministrul Culturii, Andrei Pleșu-independent Ministrul Cultelor, Nicolae Stoicescu-independent, Ministerul Muncii și Ocrotirilor Sociale, era Ocrotirii Sociale, domnilor, nu ceea ce ați făcut voi în 34...

Gabriela Calițescu: De aia se și vorbea de democrație populară.

Florin Șandru: Ministerul Sănătății, Ministrul Sănătății urmărea și era capabil să aducă Sănătatea la un alt nivel, nu să facă legi împotriva popor român, a Sănătății și cum ați distrus voi toate fabricile de medicamente, toate industria și spitale și n-ați lăsat nimic. După voi a ajuns urgia. Ministerul Transporturilor, la Ministerul Sănătății era Dan Enăchescu-independent, Ministerul Transporturilor, Corneliu Burada-FSM, Ministerul Agriculturii și Industrii Alimentare, noi produceam atunci tot ce ne trebuia pe piața noastră și de calitate, ceea ce înseamnă independență.

Gabriela Calițescu: Ceea se numea independență.

Florin Șandru: Da, nu cum ne otrăviți voi acuma cu toate alimentele chimice aduse de afară de mâna a  3-a sau a 4-a și pe bani foarte mulți. Ministerul Energiei Electrice, Adrian Georgescu, mai avem noi așa ceva? Nu mai avem. Totul s-a vândut. Ministerul Industriei Chimice și Petrochimice, Gheorghe Caranfil-FSN, nu mai avem așa, tot au vândut la străini bandiții și au falimentat. Ministerul, nu pot să spun mai mult, pentru că nu meritați mai mult să vă spun stimați tovarăși sau domni, sau cum credeți voi că ați vrea să vă gâdile cineva. Ministerul Industriei Electrotehnice al Electronicii și Informaticii, Anton Vătășescu-FSN. Aveam industrie electronică, electrotehnică și informatică în toată țara, pregăteam tineri pentru a rămâne în țară, pentru a dezvolta știința și tehnica aici. Ministerul Industriei Metalurgice, produceam și făceam importuri pentru că făceam schimb barter cu statele din Africa, Australia, America de Sud. Ministerul Petrolului, petrolul era al nostru, nu cum l-ați vândut voi, bandiților, că eu am lucrat la PETROM și știu, eu am pornit de jos, și știu ce vorbesc. Era ministru Victor Murea-FSN. Tot ce era a subsolului, acest petrol ne aparținea statului român, aproape, cred că, 12 milioane de barili pe an producea România atunci. Ministerul Industriei Ușoare, ministru era Sabin Popescu-FSM, aveam industrie ușoară, de confecții, unde toate mamele, toate femeile, toate fetele lucrau în această industrie, producea în favoarea statului român și la un nivel în care își permitea orice ființă dragă nouă bărbaților să se îmbrace față de ce e astăzi, un dezastru.

 

S21 (04.03-06.20, sel.21.mp4) Gabriela Calițescu: Eu văd un mare pericol, pe care foarte mulți părinți nu-l văd, își lasă tinerele domnișoare să iasă de pe ușa casei îmbrăcate extrem de provocator.

Florin Șandru: Exact.

Gabriela Calițescu: Totodată, să ne reamintim că pe teritoriul țării noastre avem și persoane care nu sunt creștine și care, culmea, au venit la fel, încălcând articolul, că de asta, v-am spus, că întotdeauna când vorbesc, iată, Art.3 care ne spune, Constituția României, tot din ea citesc, la Art.3 ne spune ”Teritoriul României este inalienabil, frontierele țării sunt constituite prin lege organică cu respectarea principiilor și a celorlalte norme general admise ale dreptului internațional. Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, orașe și județe, în condițiile legii. Unele orașe sunt declarate municipiu.” Iar la punctul patru, extrem de esențial, ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine.” În baza statisticii pe care eu am primit-o de la Biroul de Imigrări, avem peste 1.000.000 de cetățeni străini pe teritoriul României.

Florin Șandru: Veniți...

Gabriela Calițescu: Dar cu cetățenie. Nu vorbesc cei cu drept de muncă, că aici vorbim de un alt număr.

Florin Șandru: Da, eu vreau să mai spun un lucru care nu este cunoscut, în vremea guvernului Năstase, din sursă sigură, s-a încheiat un contract, un, da, guvernamental, secret, ca pe teritoriul României, în caz de război, conflict foarte mare în Israel, să-și obțină, și a obținut cetățenia 3 800 000 de cetățeni israelieni, și între care pe teritoriul nostru acum vreo 7-8 ani, când am aflat lucrul acesta de la cineva care lucrează în Servicii, era vreun milion opt sute și ne-am îngrozit că era secret de stat.

Gabriela Calițescu: Oricum trebuie probate și dacă e secret de stat, nu putem să le spunem.

Florin Șandru: Da.

 

S22 (06.20-08.07, sel.21.mp4) Florin Șandru: Urmă următorul minister.

Gabriela Calițescu: Ce este public cu privire la asta? Iată, domnul George Simion, președintele AUR, da, a spus că ar trebui să vină peste sau 800.000 de israelieni, dar eu mă întreb când vom aduce cele 5 milioane de români acasă.

Florin Șandru: Exact.

Gabriela Calițescu: De ce nu facem treaba asta?

Florin Șandru: Păi asta a fost politica imperială executată de trădătorii noștri, ca românii să-i alunge din țară, să aducă alte nații pe teritoriul nostru și noi să nu mai fim un stat omogen, stat național, unitar. Acuma am înțeles că deja în 28 decembrie, domnul Corlățeanu, domnul parlamentar Corlățeanu a spus că dacă ei vor ajunge din nou la putere, și cu siguranță cu votul dumneavoastră, dacă îi mai votați, din decembrie sau ianuarie va urma regionalizarea României, care asta înseamnă șubrezirea statalității și nu vom mai exista ca stat. Gândiți-vă dacă sunt probleme în Spania, cu Catalania, dacă există probleme în Franța, dacă există probleme în Canada cu Quebec-ul, cum putem noi să existăm ca stat, să mai avem regionalizare, mai ales pe criterii etnice? Așa ceva nu ne trebuie. Ei nu sunt în stare, această clică mafiotă, să conducă un județ, dar o regiune care înseamnă cinci-șase județe, ca românii noștri să se ducă la un spital sau la o instituție publică sute de kilometri, așa cum s-a întâmplat când a mai închis spitale și știți, le-a închis foarte multe, era un ministru liberal atuncea, foarte mulți mureau pe drum cu Salvarea, mergând sute de kilometri, pentru că nu avea spital și n-avea medic la în apropiere.

 

S23 (13.20-16.53,sel.21.mp4) Gabriela Calițescu: Da, totodată aș vrea să aducă în atenția publicului care, iată, n-a avut parte de istorie la școală, de istorie adevărată, pentru că iată de asta facem emisiuni istorice și ar trebui să știm cam ce s-a întâmplat în cei 41 de ani de comunism. Da, au fost câteva realizări remarcabile, pe măsura sacrificiilor și eforturilor tuturor românilor. Astfel, s-a reușit recuperarea acelei părți din Transilvania care fusese răpită prin Dictatul de la Viena în 1940. În mai puțin de patru decenii s-a realizat electrificare a țării, s-a electrificat, extins și dublat rețeaua de căi ferate, s-au construit mii și mii de kilometri de șosele, s-au pus bazele unei puternici industrializări, au fost derulate ample lucrări de regularizare a apelor, de modernizare și mecanizare a agriculturii, de administrare și dezvoltare a zootehniei și pisciculturii, de construire a marilor combinate de creștere a animalelor și păsărilor, s-au construit spitale, iar rețeaua sanitară asigura îngrijire corespunzătoare și gratuită populației. S-au construit școli, s-a eradicat analfabetismul, s-a generalizat învățământul de 10 ani și s-a asigurat gratuitatea învățământului de toate gradele, inclusiv specializări postuniversitare. S-au construit stațiuni turistice și balneoclimaterice, biblioteci, case de cultură, teatre, accesul la cultură și odihnă fiind gratuit și la îndemâna tuturor cetățenilor. S-au edificat orașe noi, iar în cele extinse s-au construit cartiere noi, milioane de apartamente, care au schimbat fața unor târguri amărâte, transformându-le în localități moderne. Practic toate localitățile urbane din țară și-au schimbat înfățișarea.Pe scurt, în cei 41 de ani în care poporul condus de către Partidul Comunist Român și-a gestionat singur și în interesul său soarta, România a făcut saltul de la opaiț la centrala nucleară electrică, de la bordei la apartament cu tot confortul, de la carul cu pluguri trase de boi la tractoare, camioane și autoturisme și de la o viață supusă întâmplării la o viață sigură, cu un viitor previzibil. S-a ajuns astfel în situația că, în anul 1989, economia națională să producă într-o zi cât producea economia din 1939 într-un an. Economia românească în decembrie 1989 era în plină funcțiune, cu mai mult de 70% din obiectivele modernizate, cu întreprinderi și ramuri dotate la nivel tehnologic de vârf, cu mai mult de 1.000.000 de specialități, cu studii superioare și postliceale, cu un sistem eficient de achiziții-export, cu un număr ridicat de persoane implicate direct în sfera productivă și un număr redus de pensionari. România socialistă, iată, devenise dintr-o țară agrară înapoiată, o țară industrială agrară, mediu dezvoltată, care vreme de peste patru decenii a trăit în pace, neparticipând la niciun război. România capitalistă în anul, ne referim la acel an 2018, iată este o țară secătuită, fără industrie, cu agricultură medievală, cu o rețea sanitară distrusă și incapabilă să asigure asistență medicală minimă tuturor categoriilor de cetățeni, cu un sistem de învățământ complet dezorganizat și ineficient, cu activitate, institute de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică desființată rând pe rând.

 

S24 (17.14-20.17, sel.21.mp4) Gabriela Calițescu: Totuși eu mă întreb, înainte de a spune asta, domnul Șandru, cum este posibil ca iată reprezentanții care au fost în acel, să zicem, tribunal care l-a judecat pe Nicolae Ceaușescu și pe Elena Ceaușescu pe repede înainte, cum a putut fi judecat atât de repede și iată ne apropiem de numărul 35 de ani din 89, din ’89 până în prezent. Da, în decembrie se fac 35 de ani și nu avem vinovații pentru această lovitură de strat și pentru această trădare națională în care am ajuns.

Florin Șandru:Ei au spus, că dădeau vina pe Ceaușescu, că aveam o industrie joasă, de proastă factură, medievală, că n-aveam ce ne trebuia. Dar ce au făcut ei? Ce ați făcut voi, mă?

Gabriela Calițescu: Eu altceva întrebam domnul Șandru. De ce, iată, acești oameni care sunt responsabili de tot ceea ce s-a întâmplat după 89 și nimeni n-a pățit nimic, nu sunt judecați pe repede înainte cum au fost judecați soții Ceaușescu?

Florin Șandru: Și mai ales au fost judecați pe nedrept, pe nedrept, pentru că li s-a pus în cârcă că au murit 60.000 de oameni, că au fost, au dat ei niște titularizări, titlul de sabotare a economiei naționale, el care a dezvoltat economia națională! O să dăm în emisiunea următoare să vedeți cum la vârsta lui de 70 de ani mergea să urmărească construirea întregilor instituții de edificiu din București, din țară. Nu era zi, știți cum avea program? Eu m-am dus și am vizitat muzeul, dragi români, dragi bucureșteni, mergeți și vizitați casa din Primăverii unde a locuit Nicolae Ceaușescu și veți vedea programul dumnealor. Era mai categoric ca în armată, cei care au făcut armata, pe minute, pe secunde, la ora cutare, la minutul cutare era masă, la ora cutare se pleca, avea ședințe, avea vizite de lucru, se ducea pe ogoare, în întreprinderi, tot, tot, tot se dezvolta și cu știrea lui. Era inteligent și el și ea. Și vă demonstrăm în continuare prin documente că nu erau niște inculți, cum mincinoșii noștri de până acum au vrut să redea atât lor cât și poporul român că este un popor în cult. Dacă un poporul român era un popor incult și fără valoare, nu eram popor înțelept și muncitor, nu era apreciat în străinătate, în statele capitaliste unde sunt aproape 10 milioane de români plecați. Și care, din păcate, s-ar putea să nu se mai întoarcă în România atâta timp când avem o conducere mafiotă, incompetentă, retrogradă și trădătoare în fruntea țării.

 

S25 (25.50-28.58, sel.21.mp4) A fost difuzat un material video cu imagini din „epoca” Ceaușescu și cu discursurile lui Nicolae Ceaușescu în care anunța că România și-a plătit datoria externă.

 

S26 (29.08-31.55, sel.21.mp4) Florin Șandru: Noi, în majoritate, locuim în apartamentele, clădirile construite în perioada socialistă. Spiritual, vreau să spun așa, nu știu câți dintre noi aprind o lumânare pentru că, pentru cei care au fost Nicolae și Elena  Ceaușescu, care au fost, pentru faptul că locuim în acele clădiri făcute de acel sistem de munca și efortul lor. Pentru că am dus o viață aici în țară, că eram o familie unită, nu se lupta ca astăzi să fim familii dezmembrate, să trăim fiecare în dezmăț, cum să vrea, că acolo vor să ne împingă să nu mai avem credințe, să nu mai avem religii, să nu mai avem familie, să nu mai fim uniți, să fim o țară dezmembrată, să facă fiecare ce vor din țara noastră, să ne împingă în război așa cum vor cei de astăzi. Avem dacă se mai poate da filmarea aceea?

Gabriela Calițescu: Da, imediat. Doar că aș vrea să mă mai menționez ceva. Nu doar economia a fost distrusă în România, ci și educația, știința, cultura, sistemul de sănătate, într-un cuvânt, toate sectoarele care ar fi putut concura la prosperitatea și dăinuirea poporului român. Toate cele de mai sus menționate, și încă multe altele, au ca efect degringolada societății contemporane. Nimeni nu mai vorbește despre cinste, despre hărnicie, abnegație, patriotism sau solidaritate socială și umană, de spirit de între ajutătoare, de altruism și corectitudine în relațiile intra umane. Se creează, așa cum știm cu toții, legi strâmbe, menite să dea aparențe legale jafului instituționalizat. Poporul geme sub povara birurilor și a birocrației sufocante creată de aparatul de stat care și-a redus atribuțiile, el devenind astfel doar un simplu instrument de coordonare a represiunii nemulțumirilor populare și de colectare a impozitelor. Pentru asta, iată, se merge și totul, totul, iată, doar pe spinarea cetățenilor. Ne împrumutăm, plătim taxe peste taxe, taxe pe care o minte sănătoasă și-ar spune, domnule, dar pentru ce?

Florin Șandru: Și acești bani pe care ei împrumută, cred eu că nici într-o mie de ani nu vom reuși să dăm aceste datorii. Noi, la banii care i-a împrumutat Nicolae Ceaușescu, acele 11 miliarde de dolari, am făcut industrie, noi aveam industrie și agricultură.

 

S27 (32.05-34.01, sel.21.mp4) Florin Șandru: Decât se împrumută pentru a putea exista ei la putere și a reprezenta interesele străine la noi în țară, pentru că nu mai reprezintă interesele României și ai românilor. Asta s-a demonstrat. Domnule Ciolacu, domnule Ciucă, domnule Grindeanu, domnule Iohannis ș.a.m.d. din clica voastră de trădători și de mafioți și incompetenți, cum să ajungă un domn, om care făcea covrigi, premier în fruntea țării, care nu are studiile afișate, care a obținut cum a obținut, acele diplome? Și alții, și alții! Cum au fost unii corigenți și au ajuns Președintele Senatul și Camerei Deputaților. Vorbeam cu un fost ministru al cu al Culturii și-i explicam despre un ministru, Crin Antonescu da, 3 ani a rămas repetent. Și pe vremea lui Ceaușescu nu se putea trece dintr-un an altul. Și mă întrebam de ce? Și m-am interesat, într-adevăr, că era om al Serviciilor și așa a putut să dea restanțele.

Gabriela Calițescu:  Nu vedeți că acum au termina 12 clase și n-au voie să lase corigenți, despre ce vorbim?

Florin Șandru: Și îmi spunea acel ministru al Culturii, spunea, domnul Șandru sunt foarte mulți, mi-e rușine, chiar în partidul nostru care a fost repetenți și corigenți, și aveau restanțe. Și atunci ne întrebăm de ce a ajuns țara în halul acesta când ne conduc incompetenți și trădători de țară și care nu știu să vorbească românește și care, ei n-au habar de termenii în care vorbesc. Li se pune foaia în față și ne citesc nouă ce fac ei în ședințele de guvern. Să vă fie rușine că nu cunoaște nici termenii respectivi. Dacă ar trebui să dați un examen în fața unor specialiști pe economie, pe finanțe, sunteți zero. De-aia nu trebuie să stați în fruntea țării. Vă spun eu și vă spun oamenii de știință din institutele de cercetare ale Academiei și institutele de inginerie din care încă mai există, pentru că în loc să fie oamenii aceia competenți în fruntea țării, stați voi, niște oameni incompetenți și trădători și ați falimentat România.

 

S28(34.58-36.22, sel.21.mp4) Gabriela Calițescu: Dacă stăm bine și analizăm, toate aceste guverne care ne-au guvernat în acești 34 de ani, înțelegem că niciodată nivelul de trai în România nu a fost garantat. Nici sănătatea nu mai este garantată și gratuită, la fel cum era până în 89. Nici tratamentele pentru vârstnici nu mai sunt gratuite, nici dreptul la cultură nu mai se gratuit, pentru că toate aceste lucruri erau gratuite. O spun istoricii. O spun atâtea și atâtea documente, documente, stenograme din toate ședințele, o spun actele în sine. Cine își dorește, domnul Șandru, mă refer la cei care analizează de fiecare dată emisiunea la CNA, de unde își pot lua domnii de la CNA  aceste informații?

Florin Șandru: Sunt Arhivele Naționale.

Gabriela Calițescu: Arhivele Național, iată! Cine dorește...

Florin Șandru: Ședințele Biroului Politic Executiv al PCR...

Gabriela Calițescu: Mai multe informații de acolo, da.

Florin Șandru: Eu o să mai redau și în emisiune următoare, într-adevăr, fondurile unde se pot duce. Din păcate, în CNA, dar și în alte instituții care ar trebui să reprezinte interesele publicului...

Gabriela Calițescu: Nu sunt doar oameni politici.

Florin Șandru: Nu, sunt puși doar politic, nu sunt oameni competenți și care slujesc aceste mafii politice. Pentru ca prin faptele și tot ce ați făcut, asta demonstrați că sunteți.

 

S29 (36.27-38.24, sel.21.mp4) A fost difuzat un material video cu imagini în care Nicolae Ceaușescu ținea discursuri despre construirea socialismului și ridicarea nivelului de trai al românilor.

 

S30 (38.24-41.58, sel.21.mp4) Gabriela Calițescu: Da, discursuri libere și tot timpul pentru popor.

Florin Șandru:A slujit doar poporul român. Din păcate, poate cred că noi nu l-am meritat și nu i-a meritat pentru că am acceptat sau achiesat la minciunile și ticăloșiile celor care au dat lovitura de stat și care ne-au împins în dezastru, în prăpăd, în faliment, așa cum spunea individul de la Cotroceni, stat eșuat. Nu vrem să fie statul eșuat. Cu voi, dacă ar merge mai departe, cu clica asta monstruoasa PSD-PNL și ceilalții din structurile Serviciilor care sunt în toate aceste partide, dacă mai rămâneți într-adevăr, va deveni un stat eșuat, cu voi. Sperăm ca patrioții, românii adevărați, pentru că suntem mult mai inteligenți decât cei care ne-au condus, mult mai patrioți decât cei care ne-au condus și ne conduc, votați din cele două partide naționaliste, suveraniste, AUR și SOS. M-am decis, pentru că la AUR reprezentantul lor s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului și ne-a acuzat de Holocaust și antisemitism, ceea ce nu este adevărat.

Gabriela Calițescu: Da, nu știu dacă...

Florin Șandru: Argumentele istorice...

Gabriela Calițescu: Eu vă respect opinia dumneavoastră. Eu nu votez cu nimeni, am și opinia mea și dreptul meu, dar totodată nu vreau să...

Florin Șandru: Vrea să vă mai spun....

Gabriela Calițescu: Doar o secundă, pentru că ați vorbit despre faptul că, iată, am fost acuzați de antisemitism, nu?

Florin Șandru: Da, exact.

Gabriela Calițescu: Vreau să vă aduc la cunoștință că în anul 2021, luna martie, am fost chemată eu, împreună cu colegul meu Radu Moraru, la comisia de discriminare pentru un fragment din cadrul emisiunii, fiind doar o frază, că România este condusă de către evrei, deși în cadrul emisiunii era exact desfășurat contextul în care se spune și am fost, la urma urmei, avem atâția și atât, atâtea etnii și atâtea naționalități în România, încât care e problema? Dacă suntem conduși de unii și de alții?

Florin Șandru: Drept dovadă că poporul român nu discriminează. Președinte e Johannis, care nu e...

Gabriela Calițescu: Doar o secundă domnule Șandru, recent da, deci din 2021 nu a venit nicio adresă către postul Nașul TV. Acum, da, deci vorbesc de anul 2021 martie, acum, în acest an, 2024, tot în martie, iată, postul Nașul TV este amendat cu 10.000 lei pentru această afirmație. Și eu, în calitate de realizator, sunt amendată cu 5.000 lei pentru această afirmație, pentru că se numește antisemitism. Deci această etichetă pusă, în condițiile în care în cadrul emisiunilor vine orice cetățean român, de orice etnie, de orice naționalitate, să spui Gabriela Calițescu sau postul Nașul TV, sau Radu Moraru sunt antisemiți, mi se pare chiar prea mult.

Florin Șandru: Poporul român nu este un popor  antisemit.

Gabriela Calițescu: Evident că vom merge în instanță cu acest lucru, pentru că nu accept nici eu și nici postul astfel de etichetă, sub nici o formă!

Florin Șandru: Eu niciodată nu voi promova antisemitismul în România, nu voi promova extremismul s-au xenofobia.

 

S31(41.48-44.31, sel.21.mp4) Gabriela Calițescu: Da, totodată, pentru că dumneavoastră ați menționat iată, două partide,...

Florin Șandru: Da.

Gabriela Calițescu: Mie nu mi se pare că sunt o șansă pentru România și eu m-am săturat.

Florin Șandru: Trebuie să alegem răul cel mai mic.

Gabriela Calițescu: Nu. Acest lucru l-am făcut 34 de ani, domnule Șandru.

Florin Șandru: Dar partidele nu pot fi foarte bune 100%. Dar din tot ce am avut până acum...

Gabriela Calițescu: Nu. Poporul român poate fi foarte bun, în spirit civic, democrat, să militeze pentru ceea ce aparține poporului, pentru că votând râul cel mai mic de fiecare dată, iată unde am ajuns.

Florin Șandru: Da.

Gabriela Calițescu: Cu spitale mizere, reduse, nici la jumătate, acuma cred că e și mai puțin de jumătate, cu lipsa dreptului la sănătate. Vorbim de sate întregi, de români întregi care n-au avut dreptul la sănătate. Vorbim de oameni care trăiesc în zona urbană și n-au dreptul la sănătate. Vorbim de lipsa siguranței, vorbim de atâtea și atâtea lucruri. Vorbim de controlul politic pe care îl au în fiecare instituție.

Florin Șandru: Dacă noi nu mergem la vot...

Gabriela Calițescu: Și eu nu vreau să mai votez răul cel mai mic.

Florin Șandru: Dacă noi nu mergem la vot și vom face boicot-vot, cum s-a mai întâmplat și în alți ani, vor ajunge la putere tot mafioții de până acum. Pentru că cei 20%, 30% lor vor veni la vot.

Gabriela Calițescu: Domnule Șandru, dumneavoastră sunteți istoric.

Florin Șandru: Eu îi monitorizez.

Gabriela Calițescu: Și Hitler, tot în spirit democratic a obținut legitimitatea.

Florin Șandru: Dar nu ăștia care a fost până acum.

Gabriela Calițescu:  Pentru că au fost votați.

Florin Șandru: Altcineva care n-au mai condus. Eu, dragi pe dragi români, eu votez SOS-ul. După mine, sunt cei mai patrioți, sunt cei mai capabili acolo unde sunt aleși. Și ceilalți îi puteți vota AUR-ul. Aveți de unde alege.

Gabriela Calițescu: Domnu Șandru, eu chiar nu vreau să fac propagandă și mai ales că-mi știți opinia cu privire la personajul care este în vârful acestui partid.

Florin Șandru: N-am făcut...

Gabriela Calițescu: Păi nu, dar nu-i faceți publicitate în emisiunea mea, vă rog eu din suflet.

Florin Șandru: Eu am întrebat dacă se poate spune cu cine votez și cu cine doresc.

Gabriela Calițescu: Că votați dar nu vreau să-i fac propagandă.

Florin Șandru: Ok. Nu mă refer la persoana respectiv ci mă refer la partid, pentru că nu votez persoana respectivă, votez partidul și oameni de acolo. Sunt foarte mulți patrioți. Unde ați fost și dumneavoastră, la Rânca, anul trecut, ați văzut din toată Europa la acea sesiune de vară...

Gabriela Calițescu: Mulți dintre ei nu mai sunt. Tocmai asta este durerea. Mulți dintre ei nu mai sunt.

Florin Șandru: Vor fi alții.


 

CONCLUZII

Să vorbim despre tine – 12.04.2024 – dezbatere

Sesizări

Sinteza constatării

Sesizarea nr. 5168/23.04.2024:

Realizator: Gabriela Calițescu.

Invitat: Florin Șandru-doctor în istorie

      Titluri: NICOLAE CEAUȘESCU ȘI CONTRACTELE ECONOMICE EXTERNE

Pe ecran au fost prezentate următoarele informații: INTRĂ PE WWW.RADU.TV. ÎNSCRIE-TE ȘI SUSȚINE ASOCIAȚIA NAȘUL Tv! / TEL.:0725 611 941/ TELEGRAM, SIGNAL: 0762 090 780/ COMUNICARE@NASUL.TV

 

Pe banda croll în partea de jos a ecranului, au fost titrate următoarele informații, pe toată durata emisiunii: ***DEVINO MEMBRU! ÎNSCRIE-TE PE WWW.RADU.TV ȘI SPRIJINIȚI Asociația R.A.D.U. – Responsabili Apărăm Democrația Uniți, LEI: RO26 BACX 0000 0023 5015 3000, EURO. RO69 BACX 0000 0023 5015 3004, DOLARI: RO42 BACX 0000 0023 5015 3003, CHF: RO85 BACX 0000 0023 5015 3005, deschise la: UniCredit Bank, CIF: 46433800, cod SWIFT: BACXROBU***WW.RADU.TV***

Gabriela Calițescu și invitatul său, Florin Șandru, au vorbit elogios despre realizările ”epocii Ceaușescu”- plata datoriei externe, contractele economice pe care Nicolae Ceaușescu le realiza în vizitele sale externe. Au comparat realizările regimului Ceaușescu cu perioada de după 1990 și au comentat critic guvernările din ultimii 34 de ani propunând ca soluție Asociația R.A.D.U- Responsabili Apărăm Democrația Uniți (Gabriela Calițescu) sau S.O.S. (Florin Șandru).

S1-S5 Gabriela Calițescu a vorbit despre faptul că la 12.04.1089 Nicolae Ceaușescu anunțase că România își plătise datoria externă de 21 miliarde de dolari și era în plină dezvoltare în toate domeniile, iar acum, după 35 de ani de democrație, industrie avem zero, producție – zero, livezi - aproape zero, fabrici – zero, spitale construite – zero, în 35 de ani (...)Bani în contul statului român, lipsă, scuzați-mă, plin de datorii, cu multe zerouri și dobânzi grosolane.(...) Acum, ce avem în vârful României? Nonvalori.

A mai declarat că înainte de 89 România a avut contracte de colaborare cu țări din Occident în diferite domenii care au dus la dezvoltarea economiei (S4). Gabriela Calițescu a afirmat că își dorește ca România să devină din nou respectată în lume și pentru asta a propus ca opțiune Asociația R.A.D.U, Responsabili Apărăm Democrația Uniți. Iată, poate aduce un plus valoare și putem strânge oameni care sunt competenți, oameni care mai au ceva de spus. (S2)

S6 Au fost difuzate imagini, cu mențiunea ”Arhivă” de la vizita lui Nicolae și Elena Ceaușescu la Paris, în 1970 unde s-au întâlnit cu președintele de la vremea respectivă a Franței, Georges Pompidou.

S7-S11 Gabriela Calițescu a dat citire unui document din colecția  CC al PCR-Cancelarie, din 1987 care cuprindea o informare cu privire la vizitele lui Nicolae și Elena Ceaușescu în mai multe țări ca India, Bangladesh, Nepal, etc. în care se spunea ce contracte economice au fost realizate cu ocazia acestor vizite.

Florin Șandru și Gabriela Calițescu au afirmat că Ceaușescu în acea perioadă era apreciat pe tot mapamondul pentru că milita pentru pace.(...) Cred că dacă Nicolae Ceaușescu ar fi existat în viață acuma, nu ar fi fost război la granițe, nu ar fi fost război nici în Palestina, în Fâșia Gaza și Cisordania și nici toate celelalte războaie. (S7)

S12-S13 Realizatoarea și invitatul său au afirmat că Nicolae Ceaușescu a fost  omorât pentru că avut obrăznicia (...) de a fi singura țară la nivel mondial care și-a plătit datoria, pentru că am creat un precedent în sensul ăsta...

S14, S15 Au fost difuzate imagini de la vizita lui Nicolae și Elena Ceaușescu în Statele Unite în 1978. Florin Șandru a făcut o comparație între Nicolae Ceaușescu, despre care a afirmat că președintele Jimmy Carter ar fi spus la acea vreme că Ceaușescu este un mare conducător al unei mari țări!, în timp ce președintele Klaus Iohannis s-a întors din S.U.A. cu o șapcă.

S16-S18 După 90 au fost privatizate obiective economice, sub valoarea lor, în detrimentul poporului român.

S19-S20 Florin Șandru a criticat ”Coaliția monstruoasă”, Coaliția PSD-PNL, pentru că nu a realizat nimic pentru poporul român, l-a numit pe Marcel Ciolacu incult și incompetent pentru faptul cum ați acționat, pentru studiile care le aveți, (S19) și apoi a enumerat ministerele care s-au format imediat după 90, conduse de oameni competenți, comparând cu situația de acum.(S20)

S21 Gabriela Calițescu a afirmat că a fost încălcat Art. 3 din Constituție în care se spune că Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine.”, pentru că avem peste 1.000.000 de cetățeni străini pe teritoriul României. Florin Șandru a completat declarând că în vremea guvernului Năstase, din sursă sigură, s-a încheiat un contract, un, da, guvernamental, secret, ca pe teritoriul României, în caz de război, conflict foarte mare în Israel, să-și obțină, și a obținut cetățenia 3 800 000 de cetățeni israelieni(...).  

S23-S26 A fost difuzat un material video cu imagini din „epoca” Ceaușescu și cu discursurile lui Nicolae Ceaușescu în care anunța că România și-a plătit datoria externă.

Realizatoarea și invitatul său au afirmat că soții Ceaușescu au fost judecați nedrept pentru subminarea economiei naționale el care a dezvoltat economia națională! (S24), că ar trebui să aprindem o lumânare pentru ei, pentru faptul că locuim în acele clădiri făcute de acel sistem, de munca și efortul lor (S26)

S27 Florin Șandru a declarat că guvernele din ultimii 34 de ani au împrumutat bani pentru a putea exista ei la putere și a reprezenta interesele străine la noi în țară, întrebându-se cum din clica voastră de trădători și de mafioți și incompetenți, cum să ajungă un domn, om care făcea covrigi, premier în fruntea țării, care nu are studiile afișate, care a obținut cum a obținut, acele diplome?(...) Crin Antonescu da, 3 ani a rămas repetent. Și pe vremea lui Ceaușescu nu se putea trece dintr-un an altul. Și mă întrebam de ce? Și m-am interesat, într-adevăr, că era om al Serviciilor și așa a putut să dea restanțele.

S28 Gabriela Calițescu a afirmat că C.N.A.-ul poate proba informațiile pe care ei le-au prezentat în emisiune la Arhivele Naționale, Ședințele Biroului Politic Executiv al PCR. Florin Șandru a declarat că la C.N.A. membrii sunt numiți politic, afirmație pe care realizatoarea a contrazis-o.

S29 A fost difuzat un material video cu imagini în care Nicolae Ceaușescu ținea discursuri despre construirea socialismului și ridicarea nivelului de trai al românilor.

S30, S31 Florin Șandru a îndemnat telespectatorii să meargă să voteze unul din cele două partide naționaliste, suveraniste, A.U.R. și S.O.S. (S30). El a precizat că va vota S.O.S. dar Gabriela Calițescu l-a rugat să nu facă pulicitate în emisiune acestui partid. (S31).

 

ÎNTOCMIT

 

DATA: 09.05.2024

 

ȘEF SERVICIU

MONITORIZARE MASS-MEDIA AUDIOVIZUALE

DIRECTOR

DIRECȚIA MONITORIZARE