ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Interne german a anunțat crearea în cadrul serviciilor secrete a unei „unități de identificare precoce” pentru a detecta cât mai timpuriu posibil „campaniile de dezinformare de extremă dreapta și străine”.

Un editorial de Feher Peter de la Magyar Hirlap pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

În Germania, guvernul de stânga urmărește fără încetare partidul de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Guvernul lucrează mână în mână cu presa, care nu uită niciodată să aplice eticheta „de dreapta” la cuvântul „extremism”, speriindu-i astfel pe cetățenii germani care tânjesc după stabilitate și calm.

După ce s-a aflat despre o reuniune a AfD de la Potsdam, din ianuarie, în care s-a DISCUTAT despre expulzarea imigranților ILEGALI, partidele de la putere – Socialiștii, Verzii și Liberal-Democrații – au lansat împotriva AfD o campanie de atacuri organizată în mod profesionist.

Nici o personalitate cu adevărat importantă nu participase la reuniunea de la Potsdam, cu excepția unui singur membru influent AfD care a venit ca persoană privată.

Acum, se discută scoaterea întregului partid în afara legii.

La început, campania guvernului împotriva AfD a părut să aibă succes. Popularitatea partidului anti-imigrație a cunoscut un ușor declin, însă această tendință s-a oprit rapid și AfD a revenit peste 20% la nivel național.

Această situație nu mai putea fi tolerată de guvernul stângist. De aceea, recurge la o serie de metode juridice care pun la grea încercare principiile Statului de Drept.

Foarte controversata ministră de Interne, Nancy Faeser, a pășit pe un teren juridic fragil și a atins un nivel de abuz nemaivăzut în Germania de la sfârșitul celui de-Al II-lea Război Mondial, avertizând că „nici unul dintre cei care fac donații unui partid extremist de dreapta nu va trece neobservat”.

Pachetul de măsuri este deci motivat politic și conceput pentru a oferi partidelor de la putere un instrument care să le permită să ia măsuri împotriva opoziției politice.

În final, întrebarea este de a ști care partide vor fi etichetate ca „extremiste de dreapta”?

Nu se cunoaște public care vor fi criteriile după care acest lucru se va stabili. Și pare să fie preferabil ca ele să fie lăsate cât mai vagi.

De asemenea, nu se vorbește nimic despre ce li se va întâmpla partidelor de „extremă stânga”.

Altfel zis, dacă înțelegem corect conținutul metodelor ce urmează să fie adoptate, partidele de extremă dreapta nu pot fi susținute financiar, în timp ce grupările politice de extremă stânga vor putea beneficia de sprijin financiar fără nici un risc.

Cu puțină logică, putem vedea unde se situează linia de demarcație între partidele care pot și cele care NU pot fi finanțate.

Raportarea la imigrația clandestină determină ce partide scapă de urmărirea și supravegherea serviciilor secrete ale statului.

Cele care se pronunță împotrivă sunt etichetate extremiste, celelalte nu.

Faptul că partidul Stânga (Die Linke) – succesorul partidului comunist din RDG – nu a fost etichetat astfel este legat de armonizarea sa cu ideologiile progresiste și globaliste.

Așa, a devenit frecventabil.

După alegerile generale de anul viitor, Die Linke ar putea deveni chiar partener de coaliție de guvernare cu alte partide globaliste.

Partidele dominante nu au nici o problemă cu stânga. Mantra lor este: „Lăsați imigranții să vină!”.

Cu alte cuvinte, guvernul a făcut din serviciile secrete o unealtă în beneficiul propriilor interese, subordonându-le obiectivelor politice ale Puterii.

Consecința este că, în virtutea noii legi, un partid – în cazul nostru AfD – nu trebuie să fi comis vreo infracțiune pentru a fi supravegheat și urmărit.

Va fi suficient doar ca Oficiul Federal pentru Protejarea Constituției (serviciul de informații interne) – conform aprecierii sale subiective - să vadă un risc în existența respectivului partid.