ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu creat de experți canadieni din Grupul Covid al premierului Justin Trudeau susține că persoanele care aleg să nu se vaccineze împotriva COVID-19 se confruntă cu un risc substanțial mai mare de a avea un accident de mașină decât persoanele vaccinate, ceea ce ar putea justifica tarife de asigurare mai mari pentru cei nevaccinați, relatează The Defender, ridiculizând concluzia autorilor.
 
„Studiul” a fost publicat luna aceasta în The American Journal of Medicine.

Studiul nu a constatat că a fi nevaccinat cauzează accidente de circulație. În schimb, „experții” au subliniat că ar există un motiv psihologic pentru care persoanele „care ezită să se vaccineze” „ar putea, de asemenea, să neglijeze orientările de bază privind siguranța rutieră”.

Autorii studiului au analizat date guvernamentale criptate de la 178 de centre medicale din Ontario și de la peste 11,2 milioane de locuitori ai provinciei, dintre care 84% primiseră un vaccin COVID-19 și 16% nu primiseră până la 31 iulie 2021.

Dintre membrii implicați în studiu, 6.682 de persoane au avut nevoie de îngrijiri de urgență pentru că au fost implicate într-un accident rutier grav - fie ca șofer, pasager sau pieton - în perioada de o lună analizată de cercetători.

Cercetătorii au declarat că rezultatele lor sunt semnificative, deoarece „Un risc relativ de această magnitudine ... depășește câștigurile în materie de siguranță obținute prin progresele moderne ale ingineriei auto și, de asemenea, impune riscuri pentru alți utilizatori ai drumurilor”.

Deși autorii au precizat că studiul nu a investigat sau demonstrat vreo legătură cauzală între a fi nevaccinat și condusul riscant, ei au propus mai multe cauze posibile pentru corelația pe care au găsit-o.

Experții lui Trudeau au considerat că ar putea exista „o neîncredere în guvern sau credința în libertate care contribuie atât la preferințele de vaccinare, cât și la creșterea riscurilor în trafic”.

Alte explicații, au spus cercetătorii, ar putea fi "concepțiile greșite despre riscurile cotidiene, credința în protecția naturală, antipatia față de reglementări, sărăcia cronică, expunerea la dezinformare, resurse insuficiente sau alte convingeri personale".

Autorii au concluzionat că „ezitarea vaccinării anticovid este asociată cu riscuri semnificativ mai mari de accident rutier. O conștientizare a acestor riscuri ar putea contribui la încurajarea unei mai mari vaccinări COVID”.
 
Ce-a mai ajuns și „știința”...
 
 
Igor Chudov, un cunoscut comentator pe teme de Covid, îi dă o replică pe măsură: Nevaccinații au avut mai multe accidente de mașină... pentru că ei erau cei care conduceau!