ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum aproape o sută de ani, Panait Istrati, un scriitor român tânăr și idealist, a plecat la Paris în căutarea unei societăți mai bune. În Franța s-a alăturat partidului comunist sperând că și-a găsit locul potrivit.
 
Apoi, după un timp s-a dus să viziteze Uniunea Sovietică, țara visurilor celor răzvrătiți. Ce a găsit însă tânărul Panait la fața locului l-a tulburat adânc. Observând tulburarea sa agentul Sovietic care îl însoțea i-a spus cumva explicativ: Nu poți să faci omletă fără să spargi ouă. La întoarcerea sa în Franța scriitorul le-a mărturisit prietenilor: am văzut multe ouă sparte în Uniunea Sovietică, dar nu am văzut nicăieri omletă…

Când am sosit în Statele Unite acum peste 50 de ani America era o țară prosperă și cu libertăți nelimitate; o țară în care prin munca puteai dobândi orice bunuri materiale și totodată îți puteai căuta și găsi menirea personală și fericirea. America de azi a rămas o țară abundență, dar și-a pierdut în mare măsură scopul spiritual care a stat la baza fondării ei. Noile tendințe social-politice din ultimele decenii, tendințe fără Dumnezeu și fără scop spiritual, au schimbat America. Ce s-a întâmplat?

Născut într-o familie creștină și tradițională și fost deținut politic, am detestat din totdeauna comunismul și lozincile lui. Mult timp nu am înțeles ce însemna marxismul și ce scop urmărea. Treptat mi-am dat seama că zișii comuniști și cei care îl dirijau din umbră urmăreau control total asupra populației și îndepărtarea omului de originea și finalitatea sa spirituală.

Ținând populația permanent ocupată și preocupată cu… planuri cincinale, lupta de clasă, construirea socialismului, pericolul imperialist și altele, reprezenta doar o perdea de fum în spatele căreia păpușării din culise își urmăreau adevăratele obiective. Poate că unii din indivizii care au aderat la partid au crezut sloganurile de mai sus, dar cei mai mulți au aderat la noul regim din oportunism și din interese personale. Și pentru a se menține la putere, comuniștii au creat securitatea care a arestat, a deportat și a ucis sute de mii de romani; cei mai buni dintre noi. 

După șapte decenii de nespuse suferințe și într-o fază avansată de decădere morală și materială s-a renunțat la comunismul brutal de tip sovietic și fosta Uniune a fost lăsată să se prăbușească. Între timp păpușarii din umbră își îndeplinise scopul. Și scopul fusese distrugerea credinței, sugrumarea spiritului național, slăbirea familiei și în final înstrăinarea omului de divinitate.

Oamenii cinstiți și idealiști, între care mă număr și eu, au sperat că prăbușirea Uniunii Sovietice și a regimurilor comuniste Est Europene va duce la o lume dreaptă în care va prevala demnitatea și omenia. Ne-am înșelat grav. Lupta dintre bine și rău, între cei care cred în justiție divină și cei care îl urăsc pe Dumnezeu, s-a schimbat doar de ochii lumii. Efortul minorității cripto-marxiste de a ne controla pe toți a îmbrăcat o nouă formă. Ea se numește… progresivism, corectitudine, identitate politică, fluiditate de gen, diversitate, drepturile omului, LGBDQ, guvernare globală… Această nouă tendință este vizibilă foarte clar azi în Statele Unite.

Globalizarea reprezintă încleștarea finală dintre materialism și spiritualitate. E noua fațadă a comunismului.
 
Marxiștii au vizat să cucerească lumea prin represiuni, prin înfometare și prin anihilarea opoziției. Globaliștii umbla cu zâmbre și se poartă cu mănuși. Ei cumpără și ademenesc. Ei încearcă să-i transforme oamenii în consumatori obedienți, în roboți și în entități biologice fără suflet.

Dacă reușește, globalismul aduce cu sine sfârșitul tradițiilor, moartea națiunilor și anihilarea creștinismului. Religia creștină înseamnă victoria spiritului asupra materiei; înseamnă mântuirea și înălțarea. Globalismul ateu este prăbușirea omului în iad…De ce promovează America această tendință fără nici un Dumnezeu? În timpul Uniunii Sovietice Moscova folosea vastele resurse economice și militare ale Rusiei în scopul răspândirii comunismului în întreaga lume.
 
S-au inversat oare rolurile? De ce sprijină America procesul de globalizare? Cine și ce se ascunde în spatele fațadei?

Lumea de azi a ajuns la o mare  răscruce și Statele Unite au intrat în confuzie. Se va întoarce America la rădăcinile ei creștine or va sucomba în fața noului Marxism? Ne apropiem oare de un nou război civil ori ne predăm fără luptă? Un prieten mai în vârstă decedat acum, profesor și Român American ca și mine, prevedea o mare încleștare și spunea: În următorul război se va bate om cu om și linia frontului va trece prin inimile noastre.
 
Am ajuns oare acolo?

Un asemenea război nu va fi doar fizic și material; va fi în primul rând spiritual. Și într-adevăr nu vor mai fi linii clare de despărțire a fronturilor. Acest război spiritual a ajuns deja în inimile noastre. Ne vom bate între noi! Cum vor alege oamenii taberele în care să lupte? Personal, pentru nimica în lume nu m-aș alătura comuniștilor, dar nu mă pot alătura nici rătăciților fără Dumnezeu din nouă eră. 

America are nevoie de o nouă tabăra în aceste zile; o tabără a oastei Domnului care să lupte sub steagul spiritual al Divinității. Sunt dezamăgit. Doamne salvează America!