Nici n-a intrat bine în CNA Bănescu-PSD că au și reînceput atacurile în șarje la IPS Teodosie, cu precădere prin postul lui favorit, DIGI 24. USR-ista cu familie penticostală și gay, Elena Lăsconi, cere ”excluderea din BOR” a Arhiepiscopului Tomisului

Nici n-a fost Vasile Bănescu bine scos din adormire de la Culte și băgat la CNA de PSD că au și reînceput atacurile în serie la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Coincidență, desigur, la fel ca la vaccinuri.
Cu excepția ieșirii patologice a filo-LGBT-istei Elena Valerica Lăsconi de la USR la DIGI24, despre care scriu colegii de la AZNEWS, toate celălalte articole apărute par scrise la indigo de aceeași mână și livrate presei miluite, la fel ca pe vremea plandemiei Covid, în care Bănescu a fost una din trompetele principale ale propagandei vacciniste, la Trinitas TV, alături de fostul preot Visarion Alexa, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală.
Ridicolul campaniei mediatice anti-IPS Teodosie este că dacă dai deoparte titlurile insidioase descoperi doar afirmații canonice și de mare bun simț despre viața ortodoxă luate la puricat suburban complet fără sens, doar pentru a stârni reacții negative prin titluri și numărul lor. Vă invităm să le citiți mai jos, așa cum ne-au sărit în ochi ventilate în spațiul media și al rețelelor sociale într-o singură zi:
Susținătoarea „căsătoriilor” LGBT Elena Valerica Lăsconi, candidatul USR la președinția României, a stârnit noi reacții prin atacurile sale directe la adresa Bisericii Ortodoxe și a arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.
Într-o emisiune realizată de produsele CTP Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la DIGI 24, postul de suflet al lui Bănescu, Lasconi l-a criticat dur pe înaltul prelat, afirmând că acesta „încurajează violența” prin sfaturile sale legate de relațiile dintre bărbați și femei, cerând totodată excluderea lui din Biserică, informează AZNEWS. Declarațiile ei au fost extrem de tranșante: „Nu sunt de acord cu declarațiile dumnealui. Eu cred că ar fi trebuit să fie de foarte mult timp exclus. Este rupt de realitate, este rupt de societate. A avut acele declarații absolut îngrozitoare cu ‘femeia trebuie să rabde’… Nu are ce să caute în Biserică un astfel de ierarh.”
Cu toate acestea, criticile aduse de Lasconi trădează o înțelegere superficială a învățăturilor milenare ale Bisericii Ortodoxe, care susține anumite valori tradiționale transmise de-a lungul timpului. ÎPS Teodosie, la fel ca și alți clerici, exprimă învățăturile pe care Biserica le-a promovat de secole, iar declarațiile sale sunt în concordanță cu aceste principii. Astfel, atacul lui Lasconi pare mai degrabă o încercare de a se distanța de valorile religioase într-un mod oportunist, într-o campanie electorală în care încearcă să câștige simpatia unor segmente de electorat printr-o retorică anti-Biserică.
Mai mult, faptul că Lasconi frecventează rareori Biserica, doar în momente care servesc agendei sale politice, arată o tentativă de manipulare a alegătorilor. Mesajele sale dure și radicale trădează o ipocrizie evidentă, fiind folosite ca armă electorală, fără o înțelegere profundă a ceea ce reprezintă Biserica Ortodoxă pentru mulți români. Prin aceste declarații, Lasconi și-a „dat arama pe față”, relevând o atitudine falsă, care urmărește mai mult să câștige voturi decât să aducă o discuție sinceră și fundamentată despre rolul religiei în societate.
Pe lângă aceste atacuri, Lasconi a adus în discuție și aspecte personale, dezvăluind că părinții și fratele său sunt penticostali, după ce inițial au fost ortodocși. Aceasta a dezvăluit că părinții și fratele său sunt penticostali, explicând că s-au născut ortodocși iar după 1989 s-au botezat penticostali.
Atacurile sale la adresa ÎPS Teodosie și Bisericii sunt percepute de
unii ca fiind motivate nu de o preocupare autentică pentru victimele
violenței domestice, ci de o strategie de a manipula electoratul. Într-o
țară cu o profundă legătură spirituală cu Biserica Ortodoxă, astfel de
poziții radicale riscă să îndepărteze o mare parte din electoratul
conservator și religios, conchide AZNEWS.
Tot DIGI 24 titrează ieri, 6 octombrie, cu un iz ironic „Ce crede IPS Teodosie despre deochi...”:
„Arhiepiscopul Tomisului susține că cei care vor să de ferească de „deochi” pot face acest lucru „rugându-se necontenit”, scrie News.ro. El a mai spus, în emisiunea de la Radio Dobrogea, și cum îi ferește pe credincioși: „eu am făcut niște cruciulițe care poartă în ele agheasmă”. „De deochi ne ferim rugându-ne necontenit. Sunt oameni care se împuținează de la deochi, le este rău și atunci trebuie să avem rugăciunea continuă să se roage pentru cel deocheat preotul mai ales, la nevoie și cei apropiați. Să ne ferim de deochi purtându-ne mereu cu mintea și inima la Dumnezeu”, a afirmat Teodosie, la Radio Dobrogea. El a explicat că a dat credincioșilor cruciulițe cu agheasmă care îi feresc de deochi.” ETC
În aceeași zi de duminică, 6 octombrie, deși emisiunea Radio Dobrogea la care se referă articolul a avut loc în urmă cu trei zile (!) joi, 3 octombrie, postul Realitatea PLUS merge pe urmele televiziunii „concurente” titrând:
„Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, stârnește noi controverse.
Acesta consideră că folosirea interjecției „zău” reprezintă un păcat. El
susține că cei care folosesc acest cuvânt îl „iau pe Dumnezeu martor în
lucrurile mărunte”.
„IPS Teodosie a fost întrebat, la emisiunea radio la care participă
săptămânal, dacă este păcat să folosești cuvântul „zău” și dacă această
interjecție vine de la cuvântul Dumnezeu.
"Da, chiar este păcat, pentru că îl iei pe Dumnezeu martor în lucrurile mărunte”, a susținut Teodosie, citat de News.ro.
Conform DEX, zău” este o interjecție care întărește o afirmație sau o
negație și care are semnificația: „pe legea mea”, „jur că”,
„într-adevăr” sau „fără îndoială”.
Lingviștii spun că această interjecție provine de la latinescul „deus”.”
Știripesurse, puțin surprinzător, sare și el în aceeași barcă, descoperind, întâmplător, în aceeași zi, noi „controverse” legate de emisiunea Înaltului ierah de acum trei zile (!):
„Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, intră și peste industria fitness. După ce a declarat că oamenii care fumează nu ar trebui împărtășiți sau că nunțile făcute sâmbăta nu sunt pe legea bisericii, Teodosie vine cu noi declarații controversate”:
„Înaltul prelat afirmă că este bine ca sportivii să meargă la sala de sport, însă e de părere că pentru cei care nu sunt sportivi de performanță cel mai bun sport îl reprezintă metania. El spune, în acest context, că „nu există exercițiu fizic mai binefăcător decât metania”.
„Este bine, pentru sănătate, să mergem la sala de sport? Cineva spunea că noi, credincioșii, nu trebuie să mergem la sală, căci acolo, fiind spațiu închis, sunt multe energii negative”, l-a întrebat un enoriaș pe arhiepiscopul Tomisului.
„Nu de aceea nu este bine, că sunt energii negative. Peste tot sunt demoni, în jurul nostru. Zicem energii negative. Sigur, este bine să meargă sportivii la sala de sport, că și-au ales această cale și e binecuvântată. Dar noi avem sportul nostru religios, metania. Nu există exercițiu fizic mai binefăcător și mai complet pentru ca să pună în mișcare toți mușchii trupului precum metania, dacă e făcută corect”, a răspuns Teodosie.
Recent, ÎPS Teodosie a avertizat și că tatuajele reprezintă o schimonosire a corpului uman
El susține că tatuajul este „o schimonosire”, subliniind că nu trebuie să scrie explicit în Biblie că oamenii nu trebuie să se tatueze. IPS Teodosie a fost întrebat, în emisiunea radio la care participă în fiecare săptămână, dacă scrie undeva în Biblie că este păcat ca oamenii să se tatueze.”
Vedeți ceva în neregulă în aceste afirmații reclamate drept „controversate” în aceeași zi, întâmplător, în patru-cinci colțuri de internet și cioburi de sticle TV? În schimb, efectul generat de atacurile tâmpe la adresa Arhiepiscopului de Tomis face că din ce în ce mai mulți români să știe cine este IPS Teodosie, singurul ierarh al BOR care susține Sfânta Liturghie zilnic, fără oprire, de la începutul pandemiei încoace.
Oare sluga PSD de la CNA să aibă vreo contribuție la reluarea atacurile stupide? Nu ne putem pronunța... încă.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Viganò: Conclavul este falsificat – De aceea, viitorul Papă nu va avea autoritate

Peninsula Iberică este noul Wuhan?

A vrut un Nürnberg al Covidismului: A fost aruncat în pușcărie!

BTI: A venit adevărata nucleară: ambasada SUA sugerează că alegerile nu vor fi recunoscute

EMISIUNE LIVE: Doru Paraschiv, ofițerul de informații care l-a prins cu minciuna pe Marian Enache de la CCR ÎN DIRECT la ActiveNews și Starea de Libertate. ACTUALIZARE

Visul umed al Europei e mai aproape ca oricând de a deveni realitate: Să se spele pe cap cu Războiul și cu Zelenski!
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Biserica Cultură Opinii Prima pagină Publicistică Știri
Persoane: Elena Lasconi IPS Teodosie Vasile Bănescu
Locații: Constanţa
Subiecte: anticreștinism
Tip conținut: Opinii
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (6)