ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foamete, Sărăcie, Inflație, criză energetică, război… Toate în același timp. Vinovații se cunosc: sunt cei care plănuiesc o Nouă Ordine Mondială și Raiul pe Pământ.

Un editorial incandescent publicat de Patricia Adams și Lawrence Solomon în The Epoch Times, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Elitele globaliste au părăsit săptămâna trecută Davosul după ce au căutat soluții la crizele profunde cu care se confruntă omenirea.

Au plecat la fel cum au venit, ignorând că „meritul” pentru aceste crize le aparține în totalitate.

Luați de pildă energia, unde penuriile au adus prețurile cele mai mari la combustibil din istoria Americii și a Marii Britanii și sărăcirea energetică a milioane de persoane.

Fără spectrul schimbării climatice – care este de decenii una dintre marotele globaliștilor – situația energetică mondială ar fi fost radical diferită.

Nisipurile bituminoase din Canada nu ar fi fost demonizate, iar această țară ar fi construit conducta Keystone XL și alte conducte pentru a transporta cantități și mai mari de energie pe cuprinsul continentului și dincolo de el.

Instalațiile de gaz lichefiat de pe coastele Atlanticului și Pacificului ale Asiei, Americilor și Europei ar fi fost construite pentru a expedia și primi gaz natural din abundență.

Politicile „Net Zero” nu ar fi paralizat finanțarea noilor instalații de combustibili fosili.

Taxele pe carbon nu ar fi făcut energia din ce în ce mai scumpă.

Așa cum Statele Unite au devenit rapid cel mai mare exportator mondial de petrol și gaze, când administrația Trump a redus reglementările paralizante legate de climat, Europa ar fi fost și ea inundată de energie dacă interdicțiile privind fracturarea hidraulică și dezvoltarea combustibililor fosili off-shore ar fi fost ridicate pentru a permite dezvoltarea imenselor sale rezerve de petrol și gaze.

În locul precarității energetice, Europa ar fi cunoscut azi abundența energetică.

Globaliștii care promovează politicile legate de schimbarea climatică ne spun că nu există o altă cale dacă se dorește salvarea planetei de catastrofă.

Ce NU spun este că profețiile lor apocaliptice sunt bazate pe modele climatice care până acum s-au dovedit false.

Nici măcar o singură afirmație – că, de exemplu, calotele glaciare ale Arcticii se vor topi, că populațiile de urși polari se vor reduce sau că tornadele se vor înmulți – nu s-a împlinit.

Oamenii rezonabili pot dezbate dacă profețiile apocaliptice se vor împlini totuși în viitor.

Dar tot oamenii rezonabili nu pot contesta că deciziile de până acum ale globaliștilor de a călca în picioare piața liberă sunt cele care au creat criza energetică actuală.

În ciuda politicilor globaliste în materie de schimbare climatică, dioxidul de carbon din atmosferă, acum la 400 de părți dintr-un milion, a atins niveluri record.

Aceasta a fost o binecuvântare pentru planetă, deoarece CO2, cunoscut și sub denumirea de îngrășământ natural, a produs o abundență de recolte excepționale.

Australia anunță recolte record de grâu, de orz, de rapiță și o recoltă aproape record de sorg.

India, al doilea producător mondial de grâu, se așteaptă la exporturi record anul acesta.

Brazilia așteaptă și ea o recoltă record de porumb.

Rusia, de asemenea, cu o recoltă record, va fi cel mai mare exportator mondial de grâu.

Cu toate acestea, foametea este tot mai mare. ONU avertizează că ne aflăm în mijlocul unei „crize alimentare mondiale” în care „44 de milioane de persoane din 38 de țări se află la niveluri de foame de urgență”.

Și în acest caz, răspunderea le aparține liderilor globaliști care fac hrana inabordabilă.

Perturbările lanțurilor de aprovizionare, provocate de decizia globaliștilor de a abandona reacțiile tradiționale la pandemii în favoarea zăvorârii experimentale a unei mari părți a economiei mondiale reprezintă una din principalele cauze ale foametei.

Haosul și costurile acestei decizii a guvernelor de a-și pune în aplicare teoria lockdown-urilor COVID-19 au bulversat sistemele mondiale de distribuție alimentară și au dus la explozia prețurilor.

Inflația, creată de tipărirea de bani pentru a susține industriile și indivizii și nebăgată de seamă în timpul pandemiei, a făcut ca prețurile la alimente să devină ulterior și mai prohibitive.

Decizia globaliștilor de a perpetua războiul ruso-ucrainean, livrând Ucrainei armament în valoare de miliarde de dolari, a exacerbat perturbările lanțurilor de aprovizionare, o schimbare brutală de la vechea normă de a face presiuni asupra taberelor combatante să își rezolve diferendele prin negocieri.

Drept urmare, producția agricolă din Ucraina, cunoscută odinioară ca grânarul Europei, s-a prăbușit: producția de grâu a scăzut cu 44% iar cea de porumb cu 39%.

Oamenii rezonabili pot dezbate dacă guvernele occidentale au procedat cu înțelepciune atunci când au implementat și finanțat lockdown-urile sau când au perpetuat războiul dintre Rusia și Ucraina.

Dar nu pot contesta că tocmai acțiunile lor au stimulat creșterea foametei pe care lumea o trăiește azi.

Globaliștii pot crede că lumea are nevoie de noua lor ordine mondială. Însă ei sunt și cea mai bună dovadă a zicalei că drumul spre iad e pavat cu bune intenții.