ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă scriu cu rugămintea de a trata cu asumare  legală și responsabilitate profesională aspectele Legii 61/1991- art. 2, alineat 27  și în spațiul rural!

Este Luni.
Au fost 2 zile în  sătucul din vârf de deal în care nu am putut auzi ciripitul pasărilor, nu am putut sa port o conversație la telefon în tihnă, în propria-mi ogradă, pentru că boxele vecinilor sunt făcute să bubuie. Dar nu doar pe mine mă plâng.

Mai sunt oameni cu vârste alburii prin vecinătate care își poartă gândurile spre Domnul și bătrânețile și greul durerilor fizice și sufletești... și boxele bubuie.
Și rânduiala zilei de Duminică s-a pierdut în bubuit de boxe.
Și liniștea jocului de copii s-a năruit prin bubuitul boxelor.
Și venirea Poliției pentru a restabili ordinea și disciplina.....s-a înfrățit cu logica deținătorilor de boxe. 

Iată de ce vă scriu.

De 2 ani încoace îndur, rabd, vecini ale căror boxe bubuie zile la rând creând perturbarea liniștii spațiului locativ dimprejurul locuinței dumnealor, spațiu larg , de altfel,  în cadrul căruia mai locuiesc și eu.
 
Acum, Duminică -5 Septembrie 2021- după o închinăciune largă la Domnul, am ajuns să apelez 112 cu conștiința faptului că oamenii mai trebuie să fie și mustrați spre îndreptare. Toleranța răului, în cazul de față, se face complice actului infracțional în sine.

Am sunat la 112  pentru că
oriunde m-aș fi ascuns....în ,,fundul grădinii", în capăt de casă, în dos de beci....bubuitul boxelor mișca pământul (de dimineața de la vreun 9.00 până pe la un 21.00- ieri, 22 și ceva, alaltăieri....încontinuu). Nu este metaforă. 

Reparați umilința la care am fost supusă și pericolul la care am fost expusă, apelând la Poliția Locală și apoi la 112! Feriți-i pe alții mai ,,slabi de înger" de acestea toate!

Reglementați Legea 61/1991 într-atât încât să le permită agenților M.A.I. acțiune concretă fără ezitări dictate de nuanțele interpretative ale  legii în vigoare!

Verificați cunoașterea Legii în vigoare de către domniile lor! Am constatat că unica recunoaștere în cazul Legii 61/1991 o identifică la alineatul 26 (,,tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora") uitând sau nesocotind următorul alineat, 27.

Să trimiteți pe teren agenți M.A.I. pregătiți profesional, vă rog imperios!

În urma sesizării pe care v-am adresat-o la 112, ajunși la adresa mea, m-ați chemat în mijlocul uliței ca într-o Instanță de Judecată și m-ați pus față către față cu vecinii al căror „chip” nu îl cunosc?! Eu nu i-am reclamat nominal, nu îi cunosc. Am reclamat gălăgia care de două zile nu mai avea sfârșit și îmi împiedica buna desfășurare a viețuirii mele în propria-mi ogradă. Eu însămi nu puteam identifica cu exactitate curtea din spațiul căreia porneau, în bubuituri și zvâcnituri, decibelii confortului fonic al vecinilor și disconfortului meu.

Am înțeles, observându-i atent după cum interacționează cu dumneavoastră, că dumnealor nu cunosc că există pe lume  o Lege a ordinii și liniștii publice. Psihismul lor le dictează un comportament animat de  impulsuri necizelate prin educație social-civică, sunt de înțeles pentru necunoaștere, așadar.

Dar dumneavoastră? Atât de școliți?! Cum se poate că i-ați permis  unei vecine aflate în plin episod isteric să ridice tonul la mine peste brațul uniformei M.A.I. invocând:,,Ce artificii ai spus că am dat?" -repetitiv și isteric (există înregistrarea la 112 a apelului, nu am reclamat nimic din isterizatele acuze ale acelei femei) și când să susțin și eu dreptul opiniei mele, m-ați numit' ,,recalcitrantă"'?! 

Nu știu...să râd, să plâng.
Și reacția bietului.agent M.A.I. a fost aceasta: „Gata, mă doare capul!”
Caragiale curat.  

Păi nu dumnealui a generat acest spectacol cvasi comic  prin aducerea în „instanța de judecată" a uliței, reclamantul cu pârâtul?! 

Și s-aveți în vedere și prezența copilașilor de prin vecini la acest ,,spectacol"....aici comicul devine un tragic în sine....cum să permiți copiilor să asiste la dialogul între oamenii adulți? (Una dintre fetițe plângea) 
Și în contextul prezenței a doua mașini M.A.I.-Poliția și Jandarmeria.  A, trei....mai apăruse și mașina Poliției Locale într-un sfârșit. Uniforma M.A. I. este intimidantă  pentru nivelul de percepție al unui copil.

Unde este pregătirea psihologica a agenților M.A.I.?! 
La o primă observare a dumnealor, psihodiagnoza prezumptivă (vocația profesională în ale psihodiagnozei îmi permite) pe care le-am schițat-o  subit nu îi califică pentru intervențiile în regim de urgență - ieri, cel puțin. Erau oameni buni, chiar de bună credință, dar foarte obosiți și ezitanți.

Cazul reclamat depășea competența intervenției în vederea soluționării profesionale și asumate legal în acord cu alineatul 27, art.2 al Legii 61/1991- în vigoare-  privind ordinea, liniștea publică și....

Ați plecat. 

Pe mine cui m-ați lăsat?!

Haosului și dezordinii publice generate de vecinii deținători de boxe și vizibil învăluiți în „aburii lui Bachus"  (nu îi judecam, dar spre a se ști cam cu cine mă propuneau agenții M.A.I. la un dialog coerent și susținut pe temeiul Legii 61/1991).

A ajuns bucățica asta de lume, un sat dintr-un vârf de deal, să fie mai ceva decât  „vestul sălbatic"?! 

După ce ați venit a doua oară, la interval de 30-45 minute de la prima  intervenție, vecinii au dat și mai tare volumul aparaturii  din dotarea proprietății lor......nu îmi imaginam că au boxele lor o așa capacitate. Vai! 

Și au folosit în scop batjocoritor cântări ortodoxe (știind că eu sunt ortodoxă practicantă). Pentru asta știe Bunul Dumnezeu răsplata lor, nu îi reclam și pentru asta. 

Așadar, cui m-ați lăsat?!

Eu am rămas cu Domnul dar, oare, altcineva în locul meu...?!

Să știți că la primul abuz pe care îl vor mai face vecinii în raport cu Legea 61/1991, vă sun iar! 
Îmi veți răspunde prompt și operativ din punct de vedere profesional?

Acum o lună, de la celălalt capăt al firului-  112, pe un ton răstit,  mi-a indicat doamna agent M.A.I. să sun la Poliția Locală. Era 22.15 și o muzichie în atmosfera vârfului de deal al satului  deci...ilegalitate curată. Am sunat. Numărul era nealocat. Și apoi...am aflat că Poliția  Locală este în concediu.

112....Ajutor!
Reglementați cu profesionalism aplicarea Legii 61/1991, art 2, alineat 27,  în spațiul rural!
Vă rog cu nădejde mare,
pentru binele tuturor!

Doamne ajută!

Nicoleta Vascan

Poșta Sufletească

Via: ActiveNews

P.S.:  Astă seară se putea petrece o tragedie pe care nu a îngăduit-o Dumnezeu.
Ați scăpat „cu viață", M.A.I., și eu la fel.

Vă spun aceasta pentru că mai anii trecuți și  prin neglijența operațională M.A.I. s-a ajuns la crima a două tinere -din cât se știe până acum în spațiul public-... a se consulta „cazul Caracal”!