ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicușor Ban a tăiat câteva stimulente și ajutorare. Unul din acestea este ajutorul de handicap, care în ultima perioadă ba se livrează jumătate din sumă, adică 250 lei, ba nu se livrează deloc în anumite luni. Pentru că am tot citit câteva reacții din partea unora care zic "bine că a tăiat pomana", haideți să vă spun despre un caz pe care îl cunosc personal: persoana în cauză, este pensionată pe caz de boală. Având probleme cu sănătatea încă din tinerețe, boala nu i-a mai permis să lucreze. După câțiva ani a reușit să se pensioneze pe caz de boală. Pensia pe atunci fiind de 400 și ceva de lei. În prezent pensia a ajuns la un total vreo 700 de lei. Acest ajutor de handicap era de 500 de lei, adică venitul total era de 1200 de lei.

Acum, voi care spuneți că s-a tăiat pomana, să îmi spuneți cum trăiește această persoană când are următoarele cheltuieli:


- 300, uneori chiar și 400 de lei medicamentele
- 250 de lei facturi
- 270 de lei întreținerea
- 300 de lei mâncare (la limita decenței, nu produse scumpe)
- 150 de lei produse de îngrijire personală

Și acum, vă rog să îi spuneți "ce bine că v-a luat pomana". Puteți? Că ajutor din partea comentatorilor de serviciu nu va primi niciodată.

Mai nou, această persoană NU mai beneficiază de o doza medicamentoasă, având de făcut două pe lună, pe motiv că s-au tăiat bani de la sănătate. Medicul i-a transmis că injecția o va face doar o dată pe lună. Acest medicament nu mai permite bolii să avanseze și o menține cât de cât de loc. Fiind necesare cele două doze pentru o menținere sigură, de acum boala își va face puțin de cap. Adică cu alte cuvinte, persoana respectivă este condamnată la suferință sigură. Și acum vreau să aud "ce bine că acest guvern a tăiat pomana". Sunt convins că cei care spun asta nu sunt cei care își fac din spital o a doua casă. Nu sunt acei oameni care stau cu copilul lor zi de zi în spital, așteptând o speranță. Cum credeți că primesc acești părinți vestea "doza medicamentului a fost redusă la jumătate pentru că s-au tăiat din bani"?

Din păcate ne-am pierdut latura umană. Ne-am pierdut acea sensibilitate și empatie față de cei din jurul nostru care sunt aflați în suferință. Ne-am împietrit sufletele și le-am otrăvit cu atâta politică. Am ajuns să spunem că "ce bine că s-a tăiat pomana" doar de dragul unei culori sau unei formații politice. Dacă un stat, un guvern sau un partid politic oferă ajutoare unor persoane care se află în suferință, nu înseamnă că își mituiește poporul. Până la urmă acele persoane au nevoie de un sprijin iar ONG-urile nu sar în ajutorul lor. ONG-urile au alte programe acum, LGBT, identitatea de gen. Gata, s-a distrus acele ONG-uri care avea grijă de cei bolnavi sau în suferință. Dar până la urmă și tu ca stat trebuie să vii în ajutorul poporului tău.

Acum că "s-au tăiat pomenile" și intrăm la culcare de la ora 23:00 poate aduce fericire unora care au trăit în anumite vremuri când aveai rație la mâncare, timp limitat la televizor și lumină. Dar în aceste vremuri cei de la conducerea de acum au tăiat tot de la oamenii săraci. Nu am văzut impozite mai mari la cei cu 4-5 mașini, 4-6 case, nu am văzut că au tăiat de salariile sau din pensiile lor.

Așa că nu mai spuneți că "ce bine că s-a tăiat pomana" pentru că să vă ferească Dumnezeu să ajungeți în situația de a-ți pune speranța în acel ajutor din partea statului iar cândva să te trezești că nu îl mai ai, pentru că unii dau apă la moară unor conducători egoiști, nepăsători și hoți.