ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 16 august 2022 guvernul britanic a actualizat evaluarea sa cu privire la vaccinurile anticovid ale firmelor Pfizer și BioNTech (produc în colaborare același vaccin). Un fragment interesant din noile directive ale guvernului britanic ( capitolul 3.4 „Toxicology”, subcapitolul „Toxicity conclusions”):

it is considered that sufficient reassurance of safe use of the waccine in pregnant women cannot be provided at the present time: however, use in women of childbearing potential could be supported provided healthcare professionals are advised to rule out known or suspected pregnancy prior to vaccination. Women who are breastfeeding should also not be vaccinated.

Adică:

Se consideră că în prezent nu se poate oferi o asigurare îndestulătoare cu privire la siguranța vaccinurilor pentru femeile însărcinate.
 
Totuși, folosirea vaccinurilor la femeile cu potențial de a rămîne însărcinate poate fi susținută dacă profesioniștii din sănătate sînt instruiți să excludă existența sau bănuiala de existență a unei sarcini înainte de vaccinare. Femeile care alăptează deasemeni nu trebuie vaccinate.

Se mai explică în documentul guvernului britanic: „Aceste hotărîri reflectă absența datelor în prezent și nu o constatare specifică de îngrijorare”. Adică birocrații britanici sînt super-ultra-mega precauți și, deși n-au date concrete care să stîrnească îngrijorări cu privire la vaccinuri, ei pun siguranța înainte de orice și doar din super-ultra-mega precauție spun acum că femeile însărcinate și cele care alăptează să nu se vaccineze anticovid. Înduioșătoare această grijă pentru siguranța oamenilor, care trebuie să fie înainte de toate!

În 2020 ar fi fost de crezut din partea unei agenții guvernamentale britanice să spună că nu sînt date destule pentru a evalua siguranța vaccinurilor. Dar în 2020 autoritățile din Marea Britanie, ca și din majoritatea țărilor lumii, erau foarte convinse că vaccinurile sînt „sigure și eficiente”. Cine își manifesta cea mai mică îndoială era înfierat drept conspiraționist, dușman al poporului și terorist (vezi declarația primministrului României Florin Cîțu) nu știu dacă în Marea Britanie demnitari guvernamentali au folosit un limbaj atît de tranșant, dar atmosfera generală promovată de presă și autorități era cam aceeași). Eram atunci unul dintre dușmanii poporului care, fără să spună tranșant că vaccinurile sînt proaste, îmi arătam scepticismul față de ele, scepticism izvorît din graba cu care aceste vaccinuri au fost aprobate. De pildă, în articolul „Vaccinarea anti-covid. Să fim precauți sau proști? Efectele adverse anunțate de producătorul Pfizer”, scriam: „Pînă acum n-a existat vaccin care să fie aprobat mai repede de 5 ani, dar în cazul covidului se fac presiuni ca un nou vaccin să fie aprobat cît mai repede. Această grabă nu are justificare medicală, ci politică: Politicienii (din toate țările) care au declarat covidul o mare problemă trebuie să arate că au găsit și o soluție. Virusul n-are cum să dispară, pe cît se înmulțește numărul de teste pe atît se mărește și numărul celor declarați infectați (încă din martie am publicat pe acest blog părerea doctorului neamț Claus Kohnlein care spunea că trăim o epidemie de teste de laborator), iar încercarea de a stăpîni virusul cu tot felul de restricții a fost, pretutindeni unde s-a aplicat, un eșec total (e ca și cum ai vrea să aduni apă cu sita, spuneam mai demult). În aceste condiții, pentru a-și salva fața, politicienii respectivi pretind că soluția e vaccinul”.

Între timp, fiindcă au apărut date noi, mie mi-a dispărut scepticismul și m-am lămurit că vaccinurile anticovid nu sînt nici sigure, nici eficace. Dar în acest timp i-a pălit scepticismul pe demnitarii din sistemul de sănătate britanic. Cică e vorba de „absența datelor” și ca urmare a acestei absențe, ei, adepți ai superultramegaprecauției, cer să nu mai fie vaccinate femeile însărcinate și cele care alăptează.

Să spui în august 2022, după ce miliarde de doze de vaccin anticovid au fost administrate în întreaga lume, inclusiv la zeci dacă nu sute de milioane la femei însărcinate ori care alăptează, inclusiv în Marea Britanie, că nu sînt date destule, înseamnă prosteală pe față. Eu interpretez „absența datelor” ca „există risc crescut de avorturi spontane și probleme de sănătate pentru bebeluși”. În cercuri „conspiraționiste” se vorbea de mult de asemenea riscuri. Dar demnitarii din sistemul de sănătate britanic nu pot recunoaște așa ceva, fiindcă asta ar însemna niște răspunderi juridice.