ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De data asta Novak Djokovici s-a întrecut pe el însuși, deși pare imposibil sa te întreci, când ești numarul unul mondial! A câștigat Australian Open din momentul în care s-a hotărât să participe, ca „nevaccinat” , într-o țară care depășește, încet dar sigur, atât Apartheid-ul din Africa de Sud, cât și al Treilea Reich, în discriminare și brutalitatea aplicarii ei!

Pentru cei care nu înțeleg, gândiți-vă că acum doi ani i s-ar fi refuzat unui sportiv participarea la o competiție, fiindcă e negru! Sau homosexual! Sau evreu! Toată lumea ar fi sărit în aer, s-ar fi luat sancțiuni împotriva acelei țări, sportivii ar fi boicotat competiția, cei deja înscriși nu s-ar mai fi prezentat la ea, în semn de solidaritate cu sportivul discriminat!

Negrul, sau homosexualul acela ipotetic, este astăzi Novak Djokovici! Și el știa lucrul acesta de când au fost anunțate condițiile participării la Australian Open : „Fără negrii! Fără homosexuali! Fără evrei!”
La fel de bine știa că o să fie împiedicat să participe, umilit! Știa la fel de bine că o să declanșeze reacții virulente, pro si contra!

Și mai ales știa că acesta e un meci pe care nu are cum sa-l piardă!

Participarea lui, in esență, este a unui mare sportiv care s-a prezentat să-și apere trofeul câștigat! Și nu a unui oarecare sportiv, ci a celui mai bun sportiv din tenisul de câmp actual și probabil al tuturor timpurilor!
Ca sportiv nu putea să refuze celorlalți sportivi participarea, poate revanșa, sansa și cu siguranță posibilitatea de comparație directă!

S-a prezentat! Prezenta lui spune „Sunt aici gata de duel cu oricine!”

Acum urmează reacția sportivității din partea celorlalți care sunt mânați de așa ceva și nu de câștig! Dacă cel mai bun nu participă, atunci nici cel care câștigă turneul nu se simte cu adevarat câștigător!

Dacă cineva nu are voie să participe astăzi fiindcă e negru, mâine nu o să pot eu participa pentru cine știe ce alt motiv!

Vom vedea câți sportivi adevărați sunt înscriși la acest turneu! Celor interesați doar de bani, a început deja să le iasă „veninul” pe gură: „

„Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme.” (Rafael Nadal)

Oare?

Poate „dacă și-ar fi dorit” homosexualul ar fi devenit hetero? Negru alb? Evreul, german arian?

Guvernul australian nu o să cedeze probabil, dar asta nu mai contează: Novak Djokovici a câștigat deja! Prea puțini „sportivi” o sa fie sportivi și vor refuza participarea în condițiile imposibilității de a se măsura cu cel mai bun!
Sportului deja în agonie, din cauza banilor vehiculați, îi mai trebuia o lovitură politică ca să se stingă! Iar asta o primește acum!

Pentru mine Australian Open 2022 a fost deja câștigat din nou de Novak Djokovici prin prezentare!