ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dezbaterea” online pe tema Strategiei Naționale de Vaccinare din data de 17 august 2023 a fost un simulacru de dezbatere, anunțată special pentru obliterarea ei cu doar câteva zile înainte, în plină mini-vacanță oficială de stat, 12 - 15 august, care este și sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și încheierea postului.

Ministerul Sănătății a refuzat să organizeze o reală dezbatere, în format fizic, și cu prezența responsabililor acestei strategii, inclusiv a ministrului Alexandru Rafila, față în față. În ciuda acestui aspect, la „videoconferință” s-au înscris specialiști din toată țara dar în realitate dialogul cu autorii transpunerii directivelor OMS într-o strategie antiumană a fost complet inexistent. Cei peste 70 de medici, avocați, jurnaliști și politicieni care au dorit să-și expună argumentele științifice și profesionale au avut „dreptul” să vorbească doar 3 minute după care li se închidea brutal microfonul. Întrebările lor oricum nu primeau nici un răspuns, ci erau aruncate în vid. Ministerul a bifat „debzaterea publică” și planul merge mai departe. Conform unei tactici cu care ne-am obișnuit de 33 de ani încoace, ca de Crăciun sau Paști să fie strecurate tot felul de enormități pe care românul să nu le mai observe, și aceste proiect a fost aruncat pe piață în plină vacanță de vară, eludându-se esența democrației și existența Parlamentului României. Toată această situație ne-a reamintit cum s-a desfășurat „dezbaterea” de la „muma” acestui proiect, și anume Legea Vaccinării Obligatorii, menționată de altfel în mai multe rânduri în „Strategie” dar, abil, fără cuvântul „obligatorii”, și ca o necesitate ce trebuie votată cât mai rapid. Ne-am bucurat să regăsim paralela între cele două „dezbateri” chiar la colega noastră Olivia Steer, de unde o redăm în continuare. Istoria se repetă! (Redacția)

KEEP CALM

La dezbaterea publică din 11 mai 2017, pe tema vaccinărilor forțate, grupul de scrimă organizată din Ministerul Sănătății a suspendat, ilegal, discuțiile, la nici o oră de la debut.

Exasperați să audă atîția părinți bine documentați, care se opun legiferării expertimentelor pe oameni cu vaccinuri riscante, secretari de stat si responsabili din minister s-au ridicat în picioare, sfidînd cu aroganță orice reguli ale unei dezbateri publice și s-au cărat, fără nici o explicație. 

Oameni de bună credință, ce se înscriseseră regulamentar pe lista luărilor de cuvînt, s-au găsit în situația de a fi bătut drumul degeaba, de a-și fi amînat, prostește, treburile urgente și presante, de a-și fi lăsat copiii în grija altora, absolut inutil, pentru că factorii decizionali nu erau interesați să-i audă și să le asculte argumentele. Scopul lor a fost doar să mimeze dezbaterea, cu concursul presei oficioase, care a relatat evenimentul, mai apoi, cum altfel decît tendențios și părtinitor, așa cum știe ea mai bine.

Miercuri, 24 mai 2017, povestea s-a repetat: în vreme ce pe de-o parte lansa declarații de presă și dădea, pe ton dictatorial, sigură legea vaccinării forțate, pe de altă Ministerul Sănătății anunța, în silă, în mod ipocrit democratic și doar pentru că a insistat Liviu Dragnea (președintele partidului de guvernămînt), o nouă dezbatere publică pentru azi, 26 mai 2017. Un termen  de nici două zile!!! Pentru o dezbatere publică?!?

Poate nu întîmplător dezbaterea publică privind vaccinarea obligatorie a fost anunțată cu o zi înainte pentru o zi după Înălțarea Domnului (25 mai 2017), sărbătoare de mare însemnătate în calendarul creștin, cînd oamenii fac drumuri destul de lungi, dintr-o localitate în alta, în pelerinaj la mormintele moșilor și strămoșilor și nu mai au cînd să plănuiască deplasări spre București și întîlniri cu un guvern ce-și bate, constant, joc de ei.  

Pură coincidență, ai zice? Nu prea cred…  

Așa că, azi, în mod previzibil, sala a fost goală… Goală nu pentru că oamenii n-ar fi vrut să participe sau nu i-a interesat subiectul ori  că își pierduseră obiecțiile pe drum. Goală nu pentru că  termenul ar fi fost scurt sau foarte scurt! Ci goală pentru că termenul a fost inexistent  – 48 de ore nu sînt și n-au fost vreodata termen pentru o dezbatere publică!

O nouă ticăloșie ordinară, marca "Ministerul Sănătății”!

Foarte mulți dintre oamenii înscriși pe liste au venit din toate colțurile țării, prima dată, la o întîlnire anunțată din vreme, pentru care au avut răgaz să se pregăteasca. Răgaz pe care, acum, la a doua așa-zis dezbatere, nu l-au mai avut. Alții la fel de mulți au avut, cu siguranță, probleme de serviciu sau personale, de care nu s-au putut descotorosi pur și simplu, în cîteva ore. Și ca să antamezi o persoana de încredere, care să-ți stea cu copiii, ai nevoie de timp. Nu poate soacra, apelezi la o bonă, nu poate bona, vorbești cu un vecin și, cînd nu poate nici vecinul și nimeni altcineva să-ți ia locul de pe azi pe mîine, la o ora matinala (!), înseamna ce? Că ai fost, cumva, învins de sistem?

Aparent, da, ai fost învins! Ai fost învins într-o mascaradă penibilă, că dezbatere n-a fost! N-a fost dezbatere pentru că nu s-a dorit nici o clipă să fie dezbatere!

Adevarul este că soluția finala se va tranșa în instanță (dacă proiectul legii vaccinării cu japca va trece în Parlament și am motive serioase să mă îndoiesc că va trece!), unde papagalii din minister ( și ei știu asta!) nu mai organizează nimic, nu mai prezidează nimic și nu mai dau, din burțile lor îmbuibate, termene false, care să saboteze dezbaterea reală!

Așa că nu disperați!

NU mor caii cînd vor cîinii!

Olivia Steer