ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MĂRTURISIRE

„Voi bate Păstorul, și oile turmei vor fi risipite”. (Matei 26: 31) Din păcate, prea mulți preoți ortodocși, vinovați sau nevinovați, au fost aduși în fața reflectoarelor mass-media și batjocoriți, în fel și chip. ”Nu judeca pentru ca să nu fii judecat!”

Există o lege spirituală nescrisă: cel care judecă aproapele, indiferent cine este persoana, riscă ca în cel mai scurt timp să cadă el în același păcat... Să fim cu luare aminte! Nu l-am cunoscut personal pe Preotul Visarion Alexa și nici nu îi iau apărarea. Adevărul și justiția vor avea ultimul cuvânt. Nu sunt sfânt, ci doar un simplu păcătos. În schimb, mă rog să nu fie vinovat de acuzațiile aduse. Nu-L apăr nici pe Iisus Hristos, pentru că nu are nevoie de apărare, în schimb mă rog pentru iertarea păcatelor, pentru că nu este om să nu greșească. Ceea ce pot să fac este să vin în ajutorul și susținerea cu toată puterea a mărturisirii, una dintre cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe. Cele șapte Sfinte Taine instituite personal de Hristos și dăruite Bisericii sunt: botezul, mirungerea, împărtășania, mărturisirea, preoția, nunta, maslu. După Învierea Sa, Iisus Hristos a instituit Taina Mărturisirii, când a zis: „Luați Duh Sfânt, cărora le veți ierta păcatele se vor ierta lor; și cărora le veți ține vor fi ținute” (Ioan 20, 22-23).

Slavă, Ție Dumnezeule, slavă Ție!

Amin!