ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătorim Ziua Națională de cinstire a martirilor din închisorile comuniste.

Aceasta pentru că, în cumplita noapte de 14/15 mai 1948, mii de români au fost băgați în temnițele regimului politic de import. Unii n-au mai ieșit decât cu picioarele înainte. Au sfârșit la crematoriu sau la groapa comună.

Numai dacă mă apuc să scriu ori să rostesc câteva nume, trebuie să mă ridic în picioare. Așa de mari au fost! 

Printre ei, și polițiști, agenți SSI, militari.

Ne-am adunat câteva zeci de persoane în umbra statuii lui Iuliu Maniu și mai ales, la asfințit, de sediul MAI. În beciurile lui încăpătoare au fost torturați și uciși de Nikolschi (Grunberg) și liota lor, sute de deținuți politici. Aici era triajul. Acum, aici e popota. Tineretul taurin scos pe poarta Academiei de Poliție habar nu are ce grozăvii s-au petrecut în locul unde se iau decizii majore pentru țară.

Cu soarele spre Palatul Regal și biserica Krețulescu, proiectat pe sediul MAI, Maniu părea scheletic și răstignit! 

Mărturie a prostiei de azi, pe dos, soclul lui Maniu era dat cu vopsea. Jalnic!

Prin absența totală a mass-mediei plătite de guwern și prin tăcerea demnitarilor fără demnitate, azi deținuții politici au fost uciși a doua oară. De fapt, cu memoria lor se dă o luptă grea de ani de zile. 

Iar urmașii torționarilor sunt chiar în clădirea MAI, în servicii secrete, în firme mari, la furăciune... Mulți, mulți cu numele schimbat.

Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, un sobor de preoți a săvârșit slujba de pomenire. 

Am cântat „Veșnica lor pomenire!”. Un creștin a adus vin și colivă. Au vorbit, printre deținuți politici și urmași, Dan Puric și Sorin Lavric. 

Ne-am adus aminte. I-am cinstit. I-am mai ținut o țâră cu noi.

Am fost și eu poftit să rostesc un discurs. M-am cenzurat și limitat, pentru că aveam multe pe suflet. Între 1944 și 1951, un procent de 98,2% din ofițerii de poliție a fost eliminat. Și ne mai mirăm de ce suntem așa, acum, în plin experiment.

Mi-am cerut iertare pentru atrocitățile comise de MAI. 

Nicio autoritate a statului român cucerit nu a fost prezentă în țara în care dl Octav Bjoza a fost mazilit de oculta care stă la masă cu vodă din dealul Cotrocenilor.

Agenda lor este, de ani buni, paralelă cu istoria și cu poporul.

Măsluirea trecutului e ținta lor. 

Atacarea patrioților e metoda lor. 

Prăduirea țării e obiectivul lor. 

Îngenuncherea celor verticali e lucrătura lor.

Azi oculta stă la masa lui vodă.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe martirii închisorilor bolșevice!