ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bun, deci în 2020 și 2021, în vârful "pandemiei”, în spitalele din România mor 56 de oameni arși în incendii.

Câteva demisii ale unor manageri de spital, care acum, probabil, se găsesc în alte funcții similare, iar presa închide subiectul în 2-3 zile.


Avem 18 incendii în spitale într-un an, 15 morți doar la Spitalul din Piatra Neamț și 26 de morți la Balș.
Presa nimic!

Nu fac comparație cu explozia de la Crevedia, nu m-am informat, nici nu vreau pentru că nu ar ajuta la nimic. Face toată țara anchete, e suficient.

Ce mă interesează pe mine e să realizați cât de ușor vă direcționează presa atenția către anumite subiecte dacă e în interesul lor și cât de rapid închid altele mult mai grave.

Un incendiu la un spital de stat este de un milion de ori mai grav decât un incediu la o stație privată de GPL sau un club privat. Pentru că responsabilitatea este a statului, stat care prin Constituție garantează dreptul la ocrotirea sănătății.

De ce a ignorat presa 56 de victime și zeci de răniți?

Pentru că presa actuală, fără excepție, reprezintă statul. Este finanțată de stat, de partidele politice și de ONG-urile internaționale, iar veniturile din publicitate sunt deja secundare. Nu mai există presă liberă! Există doar o presă care acționează, sau nu, în funcție de semnalul pe care îl primește de la stăpân.

Oana Eftimie este economist, specialist în strategii de marketing și comunicare. Ne face onoare să-i publicăm începând de astăzi comentariile pertinente la rubrica de Opinii a ActiveNews.