ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dl. David Petru, câștigătorul la Categoria Eseuri a Concursului cu Premii ActiveNews realizat în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Carte Ortodoxă și intitulat „Era Covid și Marea Resetare - starea actuală, perspective, soluții, ne-a remis un nou material. În cursul acestui sfârșit de săptămână urmează să publicăm și celălalte materiale câștigătoare.
 
Oare bunul samaritean a procedat bine că s-a apropiat de acel om? Întreb pentru că azi, dacă vezi un om căzut pe jos și îți vine vreun gând sa te oprești; mai întâi asigură-te că are mască. Dacă nu are mască, îi dai tu una, i-o modelezi pe nas, apoi îți scoți meticulos minigelul dezinfectant (asta doar dacă nu ți-e scârbă sa atingi un potențial bolnav) sau mai simplu, vorbești cu el de la minim 2 m, ținând sprâncenele încruntate gata să te eschivezi de picăturile Flugge din respirația lui cu adevărat infectă. Dar pe bună dreptate, chiar oricine e potențial bolnav. Cine ar vrea să se îmbolnăvească așa stupid, doar pentru că nu a respectat niște masuri de ordin firesc. Toată lumea vorbește de măsuri ca și cum sunt ancestrale numai ca noi nu prea țineam cont de ele. Să te dezinfectezi pe mâini nu mai vorbesc, toată ziua freci balustrada, clanțele, atingi ceva, o rămurică din gardul viu care a fost atinsă de altcineva, dacă avea corona? Iar dacă te legi la șireturi, tot te dezinfectezi, un fel de spălare de păcate instant. Păcatele altora pentru ca totul e murdar. 
 
Aproape pare că idealul samariteanului de azi fix ăsta e, omul care se distanțează. Ți-a salvat viata distanțându-se de tine ca levitul pe cealaltă parte a drumului, ți-a pansat deja riscul unor viitoare răni, nu te-a infectat, te-a respectat, te-a protejat și chiar dacă pare puțin ciudat și nefiresc, bat-o vina de boala, azi mâine se termină și abia apoi ne vom turna vin și ulei pe răni și o să ne aducem aminte glorioși ce bizar a fost, cum am făcut un sacrificiu de distanțare nefiresc, chiar cu forța, chiar cu amenințări, cum am procedat, cum ne-am adaptat.
 
Poate cineva înțepa realitatea asta și s-o vadă explodand ca pe-un balon? Nici vorba. Unii au încercat și iată-ne azi, aici, comportandu-ne ca niște încurcă lume.
 
Ce-i cu noi? Chiar e atât de greu sa încetăm să mai întoarcem problema pe toate părțile și sa ne oprim din discuțiile astea?
 
Ei da. Chiar e greu. Imposibil. Știți de ce? Pentru că e satanic. Un termen nu prea medical nu? Nicidecum științific, psihologic nu mai zic. Ce mai înseamnă satanic pentru omul anului 2022, omul automodelat prin pinterest, educat cu miniclipuri, podcasturi și programări neuronlingvistice, oamenii care își petrec nopțile în pat, în fund, lângă partenerii de viață, fiecare pe telefonul lui, tocmai s-au abonat la canalul unui guru modern care dă de pământ cu creștinismul, împreună cu celalalt tip care te-nvață cum să resoftezi circuitele mintii, grupuri și canale de dezvăluiri, mindfulness, meditații, nutriție, puțină literatură, puțin techno, puțin Strauss, niște yoga, puțină toleranță pentru curcubeu, seriale cu zombi, niște instagram, papuci din piele ecologică, cât mai vegan, eco, a la anii 90 în 2022, puțin retro, puțin glam, puțin tehnic, seriale pentru deștepți, munte, documentare pentru inițiați, cărți recomandate, demonul amiezii, corectitudine, puțin Ted, un pic de pornografie niște rețete de gătit, o țigară electronică și una peste alta,  ei îți spun "bă, aici e ceva științific, rațional, cuantificabil, adică cum poți tu pune la indoiala evidențele.
 
Nu ai întrat pe worldometter? Nu știi sa citești numerele? Zi tu ce alte soluții ai, de ce nu te duci pe ATI să vezi cum e, ce nu înțelegi? Trebuie sa reduci la maxim riscul de transmitere și îmbolnăvire. Atât! Nevaccinați ca tine mi-au îmbolnăvit părinții, noroc ca i-am vaccinat înainte, au trecut cu bine dar tot a dezolvat demența, nu știai ca dă dementă? Cine e vinovat?"
 
Poate e o exagerare din partea mea să consider că atitudinea celor vaccinați, adică îndreptățiți să își asume rolul de buni samariteni, asupra realității mele zilnice in care sunt  tâlhărit de drepturi pâna la pielea goală a sufletului, pedepsit dacă mă prinde poliția după 22, umilințe 24/24 pe posturile TV cu agenda proinjectare, umilințe de la formatori, platforme de informare, jurnaliști, cunoștințe, dacă vreau sa cumpăr căciulă din Mall plătesc test, carantinat noaptea, ocolit de mila lor, ocolit de rațiunea lor, aruncat într-un șanț cu trei laturi tragice (ca în triada lui Karl Frankl): vinovăție, suferință, moarte - m-a făcut să simt că aceste trei laturi, sunt numai și numai alegerea mea. Asa-mi trebuie dacă nu mi-am făcut injecția, sunt victima unor manipulări, mai bine zis, victima unui "datorită"; datorită IQ-ului, datorită unui fond psihiatric, datorită faptului că ești prost, datorită faptului că ești dublu manipulat, manipulat cu boostere de prostie și idei nesusținute științific, adică nu sunt centralizate de omese, ce mai, alți oameni scriu zilnic câte-o epopee de argumente psihologice, psihiatrice, medicale cum că e totul foarte sigur, clar, cum de nu înțelegi tu, tu nevaccinatule, ce ai tu cu lumea asta? De ce nu o ajuți ?
 
Astăzi nu mai există bunul samaritean. Azi, buni sunt doar cei care îți spun vaccinează-te sau mori.
Astazi nimeni nu îți mai toarnă ulei și vin pe răni, ci doar apă, săruri, zahăr, grăsimi și o substanță activa fără conservanți, adică vaccin. 
 
Adevărul e ca niciodată nu a fost despre noi. Lumea e condusa de o generație de psihopați care nu dau 2 bani pe noi spre deosebire de bunul samaritean care chiar a dat 2 dinari și orice ar fi fost în plus pentru un om oarecare. 
Să nu uitam cine ne vrea binele azi, tocmai cei care în același timp ne și urăsc. 
 
Să nu uitam că nu suntem 2 categorii. Suntem oameni, frați, indiferent dacă te consideri urmașul maimuței, modificat genetic de extratereștrii sau chipul lui Dumnezeu. Toți merităm să fim tratați cu respect. Tuturor trebuie respectate drepturile. Nu doar în anumite condiții. Din câte știu, corect și etic nu negociezi drepturile  în scopul unei cauze demne de salvat omenirea, mai ales să mă și ameninți dacă nu accept, pentru că asta se numește pedeapsă adică o "măsură" de sancționare a drepturilor în lipsa injecției, nicidecum izolarea in 2 grupuri, ci doar a unui grup. Cel nevaccinat, aflat sub o măsură de constrângere prevăzută de lege și aplicată de o instanță judecătorească drept sancțiune pentru o infracțiune de raspindire a unui virus, prin neparticiparea la imunizarea colectiva prin vaccin. 
 
Eu așa traduc. 
 
Articolul 30 - Cenzura de orice fel este interzisa. Articolul 22 - Nimeni nu poate fi supus torturii și nici unui fel de pedeapsă sau tratament inuman ori degradant. Să înțeleg că nu am dreptul să vorbesc despre  acest drept al meu de a avea o atitudine față de ceea ce simt, ceea ce consider ca fiind  inuman și degradant în tratamentul aplicat de guvern? 
 
De pedeapsă nu mai zic. Asa am fost crescuți pe coji de nuci, liniarul peste degete, cu perciuni smulși, înjositi și tratați ca niște rahați, pentru niște note în școală iar acum pentru niște cumpărături și ieșiri de 2 lei în orașele astea poluate, corupte și urâte, în societatea asta degradată și lipsită de demnitate, mai trebuie sa mă și vaccinez că altfel mi-o iau. 
 
De la ei, frații mei de neam. 
 
Sâc pentru cei care considera asta ca fiind naționalism.
 
Doamne, deșteaptă-ne din coșmarul cel de moarte!
 
David Petru