ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Constat că se organizează evenimente test/pilot pentru a demonstra nu știu ce. 

În niciun caz nu se vrea să se cerceteze dacă se pot ridica toate măsurile ca să revenim la „normalitatea” aia de o știam noi. Mai degrabă, încearcă să obțină, în mod irelevant, „date științifice” prin care să impună o nouă „normalitate”: aia cu adeverința (de testare/vaccinare/vindecare) prin care demonstrezi că ești eligibil să ai drepturi.
 
Uitând să ne spună că la asemenea evenimente nu a participat nicio persoană care avea simptome de boală, să vedeți cum ne bagă pe gât adeverința de testare/vaccinare/vindecare pentru că vor avea ca „dovezi științifice” rezultatul testelor/pilot care „demonstrează” chipurile că dacă ești testat/vaccinat/vindecat se oprește pandemia. 

Cu alte cuvinte, organizează evenimente test/pilot la care participă NUMAI PERSOANE SĂNĂTOASE pentru a concluziona că NU S-A ÎMBOLNĂVIT NIMENI.
 
Atâta timp cât nu organizează și evenimente test/pilot la care să participe orice cetățean, indiferent dacă a fost testat/vaccinat/vindecat, testele care se fac în prezent nu au nicio relevanță.
 
În lipsa acestor teste/pilot la care poate să participe orice cetățean, nu au la ce să raporteze rezultatele evenimentelor teste/pilot pe care le fac acum. Nu există grad de comparație. 

Așa că este cazul să cerem să se organizeze și evenimente teste/pilot la care să participe orice cetățean, indiferent dacă a fost sau nu testat/vaccinat/vindecat.

Nu de alta, dar să nu ne mai lăsăm prostiți. 

***

O campanie privind asemenea evenimente test-pilot a fost prevăzută de Hotărârea CNSU nr. 27 din 14.05.2021 a vizat 4 evenimente test/pilot în domeniul cultural conform anexei, în limita a maximum 70 % din capacitatea spațiului, care au avut loc în acest weekend: 3 în București și 1 în Cluj.

În hotărârea CNSU se menționează că este emisă în temeiul art. 1 punctul 9, din Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531 din 10 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, potrivit căruia „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt VACCINATE  împotriva virusului SARS-CoV-2, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”. 


A apărut și ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne privind regulile aplicabile pentru asemenea evenimente test/pilot. 


Deci, numai cu participarea persoanelor vaccinate/testate/vindecate se organizează asemenea evenimente culturale test-pilot și NICIO PERSOANĂ PARTICIPANTĂ NU TREBUIE SĂ PREZINTE SEMNE DE BOALA. 

În HG nr. 550/14.05.2021 se prevede la pct 5 că și competiții sportive pot fi organizare cu participarea NUMAI a persoanelor testate/vaccinate. 


Deci, nu e prevăzut și nu se organizează niciun eveniment test/pilot în condiții de normalitate reală.