ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Către: ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ
Spre știință: Publicului larg, cetățeni ai României (scrisoare deschisă) 

O.C.D.L. a solicitat în mod oficial activarea PROCEDURII REEXAMINĂRII LEGII privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie (PL-x nr.145/2023), în vederea trimiterii PL-x nr.145/2023 Parlamentului spre reexaminare.

PL-x nr. 145/2023 privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie, adoptat de către Parlament în data de 10 mai 2023, se află acum pe masa Președintelui României în vederea promulgării sale (promulgarea fiind ultima etapă legislativă înainte ca legea să fie publicată în Monitorul Oficial al României).

Date fiind disfuncționalitățile și vulnerabilitățile de natură tehnică și juridică ce se regăsesc chiar și acum în cuprinsul acestei legi, O.C.D.L. a formulat astăzi, 17 mai 2023, o scrisoare publică prin care a solicitat Președintelui României trimiterea Legii (PL-x nr. 145/2023) către Parlament în vederea reexaminării.

Prin scrisoarea înaintată astăzi Administrației Prezidențiale au fost semnalate câteva inadvertențe de natură logico-juridică incompatibile cu rigorile normelor legale de tehnică legislativă, urmând ca, pe mai departe, să supunem atenției Președintelui României (și nu numai) o serie de analize tehnice menite a reliefa în mod mai cuprinzător aspectele ce reclamă o perfectare/consolidare a cadrului normativ ce se dorește, prin definiție, a veni în sprijinul copiilor și familiilor din România.

Pe mai departe, semnalăm faptul că, prezenta lege conține vulnerabilități nu doar de ordin conceptual și principial, ci inclusiv sub aspect sintactic și (logico-) juridic. Astfel că, pledăm în această etapă legislativă pentru revizuirea elementelor ce au fost (și care vor fi) supuse atenției Președintelui României.

Mulțumim tuturor celor care ați fost (sunteți) implicați în acest demers de interes pentru binele comun și, care, susțineți în continuare activitatea O.C.D.L. de promovare și apărare a valorilor fundamentale.

O.C.D.L