ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VEȘTI BUNE: Zece profesori din orașul New York, care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinarea împotriva unei raceli cu rata de vindecare de peste 98%, din motive religioase, vor fi reintegrați profesional și vor primi retroactiv toate salariile, beneficiile și vechimea in munca, dar și sumele corespunzătoare onorariilor plătite avocaților, cu efect imediat, a decis miercuri, după-amiază, pe 6 septembrie curent, un judecător al Curții Supreme a statului New York, informează The Defender, anexînd hotărîrea judecătorească.

În timpul plandemiei, aproape 7.000 de lucrători ai Departamentului Educației din New York (DOE), care au cerut sa fie scutiți, din motive religioase, de obligativitatea vaccinarii, au fost refuzați, in baza unor temeiuri, pe care instanță federală le-a găsit, ulterior, neconstituționale.

Acesta este motivul pentru care cei zece profesori, împreună cu Teachers for Choice, au dat în judecată autoritățile, în februarie, într-un proces sponsorizat parțial de Children’s Health Defense (CHD) și CHD New York.

În hotărârea finală, ce numără 22 de pagini, judecătorul Porzio a arătat că nu există „nicio bază rațională pentru refuzarea generalizată a scutirilor religioase, pentru toți profesorii de la clasă”.

El a constatat că lipsa unei explicații, în timp util, oferite fiecărui profesor, în parte, a făcut ca refuzurile să fie „arbitrare și capricioase”, iar afirmația autorităților că "satisfacerea cererilor de scutire ale profesorilor de la clasă” ar aduce orașului "dificultăți nejustificate” a fost, de asemenea, „arbitrară, capricioasă și nerezonabilă”: „Această instanță nu vede nici o bază rațională pentru a nu permite profesorilor de clasă nevaccinați, să intre într-o populație admisă de studenți, în principal nevaccinați”, se arată în aceeași hotarîre.

Citiți și Olivia Steer: VEȘTI BUNE DIN SUA: IVERMECTINA REABILITATĂ. Printre medicii din România atacați, terfeliți și șicanați pentru scheme proprii de tratatament, dr. Flavia Groșan și dr. Adrian Cacovean