ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mass media aservite politic (pe care toate partidele o plătesc cu bani de la buget, adica ai voștri și ai noștri - linkuri, mai jos) are o nouă temă arzătoare, zilele acestea: să promoveze ideea că am pierdut procesul pe care i l-am deschis anul trecut unui europarlamentar USR, pentru defăimare.

E fals!
Și e o noua intoxicare!
Și am să explic, succint, de ce:

1. Sentința din fond NU ESTE DEFINITIVA! (mai are două căi de atac, apel și recurs).

2. Sentința a fost DATA ACUM ȘASE LUNI, deci ea nu mai poate fi numita știre, după nici o regula a jurnalismului din orice timp sau spațiu geografic. Ceea ce înseamnă ca singurul motiv pentru care e scoasă acum, pe tapet, e încercarea de a MANIPULA OPINIA PUBLICĂ și de a crea, astfel, impresia falsă că aș fi pierdut definitiv procesul.

3. Atașarea pozei soțului meu si folosirea numelui lui, în alaturare cu al meu, într-o chestiune care mă privește doar pe mine, cu scopul de a-i specula notorietatea și a creștea vizibilitatea "știrii” - e o alta tactică de manipulare meschină, ce nu are nimic de-a face cu "informarea” publicului, pe care presa o "informează” cînd are interes și nu o informează cînd nu are interes (dovadă "știrea” despre așa-zisa "pierdere” în instanța, dată la șase luni, de la pronunțarea unei sentințe ce a fost deja atacată cu apel!).

4. Mare parte din așa-zișii ziariști care au tratat "stirea” (repet: șase luni mai tirziu!) au citit decizia din fond, degeaba, fiind incapabili să distingă nu între noțiuni elementare de procedura civilă, ci între noțiuni elementare de logica: subiectul, adica persoana judecată nu sint eu, ci eurodeputata USR/Renew. Cu alte cuvinte, nu ceea ce am postat eu pe Facebook este supus judecății instanței, ci injuriile, calomniile, instigarea la ură, amenințarea de tip mafiot pe care le-a proferat eurodeputata pe pagina ei de socializare, la adresa mea, dar și instigarea la ură și discriminare în mediul on-line, îndreptate împotriva mea, pentru "vina” de a-mi fi exercitat liber drepturi fundamentale, garantate de Constituție (dreptul la opinie și libera ei exprimare, dreptul la (auto)educație, dreptul de a protesta, dreptul de a dispune de propriul corp, dreptul la demnitate și propria imagine).

5. Prin urmare, reanalizarea publică a postării mele, scrise în baza tuturor drepturilor mele constituționale de cetățean liber, e o noua tentativă de a abate atenția de la fondul problemei și anume actele de defăimare repetate, în spațiul public, pe care le-a comis eurodeputata. Și asta AR FI SESIZAT din prima o PRESA LIBERĂ. NU și una ASERVITA.

6. Procesul acesta nu este numai despre mine. Este DESPRE FIECARE CETĂȚEAN ROMÂN, căruia i s-a pus și I SE PUNE PUMNUL ÎN GURĂ de către un reprezentant al statului (eurodeputata era atunci membra a unui partid de coaliție aflată la guvernare), pentru "vina” de a nu se alinia ideologic cu linia trasată de partid/guvern/regim. Fix, ca-n vremuri de trista amintire!

7. Cu alte cuvinte, procesul acesta este depre libertatea de opinie si expresie a tuturor. Dacă pierd eu, ma tem că pierdem toți! Nimeni nu va mai avea garanția drepturilor sale fundamentale. Asta nu înțelege presa, ce a fost cumpărată in pandemie, oficial, de către guvern, cu banii cetățenilor ca să mintă cetățenii, si care se bucură acum inept ca aș fi „pierdut”, fără să cunoască sau măcar să consulte o secunda jurisprudența articolului 10 CEDO, care îi protejează și pe ei de abuzuri similare, ca cele comise de eurodeputată. Sau să frunzărească iar Constituția României, ca să vadă că adevarul și dreptatea stau de partea mea și că refuzînd să își apere un (fost) coleg de breaslp, refuză, pînă la urmă, să își apere propria meserie. Daca ar fi citit măcar o dată toate articolele de lege, sub protecția cărora și ei scriu la gazetă, zi de zi, ar fi aflat că nici o lege civilă, penală sau morală nu îți dă voie să calci în picioare demnitatea unui om, pentru că nu gîndește ca tine. Sau poate îți da. În Coreea de Nord.

Rămîne doar ca și decizia instanțelor superioare să confirme acest adevăr. Și am încredere deplină că o vor face! DE DRAGUL TUTUROR!

https://m.ziare.com/amp/record er/recorder-ancheta-contabilit atea-presei-de-partid-bani- partide-presa-1761339

https://romania.europalibera.org/a/lider-pnl-am-platit-site-urile-antene-digi24-realitatea-b1-rtv-hotnews-/32031503.html

EXCLUSIV: LISTA CU BANII ÎNCASAȚI DE FIRMELE PRESEI MITUITE DE GUVERN PENTRU A RĂSPÂNDI TEROAREA COVID ÎN ROMÂNIA

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews