ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cînd vorbele nu ne sînt răstălmăcite, cînd putem folosi, azi, un cuvînt, intr-un context anume, pentru ca, mîine, sa îi schimbam sensul, după cum cere actualitatea zilei, mizînd pe valabilitatea eternă si sacră a polisemantismului si disponibilitatea onestă a omului de a analiza, fără sa denatureze.

Si pe faptul ca nimeni nu are dreptul sa împartă dicționarul in cuvinte tabu si cuvinte permise, iar pe utilizatorii lui, in persoane autorizate, de partea nobila a comunicării, si delicventi de vorbă, contravenienți de conținut ori infractori de frază, într-alta, imundă.

Vreau sa cred ca n-am ajuns si nu vom ajunge niciodata in orwellianul omienouasuteoptzecisipatru si ca nimeni nu cere nimănui, nici măcar in glumă, sa se dezică de sensuri si sa îmbrățișeze, supus, dubluginditul, contaminat de nouvorbă.

Vreau sa cred ca n-am revenit in epoca proceselor de intenție, a vinatorii de vrăjitoare ori a reeducării de la Pitești.

Ok?