ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PRECIZARE!
 
Acum trei zile am făcut o postare plină de sarcasm la adresa felului isteric, manipulator si, de aceea, preivizibil, în care sînt traduse și prezentate de către mare parte din mass-media evenimentele geo-politice actuale, exprimîndu-mi dorința de a fi "trasă de mînecă" sau "trezită" cînd "se anunță ... invazia extratereștrilor".
 
Am văzut mulți dintre noi cum s-au folosit, în media, imagini de arhivă, vechi de 3-4 ani (sau mai mult!), pentru a ilustra actualitatea, cu așa zisa soție a lui Zelenski în uniforma militară, "gata de luptă!", cu arma în mînă (în realitate, o ucraineană pozată la pregătirile pentru parada militară de acum cîțiva ani) sau instantanee surprinse după o explozie într-un mare bloc de locuinte, datorată unor scurgeri de gaz, dar prezentate ca fiind dezastre de război, în Ucraina de azi. Iar exemplele pot continua...
 
Toate acestea (și multe altele!) m-au determinat să devin sarcastică vizavi de felul în care e prezentată realitatea de către o bună parte a presei și să îmi exprim sentimentele, așa cum face orice om liber (fie că o face în privat, în grupul său de prieteni sau pe pagina personală de FB).
 
DAR!, pentru că sarcasmul, deși justificat în orice dialog și schimb de idei, construit pe principiul dreptului la conștiință, dreptului la opinie și libertate de exprimare, poate să ofenseze inutil, în aceste vremuri tulburi, oameni de bună credință, vădit speriați de proximitatea războiului, am șters postarea, de pe pagina mea de profil (singura pe care am și postat comentariul meu, de altfel), nedorind să agit suplimentar spiritele. Am făcut asta nu pentru că m-aș dezice de dezamăgirea mea, îmbrăcată în limbaj sarcastic, ci din considerație pentru sensibilitatea prietenilor și urmăritorilor mei, sensibilitate crescîndă, în mod justificat, în ultimele zile.
 
Mai mult, ieri am făcut cîteva precizări, de natură să nuanțeze și să limpezească impresiile mele vizavi de situația politică actuală (în caz că cei care au citit postarea ar fi putut interpreta greșit dezamăgirea mea față de felul cum ne sînt manuipulate fricile de către cei care au interes să o facă și ar fi rămas cu o părere greșită despre intențiile mele reale) și care sună așa: " Singurele autentice, zilele astea, sînt emoțiile de spaimă, îngrijorare, anxietate, groază, empatie și prietenie ale civililor (ucraineni și romani).
 
Pentru ele, am toată compasiunea și respectul. Nu și pentru felul abject în care sînt manipulate în interesul personal sau de grup al terților, de către preșă și clasa politică".
 
Ce face o anumită parte a presei, în atari condiții?
 
Publică, azi, primul meu mesaj (pe care l-am șters demult, așa cum am spus mai sus, din considerație pentru sensibilitatea acelor oameni onești și terifiați de veștile venite din țara vecină), ingnorîndu-l complet pe cel de-al doilea (public, pe toate canalele mele de comunicare), manipulînd, astfel, din nou, grosolan, opinia publică, așa cum face ea, de regulă. Mai mult, aceaași parte a presei, ahtiată după scandal și audiență construită pe minciună și iluzii, se lansează într-un curat delir de intepretare care vizează familia mea, făcîndu-mi procese de intenție (!!!), care nu sînt decît ingerințe ilegale în viața mea privată.
 
Îi somez pe toți cei care s-au pretat la asemenea mîrșăvii să facă bine să șteargă așa-zisele știri. În caz contrar, îmi rezerv dreptul legal de a-i acționa în judecată!
 
PS: Nu ma supăr ca doamna Diana Iovanovici Sosoaca a preluat pe Facebook postarea mea, fără sa imi acorde credit. As vrea doar sa spun ca mass-media, in limba latina, e substantiv la numărul plural ( cum e in limba romană acronimul cu funcție morfologică de substantiv SUA, de exemplu, de aceea vom spune ca "SUA au făcut și au dres”, iar nu "SUA, a făcut și a dres”). Ar fi fost si mai bine, prin urmare, sa preia si acordul subiectului cu predicatul, din postarea mea (cap-coadă, adica), dar, in definitiv, poate ca merge si așa, cita vreme sintem pe Facebook…