ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aportul regulat de magneziu este asociat cu o funcționare pulmonară optimă, potrivit mai multor studii - citesc în cartea lui Thomas Levy, MD, JD, pe subiect. Cu alte cuvinte, cu cît mai mult magneziu din surse alimentare, cu atît mai eficienți și mai rezistenți plamînii! 

În trei feluri impactează pozitiv magneziul capacitatea pulmonară: 1) are un puternic efect  vasodilatator și bronhodilatator; 2). normalizează secreția de acetilcolina și histamina (bronhoconstrictori); 3) are efect anti-inflamator (diminuează stresul oxidativ). 

 
Trei cauze principale și directe există pentru deficiența gravă de magneziu:
 
1) consumul de alcool;

2) consumul de zahăr;
 
3) consumul de lactate și brînzeturi. 

În topul alimentelor cu cel mai mare aport de magneziu, se află: ceaiurile medicinale (lucernă, coada calului, urzică, salvie, cimbru, cimbrișor etc), frunzele verzi (spanac, menta verde, pătrunjel, mărar, oregano, busuioc, tarhon, rozmarin etc), nucile și semințele (migdale, nuci, caju, semințe de dovleac etc), condimentele (ienibahar, anason, cuișoare, fenicul, chimen, schinduf, mustar, nucșoară etc). 

Mesteci (ce trebuie) și respiri ușor, cum ar veni...