ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a încercat să se pună batista pe țambal în mod suav.

S-a cerut o amnistie generală, în care criminalii din spitale, din politică și din presă să fie iertați într-o devălmășie mizericordioasă pe ideea că „așa s-a crezut atunci”.

S-a dorit o trecere lină de la o teroare la alta, de la Pandemie la Război, ca într-o excursie cu autocarul, în care, furat de peisaj și dus cu vorba de ghid, nu realizezi când treci dintr-o stațiune în alta.

S-a sperat că pacientul se va trezi din anestezie suficient de buimac și traumatizat, dar bucuros că a scăpat cu viață, pentru a nu mai pune întrebări incomode. Bunăoară,  de ce odată cu apendicele i-a fost scos și rinichiul.

Dar nu s-a întâmplat așa.

Oamenii au băgat de seamă că batista e plină de muci și țambalul e dezacordat.

Că vocile mieroase care acum îndeamnă la iertare, înțelegere și armonie creștinească sunt aceleași care răcneau gutural, amenințau și dădeau ordine de execuție.

Că vreme de trei ani viața nu a fost o excursie de plăcere ci o deportare, iar tabăra, un lagăr de exterminare.

Că anestezia nu a prins și operația doare al dracului, că recuperarea va fi lungă și grea, iar „prognosticul rezervat”.

Trezirea a fost brutală. Dintr-un coșmar în alt coșmar. Noua realitate este mai îngrozitoare decât prima.

Vaccinul omoară mai mult, mai sigur și mai eficient decât Virusul. Singura consolare este că, acum, răposatul scapă de sacul negru de plastic și poate fi prohodit la groapă de rude și prieteni.

Uneori, moartea este o binecuvântare. Alții, mai ghinioniști, rămân schilodiți pe viață. Ceilalți sunt condamnați la teroare perpetuă: nu poți ști când lovește Moartea Subită.

Cheagul lui Damocles.

De aceea, Oamenii Treziți nu mai au chef să asculte țambalul. Refuză să tacă. Refuză să uite. Cer socoteală. Caută dreptate. Vor capete.

Trezirea este un fenomen contagios. Omul Trezit capătă Imunitate Naturală. Nu mai este vulnerabil la atacul Minciunii și Fricii, cu toate tulpinile lor.

De aceea reprezintă un pericol de moarte pentru Sistem.

Oamenii Treziți se înmulțesc de la o zi la alta. În curând, vor atinge masa critică. Nu, Doamne ferește, pentru revoluții și insurecții. Cel puțin, nu deocamdată.

Dar antenele fine ale Sistemului aud mugetul nemulțumirii. Simt fierberea. Sesizează primejdia. Este nevoie de o reacție imediată.

Dacă vrea să își salveze pielea, Sistemul trebuie să acționeze acum. Cu precizie chirurgicală.

Rapid, pentru a nu da timp de coagulare unei reacții de opoziție.

Izolat, pentru a nu crea sentimentul de pericol general – care ar duce de asemenea la o reacție în masă.

Este clasica operațiune de „extragere”. Un grup de forță pătrunde în mulțime și scoate din ea câțiva nefericiți cărora le aplică o corecție brutală.

Să servească de exemplu. Sunt preferați dintre cei mai vocali, mai notorii și mai vulnerabili.

Vocali – pentru că ei au tendința de a deveni lideri.

Notorii – pentru că vestea despre tăbăcirea lor circulă mai rapid și are o răspândire mai mare.

Vulnerabili – pentru că maltratarea lor provoacă o groază mai mare. Potențează teroarea.

Din acest punct de vedere, femeile sunt „privilegiate”. Agresarea lor demonstrează că nimeni nu este în siguranță, dacă nu își ține gura și nu se supune.

Toate operațiunile speciale primesc un nume. De obicei, unul cât mai gingaș. Istoria e plină de nume delicate care au servit ca etichetă unor monstruozități.

De pildă, acestei acțiuni i s-ar putea spune Operațiunea Olivia.

P.S. Ce nu se învață la nici o Școală de Teroare este că un bocanc în gură are o sumedenie de virtuți operative: năucește, sparge dinți, împroașcă sângele pe caldarâm.

Doar un singur lucru nu poate: să oprească răspândirea Adevărului.