ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă din primele momente ale tragediei de la Crevedia a fost evocată insistent hecatomba de la Colectiv.

Ciudat!

Avusese loc doar o explozie, se înregistraseră un mort și șapte sau opt răniți. Situația părea sub control. Nimeni nu știa ce catastrofă avea să urmeze.

Sau știa?

În cele din urmă, cu tot „ajutorul prețios” dat de Arafat, bilanțul de la Crevedia a rămas departe de cel din noaptea horror de Halloween, de acum opt ani.

La fel de ciudat, prea puține voci din presă și-au amintit de lanțul de incendii de la spitale, din timpul Plandemiei, când instalațiile de oxigen se aprindeau ca artificiile.

Acelea au fost tragedii cu bilanțuri mult mai apropiate de cel de la Crevedia.

Și totuși, paralela Colectiv-Crevedia continuă să se facă abuziv chiar și după ce focul de la stația GPL a fost stins.

În urmă cu opt ani, incendiul de la Colectiv a dus la căderea guvernului Ponta, la trei zile după ce Iohannis ieșise din muțenie pentru a rosti celebra frază:

„A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta”.

Victor Ponta a dispărut atunci de pe scena politică. A reapărut spectaculos, cu șase zile înainte de Crevedia, când a fost numit consilier onorific al premierului Ciolacu.

Ponta are talentul de a fi mereu o sulă în coastă. O sulă cu anvergură geostrategică.

Foarte apropiat de China, prieten și consilier al președinților Serbiei și Turciei, Ponta reprezintă ceea ce se numește o „vulnerabilitate” pentru Occident.

Xi Jinping și Aleksandar Vucici sunt aliații lui Putin, iar Erdogan învârte NATO și Rusia pe degete după cum are interes.

În noiembrie 2013, Ponta i-a făcut o primire regală premierului chinez Li Keqiang. S-au semnat atunci acorduri și înțelegeri care ar fi transformat China într-un partener strategic al României.

Or, de la Traian Băsescu știm că României nu îi este permis să sugă de la mai mulți Licurici.

Simultan cu vizita premierului chinez la București, la Kiev avea loc lovitura portocalie de stat, coordonată de Victoria Nuland, belicoasa doamnă cu prăjiturele de la Washington.

Pe 10 ianuarie 2014, când „Euromaidanul” practic învinsese, Nuland descinde și la București să facă curățenie.

Cu toate zâmbetele de protocol dintre cei doi (foto), soarta lui Ponta era pecetluită.

Planul „Ucraina” intra în faza a II-a. Washingtonul nu își mai permitea „vulnerabilități” pe flancul estic al NATO. Cu atât mai puțin într-o țară vecină cu Ucraina.

Ponta a fost ars ritualic la Colectiv. Excutat pilduitor.

Fostul premier s-a dat la fund pentru o vreme. Dar nu de tot. Cel pe care Iliescu îl numea „cârlan fără minte”, nu a tăcut.

Iată, de pildă, ce declara Ponta într-un interviu din 2017 pentru DC News:

„România a fost și mai este un experiment, dar un experiment pe final. Eu îi spun Guantanamo, în sensul de teritoriu american, dar unde nu se aplică regulile americane.

„Aici s-au testat niște chestii, în sensul de cum poate fi condusă o țară de către oameni care nu sunt aleși, nu se supun votului, dar care decid: Orban, nu vrem să candidezi la Primărie: Dosar! Ponta. nu vrem să mai rămâi prim-ministru: Dosar!

„În România s-a experimentat. Modelul acesta, după ce a fost testat în laboratorul România, se extinde. Acum, în Franța, l-au prins pe Fillon, iar în Italia îl cercetează pe tatăl lui Matteo Renzi.”

Întrebat cine este creierul acestui experiment, Ponta a răspuns:

„Cred că doamna Victoria Nuland. Când venea în România, nici Papa nu era primit așa.”

În ciuda avertismentului de la Colectiv, Ponta a continuat să vorbească despre România ca despre un Poligon de Încercare al Americii.

Ultima dată, la Marius Tucă, în decembrie 2022.

Marcel Ciolacu a devenit premier la „rotativă”, pe 15 iunie 2023.

Pe 28 iulie, Victoria Nuland era promovată adjunct al secretarului de stat. În condițiile în care Antony Blinken este un caraghios, Nuland a devenit de facto șefa diplomației americane.

Pe 18 august, Victor Ponta este numit consilier onorific al lui Marcel Ciolacu. Cei care îi cunosc bine pe amândoi susțin că Ponta a devenit de facto șeful guvernului român.

Pe 27 august, exploziile de la Crevedia – mai spectaculoase decât NordStream - întrerup concediul și muțenia lui Klaus Iohannis. Ca și acum opt ani, la Colectiv, Ficusul - care știe să facă pe Ghiocelul în momentele cheie - a cerut ancheta.

Urmarea este cunoscută.

Dosarul penal de la Colectiv al lui Ponta a fost lăsat deschis și își așteaptă ca o țeapă Capul.

În 2015, un Ponta prea apropiat de China, Turcia și Serbia a fost considerat o vulnerabilitate inacceptabilă pentru Washington.

O vulnerabilitate care trebuia îndepărtată cu orice preț. Chiar cu prețul unor vieți omenești.

În 2023, cu un război la graniță (Faza a III-a a Planului „Ucraina”), în care țării noastre i-a fost rezervat un rol critic, un premier român aflat sub influența lui Ponta este o bombă cu fragmentație care trebuie dezamorsată imediat.

Scenariul „Muie PSD” trebuie reactivat urgent. Geaca roșie prezidențială dată la curățat. „Corupția Ucide”din nou!

Să pâlpâie telefoanele aprinse ca lămpașele la mineriadă!

Doamna cu nume de Piață tocmai i-a pregătit tizului ei, Victoraș, și întregului guvern niște prăjiturele cu arsenic, o nebunie!

Coapte la foc pripit de Crevedia.