ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce l-a făcut scăpat de una din cele mai mari tâlhării din „post-comunism” (dosarul Flota), Sistemul ține să-l scape pe Băsescu și de mizeria colaborării cu Securitatea. La fond, Curtea de Apel București a menținut decizia CNSAS, care l-a declarat pe bună dreptate colaborator. La Înalta Curte următorul termen va fi pe 25 februarie - cu mențiunea interesantă că dosarul a fost înregistrat în iunie 2020, însă instanța a stabilit ca procesul să înceapă numai în noiembrie 2021, respectiv o întârziere de 1 an și 5 luni. Trei semne rele pentru soarta dosarului îmi par a fi, pe de o parte, întârzierea de care zic, apoi ce tocmai scrisesem, că la ICCJ, la Secția de contencios administrativ, se dau lupte grele ca Sistemul să recapete controlul asupra acestei Secții, iar, al treilea, că avocat al șefului Agenției de la Anvers din anii ultimi ai lui Ceaușescu este nimeni altul decât Valeriu Stoica. Ani mulți, după 89, profesor la Facultatea de Drept din București, dar și profesor și decan al Institutului Național al Magistraturii, el deține un ascendent care realmente intimidează judecători aparținând multor generații. Un amestec de ascendent  profesional, dar și de influență politică și de forță financiară. El și soția sa, avocată și ea, au cunoscut un boom al conturilor bancare - mai ales din banii publici - la scurt timp, și apoi mai mereu, după ce a ajuns ministru al Justiției (și bun amic, în Guvern, al securistului de Anvers). Au existat perioade, amănunțit documentate de presă (dar și altele anterioare, documentate de mine), în care statul îl plătea pentru „asistență juridică” și cu 15 milioane de euro pe an. Or, pentru asta, era musai ca Sistemul ticălos să te agreeze bine de tot. În sfârșit, când își apără fostul coleg turnător, Valeriu Stoica ar trebui să-și clarifice el însuși relațiile cu aparatul represiv al statului comunist. Și, să fiu iertat, ca să fii judecător, sub Ceaușescu, vreme de mai mult de un deceniu, cum a fost el, ai tare multe lucruri de clarificat. Iată de ce cred că în februarie instanța supremă are de trecut un test cât zece MCV-uri ale Bruxellesului.

*D-l Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a fost și este un suspect agitator vaccinist. Unul care, voi reveni probabil curând, are și o implicare incredibilă în răspândirea de informații false, menite să înfricoșeze populația cu privire la pericolul epidemiologic, și s-o determine să se vaccineze. Cred că Părintele Patriarh ar face bine să-l demită deja.

*Ungurescul Ardeal vine din românescul Transilvania care înseamnă "Visezi frumos".

*Statul român republican „a eșuat” numai zilele trecute, sub Iohannis, după 74 de ani de la instaurarea sa de către Stalin. Până ieri, n-a fost deci decât un stat de drept, al supremației legii și respectului pentru drepturile și libertățile cetățeanului.

*Asta da drăcie, tocmai când a trecut postul și-i dezlegare la înjurat, Arafat e pe făraș, iar Iohannis a ajuns  împăciuitor ca Ceaușescu în balconul CC-ului. Iliescu și Băsescu or mai trăi? - c-o să murim de plictiseală.

*Mâine seară, pe 30 decembrie, va avea loc o seară aniversară a 74 de ani de la instaurarea Republicii. Seara, care va începe la asfințit, va debuta cu mesaje trimise de Stalin, Ceaușescu și Ana Pauker și citite de Iliescu, de agentul Petrov de la Anvers și de Mihai Șora, și se va încheia la prânz cu recitalul Anei Blandiana „Tinerețe leninistă” și lansarea postumă a volumului de confesiuni "Conu Leonida: Efimițo, am fost un dobitoc”. Evenimentul va fi găzduit sub cupola Circului de stat condus de Mircea Dinescu, bufonul Republicii.

*Căzută și ea sub dictatura satanistă, Armata americană, cândva o instituție a demnității și bărbăției, se pregătește să dea afară, luna care vine, militarii care nu s-au vaccinat. Să mai comentezi ce se întâmplă sub prezidenția unei marionete groggy e desigur inutil. Ce vreau să spun e doar că noi românii ar cam trebui să mulțumim că pe aici încă e cum e; lui Dumnezeu în orice caz, dar poate că nu doar Lui - chiar dacă unii dintre voi mă veți lua iar la refec pe aici. 

*Când privesc la unele atitudini ale eurodeputatului Cristian Terheș, nu pot decât să-l admir - însă când îmi amintesc că-i întovărășit cu Pavelescu, cel ce ține de 14 ani ostatic și în ruină Partidul lui Maniu și Coposu, mă copleșesc toate întrebările.