ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Așa-zisa „urgență climatică” este în realitate cea mai mare fraudă științifică din istoria omenirii. Scopul său îl reprezintă Banii și Controlul asupra populației planetei.

O analiză de Lynne Balzer publicată de The Gateway Pundit pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

1.   „Criza” Încălzirii Globale a fost până nu demult o „criză” a Răcirii Globale.

În anii 1960, vremea a început să se răcească după decenii de încălzire care au provocat „Bazinul de Praf” (Dust Bowl) din anii 1930.

Însă, în timp ce Pământul se răcea, procentul de CO2 creștea. Pentru răcire, s-a dat vina pe dioxidul de carbon și pe suprapopulare.

Această copertă a revistei Time nu este decât vârful aisbergului. La vremea aceea, s-au publicat sute de articole și cărți care preziceau o eră glaciară la intrarea în secolul următor.

Însă, când temperaturile au început să crească din nou, în anii 1980, alarmiștii climatici ne-au spus că dioxidul de carbon pe care îl emanăm provoacă încălzirea Pământului.

Tot atunci, Meryl Streep a fost animatoarea unui documentat difuzat de PBS intitulat „Cursa pentru salvarea Planetei”. Acesta prezicea că, până în anul 2000, temperatura medie mondială va fi mai mare cu patru grade.

Nimic din toate acestea nu s-a petrecut.

2.   Este imposibil să respingi ipoteza încălzirii climatice.

Schimbării climatice i s-au imputat: mai multe valuri de căldură dar și mai multe valuri de frig; mai multă secetă dar și mai multe inundații; mai puțină zăpadă dar și mai multă zăpadă; creșterea numărului de boli mintale și sinucideri; creșterea cazurilor de alcoolism; creșterea infracționalității; creșterea numărului de insecte și de lilieci; creșterea numărului de cutremure de pământ și de tsunami; războiul civil din Siria...

Tot ce se întâmplă pe pământ este imputat schimbării climatice.

O relatare recentă a CNN afirma că „încălzirea climatică” nu înseamnă de fapt „încălzire”.

Era citat Mike Hulme, de la Universitatea Cambridge:

„Termenul Încălzire Climatică derutează oamenii, deoarece duce cu gândul la Căldură și deci se pretează la o interpretare greșită, pentru că el se referă și la Frig.”

O binecunoscută regulă a științei afirmă: „dacă o teorie nu poate fi combătută, atunci ea nu este știință”.

3.   „ClimateGate”: în 2009 și 2011, au fost date publicității mii de e-mail-uri schimbate între importanți oameni de știință americani și britanici care promovau teoria Încălzirii Globale.

Un e-mail avea următorul conținut:

„Tocmai am terminat șmecheria lui Mike pentru Nature, mărind temperaturile reale la fiecare serie, pentru ultimii 20 de ani (din 1980 încoace).”

Era vorba de un grafic construit de Michael Mann de la Penn State University care exagera grosolan amenințarea încălzirii climatice.

Metodele statistice pe care Mann le-a folosit pentru a crea creșterea din partea dreaptă – asemuită de unii cu o crosă de hochei – au fost denunțate ca fiind fundamental false de către Steven McIntyre, un statistician canadian.

Graficul, devenit o icoană a Încălzismului, arăta în mod eronat că temperaturile mondiale au atins brusc cel mai înalt nivel din istorie.

În realitate, el eliminase din istoria climatică Perioada Încălzirii Medievale (de acum 1000 de ani) și Mica Eră Glaciară (din secolele XIV-XVI).

E-mail-urile oamenilor de știință au dezvăluit de asemenea metode șocante și brutale pe care aceștia le foloseau pentru a-i reduce la tăcere pe savanții cu alte opinii.

James Delingpole, ziarist britanic la Daily Telegraph, a descris această colecție de e-mail-uri drept „o conspirație, o complicitate în exagerarea datelor încălzirii, posibila distrugere ilegală a unor informații incomode, o rezistență organizată față de divulgare, manipularea informațiilor, mărturisiri private ale elementelor șubrede din teoriile lor și încă multe altele”.

Pentru a distrage atenția de la acești oameni de știință corupți, o parte a presei a dat vina pe ruși că ar fi piratat e-mail-urile.

Această dezvăluire ar fi trebuit în mod normal să pună capăt cacealmalei alarmismului climatic.

Însă, pentru că media au mușamalizat scandalul, majoritatea oamenilor nici nu au cunoștință că acesta a existat vreodată!

4.   Trilioane de dolari au fost cheltuite ca stipendii pentru savanții alarmiști, pentru voiajurile elitelor în avioane private la conferințele despre climă, subvenții colosale (plătite de contribuabili) pentru vehiculele electrice, panourile solare și parcurile eoliene care ocupă suprafețe imense și distrug literalmente fauna și mediul.

Indivizi bine plasați, care profită de pe urma acestei escrocherii – inclusiv comerțul cu carbon -, au făcut averi uriașe.

Principalul purtător de cuvânt al mișcării, Al Gore, și-a mărit averea netă de la 1,7 milioane de dolari la 330 de milioane de dolari, grație investițiilor sale în „energia verde”

Documentarul lui Gore, An Inconvenient Truth, afirma că topirile masive ale ghețurilor din Antarctica sau Groenlanda vor duce la o creștere a nivelului mărilor și oceanelor lumii cu șapte metri, în viitorul apropiat.

În prezent, nivelul mărilor crește în medie cu circa un milimetru pe an, grosimea unghiei dvs. Sau cu un lat de palmă pe secol.

Acest fapt a fost certificat de NOAA (Administrația Națională americană Oceanică și Atmosferică).

Între 2005 și 2017, nici un uragan important nu a lovit coasta Statelor Unite, ceea ce constituie un record pentru cea mai lungă perioadă din istorie fără uragane de gradul 3 sau mai puternice.

De zeci de ani, oamenii de știință sunt plătiți regește cu subvenții guvernamentale pentru a promova narațiunea crizei climatice generate de oameni.

Dacă ar spune că teoria nu este reală, subvențiile ar fi tăiate și ei ar risca să rămână fără slujbe.

5.   Majoritatea oamenilor de știință nu cred că există cu adevărat o criză climatică.

Recent, un fizician câștigător de premiu Nobel, John Clouser, declara:

„Narațiunea populară despre schimbarea climatică reflectă o periculoasă corupție a științei care amenință economia mondială și nivelul de trai al miliarde de oameni.”

Un alt savant proeminent, Hal Lewis a numit-o:

„Cea mai mare și mai reușită fraudă pe care am văzut-o în lunga mea viață de fizician.”

În 2007, în cadrul proiectului Petiției privind Încălzirea Globală, 31.487 de oameni de știință au declarat:

„Nu există nici o dovadă științifică convingătoare că eliberarea de către oameni a dioxidului de carbon, a metanului sau altor gaze de seră provoacă sau va provoca, într-un viitor previzibil, o încălzire catastrofală a atmosferei terestre și o perturbare a climei terestre.”

Unii dintre oamenii de știință, de teamă să nu își piardă slujbele, au așteptat până au ieșit la pensie pentru a vorbi.

6.   Dioxidul de Carbon NU este principalul „gaz de seră”.

El reprezintă doar patru sutimi (0,0415%) din atmosferă.

Principalul gaz de seră – vaporii de apă – au o capacitate de 70-100 de ori mai mare de a reține căldura atmosferică.

Totuși, la o căutare Google, 99,9% dintre grafice sunt incorecte, precum acesta.

Sesizați ce nu este în regulă?

Graficul corect ar trebui să semene cu acesta:

7.   Învinuirea metanului și a oxidului de azot pentru contribuția lor la schimbarea climatică este folosită ca pretext pentru a confisca fermele de la proprietarii lor și a distruge astfel agricultura.

Totuși, adevărul este că incidența metanului este de doar DOUĂ părți la un MILION, adică total nesemnificativă.

Graficul de mai jos arată efectul mic al dioxidului de carbon și efectul cu adevărat minuscul al metanului și al oxidului de azot, în comparație cu vaporii de apă.

Alarmiștii vegani au diabolizat aceste gaze pentru a-i obliga pe fermieri să scape de animalele lor, care să fie înlocuite de „carne de laborator”.

Deoarece metanul este produs și în procesul de cultivare a orezului, politicienii intenționează să interzică și această cultură care servește ca hrană de bază pentru jumătate din populația lumii.

Statele Unite și Uniunea Europeană exercită presiuni asupra a o sută de țări pentru a-și reduce nivelul de metan și de oxid de azot cu un procent uriaș, de 30%, până în 2030.

Dacă aceste state vor da curs presiunilor, milioane de oameni riscă să moară de foame.

Acest lucru se întâmplă deja în Sri Lanka, Ghana și Africa de Sud.

8.   Pământul este considerabil mai verde – după cum o arată imaginile din satelit – ca urmare a ușoarei creșteri a dioxidului de carbon.

Dat fiind că CO2 este vital pentru fotosinteză, care ne ține și pe noi în viață, mica creștere a acestui gaz a fost o binecuvântare pentru producția agricolă.

Plantele cresc mai repede, absorbind mai mult CO2 în acest proces.

Acestea sunt ADEVĂRURI bine documentate – nu teorii sau predicții – care dovedesc că „urgența climatică” este o uriașă escrocherie promovată pentru bani și pentru putere de către cei care conduc astăzi lumea.