ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îngerii zboară în ceruri plini de bucurie și veselie. Așa ar trebui să se întâmple și cu credinciosul purtător de Hristos, care se spovedește și se împărtășește cu trupul și sângele Domnului.

El devine ușor ca o pasăre și zboară către ceruri. Câte zboruri poate avea un pilot? Câteva mii de zboruri. Câte zboruri poate avea un creștin purtător de Hristos? Sute de mii de zboruri, depinde de câte ori se spovedește și se împărtășește.

Odată am întâlnit un prieten și l-am întrebat unde merge așa grăbit. Iar el mi-a răspuns că merge la zbor. Prietenul meu mergea la mănăstire, la duhovnic să se spovedească și să se împărtășească.

Iată că Biserica, prin Sfintele Taine, transformă omul păcătos într-un înger. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că cel care are conștiința curată (care se mărturisește și se împărtășește) are tot timpul o inimă plină de iubire de bucurie, de veselie, este într-o continuă sărbătoare. Să ne străduim și noi să avem o conștiință curată, de continuă sărbătoare, să-i mulțumim celui de lângă noi că există, că îl putem iubi.

Omul ori câte bogății ar avea, rămâne tot timpul flămând de iubirea lui Dumnezeu. Și cel plin de bogății și cel sărac simte un gol în inima lui, simte lipsa iubirii de Dumnezeu. Dorul dumnezeirii este cel mai mare dor al omului. Tânjește să se întoarcă în chipul lui Hristos cu care a fost înzestrat de Dumnezeu.

Să nu uităm niciodată de cel mai mare dar pe care l-a făcut Dumnezeu omului, să nu uităm de Hristos.

Cea mai mare și mai adevărată prietenie este întâlnirea tainică a omului cu Hristos în rugăciune. Nimic nu poate înlocui această stare duhovnicească.

Să ținem aproape de Biserică, pentru că ea transformă pâinea și vinul în trupul și sângele lui Hristos, ea transformă apa în agheasmă, ea îl transformă pe omul împovărat de păcate într-un om liber, plin de har și lumină, care zboară spre ceruri.

Tânăr fiind, eram la Părintele Paisie Olaru de la mănăstirea Sihăstria pentru spovedanie. La un moment dat, a ieșit de la părintele un om care a strigat cu voce tare: Părinte, îmi vine să zbor de bucurie!

Desen de artistul George Sorin Nicolae