ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.
20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște."

Întrebări retorice pentru cei care (încă) mai gândesc singuri...

1. De ce BOR nu a luat niciodată vreo măsură administrativă împotriva lui Bănescu încă de la primele derapaje grave?!

2. De ce BOR, în spețâ Sfântul Sinod, nu s-a delimitat oficial de nebunia declanșată de cererea de schimbare a Pascaliei și nici nu l-a sancționat administrativ pe domnul Bănescu, unul dintre principalii promotori ai ideei pe față anti-ortodoxe, aflat în directa lor subordine?! 

3. De ce BOR și Sfântul Sinod nu s-au delimitat, nu au condamnat și nu au cerut cercetarea angajaților BOR implicați in publicarea și promovarea cărții "Biserica de stat sau Biserica în stat? O istorie a Bisericii Ortodoxe Române, 1918-2023", scrisă de Oliver Jens Schmitt, o mizerie, o minciuna și un atac direct asupra Ortodoxiei Române, susținută de Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR?!

4. De ce nicio altă cerere de cercetare emisă de Cancelaria Sfântului Sinod privind activități "neconforme" desfășurate de vreun preot aparținând de altă episcopie sau mitropolie nu a "scăpat" niciodată în public "pe surse" până acum?!

4. De ce BOR nu a luat pana acum masuri și nici nu a transpirat niciodată în public vreo informație /document intern privind sancționarea celor care au acuzat creștinii de rand de "talibanism Ortodox", afirmații lansate în spațiul public de către subordonații direcți, în speță Bănescu și pr. Vasile Ioana, aflați direct în ograda Preafericitului Daniel?!

5. Cum a apărut în public cererea Sfântului Sinod către Mitropolia Ardealului? Nu mai funcționează canalele clasice ale bisericii?! Cine este "ciripitorul" și ale cui interese le susține?! 

6. De ce consideră Sfântul Sinod normal să se regleze conturi mai mult sau mai puțin personale în văzul întregii națiuni, implicându-se scurgerea de documente oficiale interne când niciodată nu s-a mai întâmplat un asemenea lucru până acum?!

7. De ce partea bucureșteană a BOR își reglează conturile cu partea transilvană a BOR sacrificând în piața publică, spre deliciul progresiștilor, cel mai bun profesor de Omiletică al României din acest moment?! Mai ales că și în politica pro-vaccinare, Constantin Necula a avut și a susținut poziția oficială a BOR, inclusiv a Preafericitului, care îndemna la vaccin.

8. Cui folosește această mascaradă de linsare mediatică în condițiile în care Constantin Necula este poate cea mai iubită personalitate asociată cu BOR, teolog, profesor, o autoritate incontestabilă care a promovat interesele Ortodoxiei Române prin toată activitatea sa, inclusiv prin Referendumul pentru Familie, prin conferințe care a susținut ridicarea Catedralei Neamului (când BOR era atacată sistematic pe acest motiv), contribuția lui în crearea și întărirea unei mișcări ortodoxe naționale a tinerilor fiind incontestabilă?! De ce și spre folosul cui s-a considerat că acum este momentul oportun pentru execuția celui care nu a ratat nicio ocazie pentru a-și arăta susținerea față de conducerea BOR în cele mai delicate momente, de criză de imagine, deși Constantin Necula apare de ani de zile în companii care pot fi considerate de către unii nepotrivite?! 

9. Când vor face BOR și Sfântul Sinod curățenie generală, eliminând elementele progresiste care acționează deja de ani de zile, pe față, fără nicio frică și fără nicio jenă și pe rătăciții ajunși din greșeală preoți și monahi Ortodocși prin anumite parohii ori mănăstiri, spre disperarea majorității preoțimii romane, care trebuie să suporte oprobiul public, fiind asimilați la pachet smitiților?!

10. Înțeleg oare cei care se folosesc acum, de momentul creat conform manualelor lucrătorilor în Intelligence, pentru a ieși în față, acuzându-l pe Necula întru propria lor glorie și fală personală, 
că linșajul public al unui confrate preot, al unui frate ortodox, tot un ostaș al Lui Dumnezeu ca și ei, este un lucru smintitor?! Înțeleg ca așa ei participă activ la subminarea și distrugerea BOR, spre bucuria satanei?!

"Dreptul cercetează cu de-amănuntul pe prietenul său; calea celor nelegiuiți duce la rătăcire."
 
Nota Redacției:
  
ActiveNews, care a publicat în exclusivitate o poziție fermă a Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la Constantin Necula cât și o opinie pertinentă a publicistului Anghel Buturugă este deschis schimbului elevat de idei și publică materialul sufletist al distinsei noastre colaboratoare, cu următoarea mențiune publicistică:
 
Digi FM: Constantin Necula: „A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme e extrem de periculos. În mâna lui Dumnezeu stau și astfel de vaccinuri”
 
Articol scris de Beatrice Ghiciov /  11.01.2021 

Preotul Constantin Necula este de părere că profesioniștii trebuie să le explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor. Credincioșii trebuie să înțeleagă că și vaccinurile sunt „în mâna lui Dumnezeu”, a spus el la Digi24.

„Trebuie explicat oamenilor foarte atent și fără nicio presiune din cale afară, noi suntem sub presiuena timpului, asta ne costă acum. Raportăm numărul de vaccinați și asta ne costă, în timp, dar cred că e un moment să respirăm un pic, să luăm aer în piept și să vedem cum îi facem pe oameni să înțeleagă că nu sunt cobai, că nu se supune asupra lor o presiune de genul acesta. E momentul să-i lăsăm pe profesioniști să vorbească, dar să-i învățăm cum să vorbească, pentru a fi înțeleși”, a declarat el.

În ceea ce privește vaccinarea, preotul a răspuns: „Este o chestiune de intimitate personală între mine și medicul meu de familie, iar mai nou între mine și angajatorul meu”.

„A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos, și dacă privești dintr-o parte și din alta. Credincios însemană om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el. Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”, a spus preotul.