ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A început mascarada prezidențială într-un stat parlamentar în care prezidentul are doar niște funcții simbolice.
 
Mai bine zis, un stat unde, dacă rușii îi dau atribuții, prezidentul devine o marionetă gălăgioasă.
 
Așa cum este Dodon!
 
Cine a avut nevoie de această mascaradă menită să adâncească sărăcia, să prostească lumea, să paralizeze flancul conștient, românesc din Basarabia și să-l consolideze pe cel pro-rus?
 
Cine a avut nevoie să ceară, acum 3-4 ani, „alegerea președintelui de întreg poporul”?
 
Nu vă amintiți cum mărșăluiau, la braț, pe străzile Chișinăului A. Năstase, R. Usatâi, I. Dodon și M. Sandu, cum făceau ei spume la gură cerând „Vrem președinte-ales de popor!”?
 
Exact ăștia sunt antrenați plenar în această mascaradă electorală, plus încă unul – Shor (V. Ivanova), unealta principală a jafului bancar care are sarcina să consolideze detașamentul de rezervă al viitoarei majorități parlamentare pro-ruse în Parlamentul de la Chișinău.
 
Restul din cei opt, prea puțin contează. Unde mai pui că unul dintre ei, care pretinde că reprezintă curentul unionist, face propagandă deschisă pentru neomarxistul american Joe Biden crezând că românii basarabeni și-au pierdut și ultimul dram de demnitate națională și creștină!
 
Cine a avut nevoie ca să-i dea prilejuri în plus unei marionete a Moscovei ca I. Dodon să chinuie lumea cu vizitele lui prin sate (ieri a ajuns chiar și prin localitatea mea de baștină de la Cahul) afișându-și zâmbetul fals în fața oamenilor și speriind copiii spre care se îndârjește a-i săruta?
 
Cine și l-a dorit pe un lumpen ca R. Usatâi, dat în căutare internațională, drept candidat pentru prezidențiale la moldoveni?
 
Cine și l-a dorit pe Shor (V. Ivanova) candidat la prezidențiale în loc să stea la răcoare după ce-a jefuit Banca de Economii?
 
Cine și l-a dorit candidat la prezidențiale pe unul ca A. Năstase, cel care a dat primăria Chișinău pe mâna rușilor?
 
Cine și-a dorit-o candidat la prezidențiale la Chișinău pe una ca Maia Sandu, pupăza lui Kozak, cea care a ales conștient să facă alianță cu Putin împotriva intereselor naționale ale Republicii Moldova?
 
De ceilalți trei nu mai întreb, ei prea puțin contează, după cum spuneam! După această campanie vor conta și mai puțin, din simplul considerent că nu au fost și cred că nici nu vor fi vreodată în stare să demonstreze că sunt români adevărați care-și respectă neamul și credința strămoșească o dată ce nu au fost în stare a da posibilitatea românilor basarabeni să-și unească votul în jurul unui singur candidat unionist și o dată ce unul dintre ei își tot afișează dragostea față de exponentul stângii neomarxiste Joe Biden (Încep a înțelege că rostul blocului Unirea în aceste alegeri este victoria stângii în SUA, și nu consolidarea opțiunii unioniste în Basarabia!).
 
Zic, cine a avut nevoie de această mascaradă, de acest marasm, de această pandemie electorală care să ne întunece și să ne izoleze sufletele?!