ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Sunt șanse ca Franța să scape de Emmanuel Macron. Dreapta tradițională, gaullistă, are o bună candidată în persoana doamnei Valérie Pécresse. Dacă turul 2 al prezidențialelor va fi Macron (27%)-Pécresse (16%), cum se pare, voturile lui Zemmour (13,5%) și Le Pen (16%) vor merge către ea. Sunt destui francezi de stânga sau fără opțiuni rigide, care s-au săturat de Macron și ar putea vota pentru candidata de dreapta. "

- ADRIAN PAPAHAGI, 6 ianuarie ora 10.29

Și ăia, sute care i-au dat like, și ăia zeci care i-au distribuit manipularea și dezinformarea asta, habar n-au că Valérie Pécresse "candidata dreptei tradiționale gauliste", nu este altceva decât un alt Macron, dar cu fustă. Da, pentru că Macron cu pantaloni a fost susținut de Valérie Pécresse înaintea turului al doilea la prezidențialele de acum 5 ani. 

Așadar, Macron a ajuns președinte și mulțumită lui Pécresse - favorita lui Papahagi! 

Ăia care i-au dat like nu știu, dar Papahagi știe asta! 

Cum știe și că Valérie Pécresse - "dreapta tradițională bla bla" - a semnat împreună cu Christiane Taubira - candidata socialiștilor la prezidențiale - apelul pentru "o Franță multiculturală și post-rasială" lansat de comunista woke, Rockhaya Diallo. 

Cum știe și că după ce a căzut în sondaje de la la 22% la 16 %, Valérie Pécresse a schimbat mesajul cu "Franța post-rasială și multiculturală" cu mesajul despre "rădăcinile creștine ale Europei și "mândria franceză restaurată"! 

Știe, pentru că se vorbește de asta în Franța de câteva luni bune. 

Știe și că Valérie Pécresse - care l-a susținut pe Macron și a semnat apelul comunistei - a susținut portul hijabului în universități, împreună cu imamul fundamentalist M'hammed Heniche, care a participat la cabala îndreptată împotriva profesorului Samuel Paty, ulterior decapitat de unul dintre discipolii imamului! 

Știe, pentru că în Franța vin alegerile și se vorbește mult despre asta. Și Adrian Papahagi e foarte bine informat asupra realitătii franceze, dar știind că  mulți dintre admiratorii săi nu sunt, se folosește de asta pentru a manipula și dezinforma!  

Și nu, voturile celor care sunt cu Zemmour și Marine Le Pen nu vor merge la Pécresse, pentru că în Franța există încă 30% din electorat care nu voteaza cu stânga în nicio variantă – indiferent că varianta aia se cheamă Macron sau Pécresse.

În realitate - ca și Sarkozy sau Alain Juppé, contracandidatul lui Macron acum 5 ani -  Valérie Pécresse este o figură cunoscută a "dreptei bo-bo” (bourgeois – boheme), sau cum i se mai spune în Franța, "dreapta caviar”, formată din figuri și personalități politice care se declară de dreapta, dar care susțin ideile, proiectele și platformele culturale și globaliste ale stângii franceze și europene.  

Dacă Teodor Baconschi îl avea drept favorit, acum 5 ani, pe Alain Juppé (lucru ce nu l-a împiedicat să salute alegerea lui Macron, (intelectualului creștin și pro american Macron, spunea el !!!), era normal ca Adrian Papahagi să-si dorească acum președinte pe Valérie Pécresse. 

Și asta pentru că Papahagi, Baconschi sau Plesu ori Liiceanu și Paleologu sunt figuri reprezentative ale "dreptei” românesti bo-bo, formată, ca și sora ei mai mare din Franța, din indivizi care se declară conservatori sau liberali clasici, în timp ce consideră normal să sustina USR, imigrația , UE și multiculturalismul, să boicoteze referendumul pentru familie sau să-l  atace pe Trump!