ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deci, pot să încep cu deci? Nu. Dar plecând de la titlu, Da. Plecând, călătorit cu Dumnezeu, numai cu deci poți începe căci toate câte s-au făcut, s-au făcut ...d e j a, pentru noi s-au făcut, numai. 

Că drept ești în toate câte ai făcut nouă, și toate lucrurile Tale sunt adevărate, și drepte căile Tale și toate judecățile Tale adevărate.2

Legile Lui Dumnezeu au fost puse, de la Facere. Totul e ‘bătut în cuie’...d e j a. Orice luați, axiomă, lege, de oriunde luați, fizica, chimie, biologie etc, sunt d e j a date.

Sunt ale Lui. Descoperite nouă,că doar nu vețicrede că-ia lu’ Pidagora sau Arhimede, de exemplu.Deci, dacă nu prindem Raiul e clar că ne vom oftica, maxim. Să nu fie!Dar și dacă îl vom prinde ...tot ne vom oftica căci în casa Tatălui Nostru multe locașuri sunt.3

Puteam lucra mai mult și n-am lucrat. Să lucrăm. 

Puteam face mai mult și n-am făcut. Să facem. Pentru aproapele. Căci tot ce ne agonisim nouă nu e făcându-ne nouă, nu, nu. E făcând aproapelui, binele. E ajutându-l pe el, după modelul Lui.

Putem să tăcem și n-am tăcut ..când a trebuit!

Puteam să vorbim, să mărturisim și n-am făcut-o când a trebuit!

Puteam să postim, cu adevărat, și n-am făcut-o. 

S-o facem (începând de) acum! E Postul Mare. 

Puteam face binele, dar nu l-am făcut. Nefăcându-l am făcut rău. 

A nu face binele nu înseamnă că nu am făcut rău, nu, nu. 

A nu face bine însemnă că faci rău.4 V-am spus că o să ne ofticăm ...la cât bine ne puteam face, făcându-l aproapelui...și nu am făcut. 

Putem multe dar de ...Rămâne să ne ofticăm. Sau nu! 

Rămâne să-L iubim5 și numai așa vom face ce trebuie, vom face binele, vom face fapte bune, căci de Îl vom iubi, vom păzi poruncile Lui.

Două, mari și late5. Cât zece. Cât tot Raiul. 

Căci asta vrea El, iubire fiind. Să-l iubim ca la ‘Carte’5.

Parcă văd că-L ofticăm7că ne abatem de la țintă, că ratam binele, că rătăcim de la drumul cel drept căzând din înțelepciune, că ne înșelăm având o opinie falsă, că ne îndepărtăm de la CALE, de la ADEVĂR, de la VIAȚĂ. Într-un cuvânt hamartia (tot ceea ce face ori gândește omul contrar voii divine8). 

Sper să NU. 

Sper să DA. Nădăjduiesc că da. Că nu ne vom oftica. Că nu-L vom oftica. Că nu vom pierde drumul către Cer. Către Locașul pregătit nouă. Că ne vom sili spre a-l dobândi.

Căci, în definitiv, ce vrea Dumnezeul acesta de la noi?9

În continuu stă cu brațele deschise (ca) pe Cruce și așteaptă să nu-L ofticăm7. Ca să nu ne ofticăm DELOC. Căci există10.

Doamne, ajută! 

Autoarea, cititoarea noastră Claudia Goage, este câștigătoare a unuia dintre Concursurile ActiveNews la categoria eseu, cu – Era Covid si Marea Resetare - Marea Șansă. Hai fraților!  

1 Oftica - A se citi ne pare rău că nu ne-am silit mai mult pentru mântuirea sufletului

2 Cântarea celor trei tineri 1,3

3 Ioan 14,2

4 "Se cuvine ..a face bine sau a face rău.” (Marcu 3,4)

5 "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta". Aceasta este cea dintâi poruncă. Iar a doua e aceasta: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Mai mare decât acestea nu este altă poruncă.” Marcu 12,30-31

6 "De Mă iubiți, păziți poruncile Mele.” (Ioan 14,15)

7 A se citi că Lui Dumnezeu îi pare rău de păcate noastre

8 https://doxologia.ro/puncte-de-vedere/ce-este-pacatul-cum-se-poate-scapa-de-el

9 https://marturieathonita.ro/ce-vrea-dumnezeul-asta-de-la-noi/

10 https://marturieathonita.ro/ce-sunt-raiul-si-iadul/