ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre teroarea ateismului militant din Rusia sovietică și din țările foste comuniste, despre continuarea prigoanei atee în lumea contemporană, dar și despre o consecință directă asupra Ortodoxiei, anume lucrarea ateismului împotriva lui Hristos prin clericii angajați politic:

Ce să spun? Treceam prin Pașcani înspre Iași. Și cînd am auzit pentru prima dată o sirenă de locomotivă… Tren nu văzusem [pînă atunci]. Asta era pe la 10-12 ani. Și mă uitam din vîrful codrilor Pașcanilor la distanță mare și îl întreb pe tata:

– Ce-i acolo unde se unește cerul cu pămîntul?

– Măi băiete, să te ferească Dumnezeu să știi ce-i acolo!

Atît mi-a spus. După 7-8 zile [am văzut că] veneau din Basarabia mulți creștini și ajungeau în Moldova.

Moldova, cînd spun, trebuie să facem deosebire: Moldova e Moldovă, pînă la Nistru se duce. Aici, la izvor – Moldova – și dincolo – Basarabia. Asta se știe. Eu nici acuma nu-s obișnuit cînd spun de [Republica] Moldova. „De unde ești?” „Din Moldova.” „Lasă-mă în pace cu Moldova ta!…” Moldova să te duci să o vezi, să stai … cît se întinde ea. Și așa spun.

Ei bine, trimiteau de acolo, prin apă, săracii, … cum puteau să treacă încoace. Aduceau fotografii, luate de prin biserici, de prin muzee, și ne arătau nouă aici, moldovenilor. Erau trupurile sfinților, sfintele moaște, rezemate afară pe biserică, altele aruncate așa, undeva, într-o izolare.

Și atunci m-am înspăimîntat, cînd am văzut cruzimea care există în ateism. Și atunci am rămas și eu și am spus: „Măi, din țara asta eu nu plec.” Și de atunci nu vreau [să mai merg pe undeva].

Am avut ocazia să văd Basarabia, dar nici nu am vrut să mă duc. Nu vreau s-o văd. Nu basarabenii sau pămîntul ăsta, ci teroarea aceasta a Moscovei asupra românilor și asupra Ortodoxiei. Pentru că nu e nici o boală mai grea decît boala lor de a desființa Ortodoxia, de a spulbera din sufletul omului pe Hristos. Ăsta-i scopul lor. Și pînă astăzi peste tot a intrat această teroare mare pentru spulberarea Mîntuitorului Hristos din viața omului. VIDEO: