ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinic, demagogic și criminal este mesajul NATO față de muritorii de rând din Ucraina. E foarte greu ca cineva să intre în papucii unui simplu cetățean din Kiev care timp de aproape doi ani a fost bombardat cu lozinci mincinoase despre victorie, recuperarea teritoriilor și aderarea la NATO. Omul respectiv tocmai a suferit o mare deziluzie.

Ucraineanul de rând a realizat fără tăgadă că Zelensky l-a mințit non-stop. Și că occidentul colectiv îl tratează ca pe o specie de suboameni. Îl duce de nas, îl batjocorește, îl obligă să devină carne de tun. Bineînțeles, cu ajutorul propagandei adusă la un nivel nemaiîntâlnit de cinism.

Actor de meserie, Zelensky știa foarte bine rezultatul discuțiilor care urmau să aibă loc la Vilnius. Așa că și-a jucat rolul de apărător al intereselor supreme ale Ucrainei, terfelite cu mult înainte de februarie 2022, apoi după ce Boris Johnson l-a convins să continue măcelul.

Zelensky: ”Este fără precedent și absurd când nu este stabilit niciun interval de timp pentru invitație și nici pentru aderarea Ucrainei. În schimb, se adaugă o formulare vagă despre «condiții» chiar și pentru invitarea Ucrainei”. Presupusa indignare jucată penibil, de ochii compatrioților, ar fi trebuit să fie arhisuficientă pentru continuarea luptelor cu și mai mare avânt.

Iată ce a punctat și consilierul prezidențial Mihailo Podoliak, înainte de începerea discuțiilor din Lituania: ”Summitul NATO de la Vilnius este o oportunitate de a corecta greșelile fatale ale summitului de la București din 2008. Pentru aceasta, NATO trebuie, în mod colectiv, să nu-i mai fie teamă de responsabilitate”.

Gașca de saltimbanci războinici adunați sub titulatura NATO nu avea cum să ia altă decizie fără declanșarea celui de-al treilea război mondial. Până și copiii din Ucraina știu asta. Doar că Zelensky a făcut-o pe prostul în mod intenționat, cu unicul scop de a ieși cât mai puțin șifonat față de propriul popor – târât într-un război favorabil exclusiv administrației Biden.

Oricât s-a străduit șeful NATO să ascundă realitatea nefardată, la un moment dat și-a dat drumul la gură și a rostit adevărul gol-goluț. Jens Stoltenberg, maestru de ceremonii: ”Dacă Ucraina nu se impune pe câmpul de luptă, nu avem despre ce proces de aderare să discutăm”. Nici că se putea o batjocorire mai mare.

Cu alte cuvinte, nu doar că nu v-am invitat oficial să vă alăturați NATO, dar vă avertizăm foarte clar – ori muriți de gât cu rușii până la ultimul om, ori vă luați adio de la orice posibilitate de afiliere la strălucita noastră organizație militară, strict defensivă. Atât de defensivă, încât 300.000 de soldați NATO, sute de tancuri, avioane și sisteme de lansare a rachetelor, vor fi dislocate aproape de granițele Ucrainei, pentru a interveni la timp în apărarea Statelor Unite și, tangențial, a Europei.

Planurile ”secrete” de apărare, invocate de președintele Iohannis în conferința de presă, nu sunt altceva decât planuri secrete de atac. Am convingerea că NATO nu va aștepta ca Rusia să lovească prima, întrucât un conflict cu arme convenționale Rusia-NATO, cu trupe occidentale pe teren, ar fi clar dezechilibrat. Cifrele nu mint.

Altfel, summit-ul și-a atins principalul obiectiv: aliații europeni și Canada au înregistrat o creștere de 8,3% în termeni reali a bugetelor lor de apărare în 2023. Iar procentul va crește substanțial.

”China nu este adversarul nostru și ar trebui să continuăm să dialogăm”, mai a spus secretarul general Stoltenberg, subliniind în același timp că atitudinea Beijingului afectează securitatea NATO și provoacă ”ordinea internațională bazată pe reguli”.

O ordine bazată pe reguli din ce în ce mai contestate, dat fiind că sunt făcute, interpretate și respectate după bunul plac al administrației Biden.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews