ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Doar cine n-a fost într-o sală de judecată niciodată poate fi surprins că o judecătoare a întrebat dacă una dintre victimele decedate e în sală”, apreciază jurnalistul Paul Gabriel Andrei, cu privirea la judecătoarea care îl chema pe Sebastian, unul din tinerii uciși de Vlad Pascu la 2 Mai, un caz ultra-mediatizat. Ne imaginăm cum sunt tratate cazurile normale?

„Eu, din păcate,, am mai fost și prin sălile de judecată. Uneori m-am întrebat dacă doamna judecătoare după proces își dă roba jos și pleacă direct în Centrul Vechi. Altădată mă miram dacă domnul judecător are măcar jumătate din anii mei, care nu sunt chiar atât de mulți. 

L-am avut pe Dănileț, vârful de lance al valului progresist. Abia a așteptat să se pensioneze.
 
Cine să judece? Vedem și noi prin filmele americane că judecătorii stau acolo până când ies cu bastonul din sală. 

La noi imediat ce capătă un pic de experiență magistrații apare pensia specială în gând. 

Altădată mă uitam la domnul judecător și se vedea clar că dosarul pe care își arunca ochii e la prima mână, nu l-a citit niciodată acasă. Deci de unde să știe el cine se judecă, cu cine și de ce? 

De ce întârzie atât de mult un dosar? Decât să ajungi la judecată mai bine îți iei câmpii. Că abia așteaptă să amâne, pe principiul să lăsăm pe luna viitoare ce putem face azi. Și de multe ori fără motive întemeiate. 

Dacă îi auzi, se plâng de volumul prea mare de muncă sau de lipsa unor colegi. Păi, normal, dacă toți ies din sistem pe modelul Dănileț la prima strigare. Sunt cazuri în care ar trebui să vină o decizie în maximum 2-3 înfățișări și se tărăgănează inexplicabil de mult. 

Să fim serioși, InJustiția Română e una dintre marile probleme din România”, a scris Paul Gabriel Andrei, pe Facebook.