ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la un timp pare că există o agendă cu tot felul de teste ce se fac cu noi, oamenii de rând, până unde se poate merge cu restrângerea a tot felul de drepturi și libertăți.
 
La începutul lui august, s-a întâmplat să fiu sesizat de angajați ai Registrului Auto Român (celebrul RAR - regie autonomă a statului) că sunt amenințați cu pierderea locului de muncă dacă nu se lasă amprentați ca să poată avea acces în instituție. Directorul în exerciț, un domn Radian Tufă, înscăunat în guvernarea liberală (curat liberală!) a și pus la punct sistemul tehnic, și nu-i mai rămânea decât să lase oamenii pe drumuri (aflați și așa sub spectrul șomajului dacă nu se vaccinează - nenorocire abuzivă de care românii, vedem, nici azi nu-i clar dacă au trecut). Pe d-l Tufă (foto) îl lăsa rece că prin lege este stabilit imperativ că  prelucrarea datelor biometrice este permisă cu consimțământul explicit al persoanei vizate sau dacă prelucrarea este făcută în temeiul unor dispoziții legale exprese (dispoziții ce evident nu existau). La fel, nu-i păsa că au mai existat cazuri în care, de asemenea instituții publice, procedaseră anterior ca el și fuseseră amendate usturător, potrivit legii, de Autoritatea națională de specialitate în domeniul datelor cu caracter personal (ANSPDCP); un exemplu, în 2015, Primăria de la Timișoara, sub Nicolae Robu (alt liberal și ăsta). Pe 5 august am publicat un articol bine documentat („Mai rar abuzuri ca la RAR”), și am și sesizat ANSPDCP. La puține zile, probabil Autoritatea începuse verificările, directorul nostru sare repede cu gura la Antena 3 că să vezi că dracul nu-i chiar așa de negru și alea, alea - iar un angajat filmat și el ținând isonul șefului suprem că nu-i nicio problemă, că doar pui degetul în celula fotonică și gata (și mai și arată țării ce simplu e). Iar în final televiziunea deontologilor Voiculescu și Gâdea, și Tufă, mai găsesc și un avocat (după profesie, tot liberal - secături ce sunteți...) care îngână ceva greu inteligibil, dar puteai să ghicești că, tot așa, stați liniștiți că-i totul bine. Așa de bine că ANSPDCP l-a amendat pe d-l Tufă după cum urmează, citez: „pentru încălcarea art. 5 alin. (1) lit. c) și art. 9 din RGPD, în temeiul art. 58 alin. (2) lit. b) din RGPD, raportat la art. 14 alin. (11) și art. 15 alin. (1) și (3), art. 16 alin. (5) din Legea nr. 102/2005, precum și în temeiul art. 12 din Legea nr. 190/2018, coroborate cu art. 7 din OG nr. 2/2001”. În sfârșit, și acest caz mi-a confirmat că e neapărată nevoie ca, atât cât le mai stă în putere, oamenii să nu se lase călcați în picioare. Să afle cum se pot apăra de un abuz sau altul, să se adreseze autoritățile statului (pentru mine ANSPDCP a constituit o surpriză plăcută), iar când e cazul și Justiției - Justiție care, repet, în ultimul timp dă destule semnale de emancipare de sub politic și de sub cei ce o voiau neapărat, până nu demult, „câmpul lor tactic”.

*"Cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui" (Domnul Iisus Hristos). Părinții Bisericii învață că Mântuitorul ne îndeamnă prin aceasta să fim atenți la vremurile care prevestesc judecata Sa. Să fim cu luare aminte la războaie, foamete, boli, cutremure, la prigonirile împotriva creștinilor și la înmulțirea fărădelegilor. Și să înțelegem că unii se vor pierde pe acest drum al necazurilor și al răbdării, dar mulți vor ajunge și la finalul lui, unde-i așteaptă marea răsplată. Prin răbdare să ne înmulțim nădejdea, iar prin nădejde să ne întărim credința.

*A trecut, și era să uit: 30 iulie, „Ziua internațională a prieteniei”. Chiar așa, să sărbătorim noi tot ce ne vâră pe gât neo-marxismul internațional (în cazul de față, din 2011, ONU, oficina numitului neo-marxism)? Neo-marxiștii și prietenia, hm...

*Când mai am câte-un necaz, mă mângâi cu cuvintele Mântuitorului „În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea". Și cu un ceai ori admirând o floare și tot așa.

*Greta nu se lasă. După ce a declarat război școlii și încălzirii globale ea are de gând să se lupte și cu răcirea globală.