ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ma gandeam azi, cat confort e in lumea asta si cum alergam cu totii sa ne facem viata cat mai usoara. Ne umplem viata cu atat de multe (in)utilități, încât, de atâta ușurătate, nu mai poate Dumnezeu sa lucreze in viata noastra. Unde sa mai apara miracolul, cand noi ne planificam fiecare pas, avem tehnologii peste tehnologii, vrem sa mergem undeva si... s-a si facut! Unde mai este intamplatorul in viata noastra? In lumea de azi, totul este voie proprie si nimic nu mai este lasat la Voia Lui Dumnezeu.

Fire de praf, zbatandu-se in intuneric, crezand ca zboara, nestiind ca, de fapt, sunt in cădere "libera"... in intuneric orice cadere pare zbor... asa e si cu voia proprie: luăm caderea drept zbor...

Acum, când vrei sa auzi de cineva, pui mana pe mobil... candva, ti-l scotea Dumnezeu in cale, la cel mai potrivit moment... acum cand ai nevoie de ceva, te uiti pe net... candva, iti trimitea Dumnezeu pe cineva sa te ajute. Acum, cand vrei sa ajungi undeva te pui in masina si ai plecat. Candva, te trimitea Dumnezeu, unde stia El ca trebuie sa ajungi... alegem, alegem... dar fiind imperfecti, limitati si pacatosi, alegerea noastra e ciuntă si in afara Adevarului... alegerea noastra omeneasca si ne-Luminata de Hristos este doar caderea "libera" a firelor de praf , in intuneric si doar Lumina poate dezvalui hăul ce asteapta sub noi...

Când Dumnezeu a lasat legi, oamenii aveau credinta, dar nu aveau forma. Nu erau sofisticati, nu umblau cu fofârlici, barbatul era barbat, femeia era femeie, copiii erau copii...

Daca nu ar fi venit Hristos, nimeni nu s-ar mai fi mantuit, din cauza pacatului stramosesc si pentru ca toti ajunsesera sa creada in lege mai mult decat in Dumnezeu. Evlavia lor era la litera... si a venit Hristos... iar Hristos a suflat Duh peste Apostoli si a suflat Duh peste lume... o data cu El, a inviat si legea... pentru ca a prins Duh. "LUAȚI DUH SFÂNT", a spus EL.

LEGEA e perfecta si buna, dar nimeni nu se poate mantui doar dupa lege, pentru ca nimeni nu respecta legea "intr-atat de" mult... complet, cu totul... cand Dumnezeu da lege sa ÎL iubesti, POATE CINEVA SPUNE CA A IMPLINIT ACEASTA LEGE? Pentru ca iubirea de Dumnezeu nu e doar un atasament sau un respect oarecare, ci asa cum apare in traducerea greceasca a termenului, IUBIREA DE DUMNEZEU ESTE JERTFELNICA si nu poate fi altcumva decat asa. Cum poti sa-L iubesti pe Dumnezeu, daca nu ai murit deja pentru El? Iubirea de Dumnezeu nu este Eros, ci Agape!

Iar legea Lui Dumnezeu, nu se poate respecta doar pe "articole", ci intru totul, dimpreuna, in plenitudinea ei... nimeni nu se poate mantui doar prin Lege, pentru ca nimeni nu e perfect... si pentru ca nimeni nu este perfect, a trebuit sa vina Hristos, sa ne putem mantui PRIN HAR.
Cum ne mantuim prin Har?
In primul rand prin Voia Lui Dumnezeu, lepadand voia proprie.
In al doilea rand, prin ÎNCHINAREA ÎN DUH SI ADEVAR.

De asta, lupta fariseilor in zilele noastre nu se mai dă pentru păstrarea idolatră a legii, așa cum era odinioară, când îl condamnau pe Iisus la răstignire, ci impotriva ÎNCHINARII ÎN DUH și ADEVĂR. Fariseii și cărturarii zilelor noastre, in frunte cu Ban-escu, Papa-hagi, Bacon-schi, Pale-ologu si toti scolasticii neo-progresisti care "consiliaza" prin diferite Mitropolii, nu mai vor ca oamenii să se mântuiasca. Vor sa transforme pe fiecare ortodox in Irod. Fac jocul satanei... Nemaiînchinandu-se in Duh si Adevar, omul nu-si mai poate vedea pacatele, decat atunci cand ajunge in iad si cand il pune Dumnezeu in raza de Lumina a Judecatii Sale... Adevarul vazut prea tarziu!

Cum poti sa-ti mai vezi pacatul, cand te complaci in minciuna si intuneric ori cand nu stii cui te inchini, cand iesi din starea de comuniune cu Duhul si cu Adevarul... pentru ce sa te mai pocaiesti, cand tu ajungi sa iubesti minciuna, cand numesti intunericul, Lumina cand intri in fratie cu dusmanii Lui Dumnezeu??? Cum sa-ti mai vezi pacatele tale cand tu faci doar voia ta si deloc Voia Lui Dumnezeu? Cum sa mai lucreze miracolul in viata ta, cand tu planifici totul si ai de toate... ?

P.S. Sfinții nu erau nebuni când ne sfatuiau sa ne mulțumim cu puțin... sa ne mai si nevoim... ca sa nu pocnim de voie proprie si ușurătate, sa nu ne împuțim în confortul nostru, sa mai lasam Minunea sa se intample in viata noastra... prin gura Sfintilor, Dumnezeu ne ruga sa-L lasam sa faca minuni in vietile noastre... ca sa putem Crede...