ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Pe 26 martie, Comisia Europeană le cerea europenilor să își facă stocuri în gospodării cu bunuri strict necesare, pentru a putea face față unor situații de urgență, cum ar fi „dezastre naturale, atacuri cibernetice și crize geopolitice, inclusiv posibilitatea unor agresiuni armate împotriva țărilor UE”.

Într-un filmuleț propagandistic, Hadja Lahdib, comisarul UE (cu nume atât de european!) pentru egalitate, pregătire și gestionare a crizelor, prezenta chiar și o trusă de supraviețuire pentru 72 de ore pe care ar fi bine să o avem în debara pentru cazuri de „cine știe?”.


Raed Arafat, șeful departamentului de urgență (cu nume atât de românesc!) din România, prelua și amplifica pe malurile Dâmboviței mesajul trimis de la Bruxelles, adăugându-i în stilul său tradițional un plus de isterie panicardă.

După exact o lună, în toată Peninsula Iberică, dar și în părți din Franța, Belgia, Italia a căzut energia electrică. Un sfert din UE a rămas în beznă.

La mai bine de 24 de ore de la producerea incidentului, efectele sale nu erau încă remediate în totalitate. Ar putea fi nevoie de zile sau chiar săptămâni.

Cauzele nu sunt clare. Autoritățile bâjbâie (sic!): ba că ar fi fost un surplus de sarcină de la fotovoltaice (care, la fel ca eolienele, nu pot fi reglate – ori merg ca disperatele, când e soare sau vânt, ori mor), ba că din rețea ar fi dispărut în mod misterios o cantitate enormă de curent, ba că ar fi un atac cibernetic.

*

În vara anului 2020, Covidul se afla în plină escaladare. Lumea era năucită de restricții și de pierderea peste noapte a drepturilor.

În mod straniu, deși ocupat cu criza sanitară până peste cap, teoreticianul și strategul Marii Resetări dar și al „policrizelor”, Klaus Schwab, își găsea timp pentru a lansa o nouă amenințare globală, prin comparație cu care Covidul era mizilic: atacul cibernetic.

El vorbea chiar de o „pandemie cibernetică”:


„Știm cu toții, dar nu acordăm suficientă atenție, scenariului înfricoșător al unui atac cibernetic de mare amploare, care ar putea opri complet alimentarea cu energie electrică, transportul, serviciile spitalicești, societatea noastră în ansamblu...

(Nota mea: cam ce s-a întâmplat pe 28 aprilie 2025, într-un sfert din Europa...)

„Din acest punct de vedere, criza COVID-19 ar fi privită ca o mică perturbare în comparație cu un atac cibernetic major. Să folosim criza COVID-19 ca pe o ocazie oportună de a reflecta asupra lecțiilor pe care comunitatea de securitate cibernetică le poate trage și de a ne îmbunătăți lipsa de pregătire (sic!) pentru o potențială pandemie cibernetică.”

La un an după acest discurs apocaliptic, pe 9 iulie 2021, Forumul Economic Mondial al lui Schwab organiza un eveniment numit Cyber Poligon (Poligonul Cibernetic).

În fapt, a fost un exercițiu de simulare a unui atac cibernetic masiv, care ar paraliza părți întregi din lume, aruncând-o în beznă și haos.

Foarte interesant era că virusul cibernetic din simularea FEM se răspândea după modelul virusului care a provocat COVID-19.

Era astfel „validat” conceptul de „pandemie cibernetică” lansat de Schwab. 

Pe 15 octombrie 2019, Forumul Economic Mondial organiza un exercițiu de simulare asemănător, numit Event 201, pentru cazul unei epidemii globale cu un coronavirus.

Peste două luni, se declanșa Pandemia Covid-19.

Au trecut patru ani de la simularea Cyber Polygon. În locul anunțatei „pandemii cibernetice” a venit Războiul din Ucraina, care a băgat sub preș și Covidul.

Marea Resetare a avut un accident de parcurs și a deraiat.

Acum, războiul dă semne că e pe ducă. Iar opinia publică de pretutindeni e tot mai nemulțumită și mai nervoasă. Miroase a praf de pușcă.

E nevoie de o nouă criză globală, care să pună opinia publică rapid cu botul pe labe și Marea Resetare din nou pe șine.

Scenariul este deja cunoscut și exersat.

Peninsula Iberică pare să fie noul Wuhan.