ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tratatul Internațional al Pandemiei (Tratatul) a fost propus de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în martie 2021. Prima versiune a Tratatului a fost publicată pe 7 decembrie 2022 și urmează să fie votată în perioada mai-iunie 2024, cu prilejul întâlnirii anuale a OMS.

OMS este compusă din 194 de membri.

Obiectivul Tratatului este „depistarea și prevenirea pandemiilor”, dar măsurile pe care OMS le propune pentru adoptare sunt extrem de îngrijorătoare, pentru că amenință libertățile noastre fundamentale și suveranitatea națională.

În primul rând, Tratatul va reduce suveranitatea națională în numele „prevenirii și contracarării pandemiilor”. Conform Tratatului, OMS își va extinde autoritatea la nivel intern, în afacerile statelor membre, prin măsurile pe care intenționează să le implementeze în cazul unei pandemii.

De asemenea, OMS își va aroga autoritatea de a înlocui măsurile naționale de prevenire și combatere a pandemiilor cu măsurile propuse de organizația internațională.

Țările dezvoltate vor avea obligația să doneze din vaccinurile lor către țările sărace, o cantitate de până la 20% din vaccinurile pe care le dețin.

În plus, Tratatul va înființa o Comisie a părților contractante, care va gestiona, la nivel global, pandemiile și măsurile de combatere a pandemieiilor.

Cu alte cuvinte, Tratatul va crea o birocrație globală ale cărei decizii vor avea prioritate în raport cu legislațiile naționale privind măsurile de combatere a pandemiilor.

Prin acest Tratat, OMS intenționează să creeze o forță multinațională de intervenție rapidă la izbucnirea unei pandemii.

În opinia mea, este foarte alarmant că țările care refuză aplicarea măsurilor OMS pot fi trimise în judecată în instanțele internaționale direct de către OMS. Acest aspect al

Tratatului este cât se poate de îngrijorător, pentru că până acum doar statele se puteau da în judecată între ele la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.
Iată că în acest sens se face un pas decisiv înspre subminarea suveranității naționale, în sensul că o organizație mondială, precum OMS, va avea autoritatea de a în judecată țările membre.

Mai mult, la fel de alarmant este faptul că Tratatul desemnează avortul ca fiind un „serviciu public esențial și indispensabil” pe perioada pandemiilor, serviciu care nu poate fi interzis sau suspendat – cu alte cuvinte, serviciile de prestare de avort vor continua să funcționeze chiar și pe perioada pandemiilor, ele fiind considerate „măsuri excepționale și de serviciu public”.

Tratatul mai propune că prevenirea schimbărilor climatice trebuie să meargă mână în mână cu prevenirea pandemiilor – un alt element îngrijorător.

Tratatul continuă și propune cenzurarea opiniilor diferite și alternative privind gestionarea viitoarelor pandemii și solicită statelor globale să ia măsuri directe, în cooperare cu uriașele platforme de social media, pentru cenzurarea și marginalizarea oricui care are o altă opinie.

În ultimul rând, Tratatul propune o companie masivă de propagandă la nivel mondial, pentru a stimula încrederea oamenilor de rând în eficacitatea vaccinurilor.

Concluzii:

1. Dacă Tratatul va fi adoptat, asta va însemna mai multă globalizare și mai puțină suveranitate națională.

2. Tratatul va genera mai multă birocrație globală și mai puțină libertate pentru mine și tine.

3. Acest Tratat va constitui un pas decisiv către tirania globală, care va însemna automat mult mai puțină libertate pentru fiecare dintre noi.

4. Tratatul va încuraja marginalizarea și eliminarea din viața publică a opiniilor disidente față de politica OMS.

Sugestii pentru România:

Solicit ca România să nu semneze acest Tratat.

Recomand ca Parlamentul României să nu ratifice acest Tratat.