ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto: „El vrea să erodeze insăși structura civilizației. El urăște umanitatea.” (Elon Musk despre George Soros)

Sper ca măcar acum, după ce probabil se va mai fi stins intrucâtva iureșul ,,opiniei publice" hiper-inflamat din cauza evenimentelor din Israel, să nu pară cumva vreo excentricitate dacă voi incerca să fac un pas in spate, pentru o privire de recul și mai in profunzime, asupra unor aspecte mai puțin sau deloc evidențiate, din multitudinea de planuri și realități ce ne sunt livrate zilnic, intr-o viteză și ritm cărora, omului obișnuit scos de la treburile sale zilnice, departe de a deține capacități de observație și analiză îi este imposibil să discearnă, trezindu-se aruncat intr-un vârtej al manipulărilor altfel foarte profesionist aplicate.

Pentru cei foarte puțini probabil care au citit ce am scris aici, atunci, la cald, când incă se trăgea la sud de zidul care desparte Israelul de Fâșia Gaza, probabil își amintesc că am propus ca primă și evidentă observație că atacul Hamas nu ar fi putut avea loc decât și numai dacă au existat complicități la nivelul de vârf al structurilor de securitate israeliene - altfel dintre cele mai performante din lume - cu atacatorii. (nu mai reiau aici tezele și argumentele, ele pot fi revăzute in primul link de la finalul acestui text).

Spuneam atunci, in 8 oct. că evenimentele cărora le suntem azi martori ingroziți au in mod sigur pârghii și resorturi mult mai adânci decât putem noi bănui, aflate undeva in zona „deep state” israelian și in mod sigur și american și că, mai mult decât posibil, ca ținta reală - in fapt multiple ținte, să fie incendierea de către neoconii războinici de la Washington a intregului Orient Mijlociu (a lumii intregi dacă este nevoie), având ca țintă primară aruncarea in aer a intregii arhitecturi și configurații geoplitice construită in ultimii ani prin politica pașilor mărunți de China cu aportul Rusiei, in zona de maxim interes geostrategic al SUA, pe care politologul și fostul consilier pentru securitate al Casei Albe Zbigniew Brzeziński o numea nu fără temei, ,,placa turnantă" a geopoliticii globale americane.

Pornind de aici până la a mi se contura imaginea unui imens hoax mortal, prinși incă o dată in fața unei uriașe operațiuni psihologice desfășurată la scară globală, in care oamenii sunt pe rând marionete și victime ale unor jocuri de putere, in care viața omului nu are nicio valoare.

Și spun hoax sau operațiuni psy-ops, cu referire la atragerea intregii suflări omenești intr-o dispută care nu doar că nu o privește direct, dar in care lumea, ca și când nu ar avea alte probleme mai prezente și mai presante (CBDC, ESG, IA, digitalizare, pandemii, experimente medicale letale, morți subite, climate fascist change, pauperizare accelerată, orașe de 15’, drepturi fundamentale, virtue signalling, credit social, dictatură globală etc) și-a lăsat deoparte tot ce făcea și ar fi trebuit să o preocupe și s-a aliniat in tranșeele unei (alte) lupte care nu este a ei dar pentru care și-a reconsiderat toate prioritățile.

In acest context – foarte important de evidențiat și deloc de neglijat sunt activitățile din ultimii ani ai organizației globaliste finanțate de George Soros, un foarte acerb promotor al unei noi ordini mondiale, in care statele naționale iși vor fi pierdut statalitatea și rădăcinile culturale sub presiunea politicilor progresiste, a marilor migrații și a revoluțiilor woke.

De necrezut poate pentru multă lume, Israelul nu a fost nici el ocolit in ultimii ani de revoluțiile așa-zis progresiste care au incercat, nu o dată, pe modelul cunoscut, răsturnarea guvernului și inlăturarea cabinetului conservator al lui Netaniahu. Evident prezentând lumii prin media aliniată realitatea unui premier corupt care - vă amintiți?, vrea „să pună mâna pe justiție”. Numai cerbicia lui Netaniahu a făcut ca statul Israel să rămână, alături de Turcia lui Erdogan, Rusia lui Putin și Ungaria lui Orban, după eliminarea in 2020 a lui Trump la alegerile fraudate din SUA, pe lista foarte scurtă a statelor „problemă” in fața cărora George Soros nu doar că bate in roșu de nervi dar s-a implicat și se implică activ in răsturnarea guvernelor care îi sunt potrivnice.

Am scris in acest context in martie 2022 o scurtă cronologie a intervențiilor lui Soros avute intr-un singur an 2019, in urma cărora lumea noastră s-a zguduit din temelii și s-a inecat in sânge. (vezi de asemenea, link la final).

Pe scurt, după doar două ieșiri la rampă a președintelui SUA la acea dată, Donald Trump, in ianuarie 2019 la Davos WEF și de la tribuna ONU in sept. 2019 in care a declarat război globalismului, George Soros a intervenit public imediat cerând mobilizarea generală a „forțelor democratice” pentru ca amenințarea Trump să dispară. Și a dispărut. Știm cum. Și mai știm și că Soros a sponsorizat alegerea celor mai importanți judecători de instanțe din fiefurile democrate din SUA și a procurorilor generali care răspund politic la războiul pe care miliardarul il poartă ca să-l oprească pe Trump să ajungă la un nou mandat. Rusia lui Putin fiind de asemenea următoarea pe lista „de rezolvat” a lui Soros. Ceea ce a și urmat...

Dacă urmărim firul comun al revoluțiilor colorate și tentativelor de răsturnare prin orice mijloace a ordinii de drept in statele amintite (mișcări de stradă, lovituri de stat, război), nu ne va fi deloc greu să ințelegem că turbionul in care a intrat fără voia sa și fără să aibă nevoie acum Israelul, are de fapt un numitor comun cu al celorlalte „state problemă”, deloc greu de identificat.

Nu il fetișizez pe Netaniahu, nici nu aș avea de ce. Am prea puține elemente de detaliu despre politica internă, „de la firul ierbii” din timpul mandatelor lui Netaniahu ca să pot face afirmații categorice, dar numai faptul că a intrat sub tirul greu al presei globaliste și nu de ieri de azi, ci de niște ani, și a organizațiilor progresiste și subversive finanțate de Soros, rezistând in tot acest timp in ciuda tuturor incercărilor de a-l doborî, pentru mine este suficient să privesc evenimentele actuale din Israel (și) prin prisma războiului continuu dus de globaliști impotriva „vechii” orânduiri internaționale.

Astfel in 2016 o scurgere masivă de informații provocată de un atac cibernetic la serverele companiei mamă a lui George Soros, au scos la iveală activitățile ostile și subversive ale acestuia față de statul Israel. (conf. Evz. 16.08.2016)

Jewish Press, un ziar american al comunității evreiești din Statele Unite care a studiat mii de documente scurse din serverele miliardarului in atacul care a vizat simultan și Convenția Națională a Partidului Democrat, publicate pe site-ul special inființat DC Leaks, demonstrează implicarea lui Soros prin ONG-urile sale finanțate cu zeci de milioane de dolari in cauzele anti-israeliene.

Nimic de mirare pentru cine este foarte atent și nimic de neimaginat pentru un fanatic anti democrații conservatoare ca George Soros, care cu banii săi (a se citi Agency) a umplut cancelariile occidentului colectiv cu lideri obedienți școliți la Davos, a finanțat anarhia și mișcările violente de stradă din SUA in care au excelat grupările „democratice” BLM și Antifa, pe fundalul cărora și sub pretextul pandemiei fiind furate alegerile americane din 2019 și Donald Trump indepărtat de la Casa Albă, pentru a face loc cabinetului Obama 3 și câinilor războiului.

Deloc surprizător gruparea Black Lives Matter apare pe listele finanțărilor lui Soros (și) pentru activități anti-israeliene, BLM și reprezentanta grupării Adalah în Statele Unite, Nadia Ben-Youssef, fiind printre organizatorii protestelor din SUA impotriva statului evreu.

Lista organizațiilor anti-israeliene finanțate de George Soros apărute in miile de pagini piratate și incărcate pe DC Leaks este lungă și nici pe departe exhaustivă.

Conform documentelor relevate de Jewish Press, la nivelul anului 2016 Soros a finanțat prin organizațiile sale între 2001 și 2015, activități antievreiești in care au fost vărsate cca. 10 milioane de dolari.

In altă dezvăluire recentă de data aceasta, apărută in Magyar Nemzet pe 12.10.2023 sunt aduse alte dovezi extrem de grave, dar nu imprevizibile in care George Soros este acuzat că sprijină activ cu zeci și sute de milioane de dolari organizațiile și grupările radicale palestiniene și anti-evreiești.

Conform articolului din Magyar Nemzet, Open Society Foundations a oferit între 2017 și 2021 granturi de 550.000 de dolari grupării al-Shabaqa (desemnată de Dep. de Stat al SUA ca grupare teroristă), care inaintea atacurilor din 7 oct. a emis și o declarație de susținere pentru frații lor, și in rapoartele căreia, pentru anul 2022-2023 fundația Soros apare cu mențiunea „suținător valoros”.

Profesorul de la Facultatea de Drept de la Harvard, Alan Dershowitz il descrisese pe Soros ca fiind… „un antisemit inrăit, care ca nimeni altul a făcut rău poziției Israelului în lume, mai ales în rândul așa-zișilor progresiști.”

Profesorul Dershowitz a mai evidențiat într-un videoclip postat pe youtube și alte grupuri anti-israeliene, precum Human Rights Watch sau J-Street, care au primit donații importante de la Soros, primii primind peste 100 de milioane de dolari incepând cu 2010, iar cei din urmă peste 1,5 milioane de dolari din 2017.

De asemenea Farley Weiss, președintele Fundației Israel Heritage, sublinia într-un articol recent că:

„Nimeni nu a finanțat vreodată atacuri mai distructive împotriva Israelului și a comunității evreiești din America decât George Soros. În cel mai bun caz, este un evreu care iși urăște originea și nu ar trebui să fie exonerat de vină, doar pentru că este evreu.”

Rezumând, cauzele pentru care George Soros pune sume considerabile in joc, de sute de milioane și miliarde de dolari sunt in general cunoscute. Și ele vin cu intreg cortegiu de ideologii așa-zis progresiste care insoțesc globalizarea și globalismul, in fond un internaționalism neo-comunist grefat pe un corporatism statal de sorginte fascistă, un parteneriat al „părților interesate”, dintre stat și corporații, cum frumos il descria alter eggo-ul său, Klaus Schwab.

George Soros ca și Klaus Schwab fiind instrumente aflate in strânsă legătură cu politica neoconservatoare care domină de peste patru decenii la Casa Albă și proiecția globaliștilor neoconi asupra lumii unipolare in care s-au născut, pentru care s-au luptat și distrus țări și pe care nu acceptă să o mai impartă cu alții.

Discuția de aici nu este despre George Soros in particular decât in măsura in care prezența magnatului in toate momentele fierbinți ale ultimilor ani demonstrează clar implicarea miliardarului „filantrop” in politica internațională, a Orientului Mijlociu in cazul acesta particular.

Discuția este insă despre contextul și substratul din spatele unei uriașe campanii de influențare a emoțiilor și antagonizare a publicului, dusă până la un punct de rupere prin abundența de imagini și informații foarte dure, majoritatea posibil reale dar disparate și montate, imposibil de verificat contextual din surse neutre credibile, cu scopul evident de a mobiliza intreaga suflare omenească (nu contează de care parte) la războiul unor demenți rămași fără prea multe soluții decât să dea foc planetei.

Și că la baza acestei izbucniri de violență sunt forțe care au instrumentat atacurile din 7 oct. mizând țintit pe istoricul violent al celor două popoare care își impart aceeași țară și pe reacția furibundă, previzibilă, provocată și căutată a evreilor, pe care o folosesc acum pentru ca din haos și distrugere să reconfigureze linia de luptă, a ofensivei Imperiului global impotriva nașterii lumii multipolare conduse de China și Rusia, in siajul cărora urcă sudul global aflat in ascensiune.

Netaniahu este prins acum intr-un clinci din care nu are cum să iasă. Indiferent de deznodământul final al situației extrem de complicate și periculoase din Orientul Mijlociu, el este politic dar și uman „out of the date”, fiind obligat până atunci să ducă la un sfârșit - care o fi acela, imi e și frică să pronunț, lupta in care, cu știința sa sau nu, Israelul a fost impins intr-o situație fără ieșire din care nu are nimic de câștigat și numai de pierdut.

Capcana lui Tucidite cum o numea eminentul profesorul de la Harvard Graham Alison, situația de „totul sau nimic” la care duce inevitabil spirala confruntării SUA – China, in care Țara Sfântă are in mod cu totul diabolic rol de casus belli declanșator.

*****

PAX AMERICANA SAU... DELOC!

https://www.facebook.com/donpedropetrec/posts/6538910246230695

CRONICA UNUI RĂZBOI ANUNȚAT

https://www.facebook.com/donpedropetrec/posts/4828521737269563

*****

Nota Bene!

Scriu aici in primul rând pentru mine. Din nevoia de a-mi clarifica mie pe cât posibil, fie și intr-o manieră „noncanonică”, ce se intâmplă cu adevărat in câmpul analizei, fără a pretinde că și dețin vreun adevăr in raport cu un anumit moment, eveniment sau fenomen.