ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu e deloc greu de anticipat ce se va întâmpla în PNL în săptămânile, lunile următoare. Susținut de peste 70 % dintre filiale, Florin Cîțu nu poate fi demis în viitorul apropiat. Mai mult, a primit dispensă pentru că nu are cei cinci ani statutari de vechime în partid, va candida la președinția PNL și va câștiga cu un scor zdrobitor.

Cei care îl vor vota poate se simt și ei, în sufletul lor, penali și mulți dintre ei poate au condus sub influența alcoolului, dacă nu și a drogurilor. Poate că asta ar trebui să înțelegem din susținerile înflăcărate de care se bucură Cîțu din partea Alinei Gorghiu, a lui Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, deja nou ministru de Finanțe etc.

Florin Cîțu vine, politic, din neant, dar pare, de fapt, să fi fost tot timpul dirijat direct sau „în orb” (o presupunere generoasă !) de SIE, Serviciul de Informații Externe. Florin Cîțu a fost introdus în mediul financiar în 2005, prin GEA (Grupul de Economie Aplicată), de Daniel Dăianu (doar?) fost ofițer SIE (vezi Simona Ionescu, „Istoria profesională a lui Florin Cîțu. Fostul ofițer de Securitate Daniel Dăianu l-a impus în mediul economic”, evz.ro, 17 august 2021). A fost angajat și promovat la ING Bank de Mișu Negrițoiu, și el (doar ?) fost ofițer sau agent SIE (vezi Andreea Matei, „Lista fantomelor Securității : Mișu Negrițoiu, ofițerul acoperit care în prezent ocupă funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară”, evz.ro, 20 august 2015 ; o referință citată în articol este și Infern 89. Povestea unui condamnat la moarte, volumul semnat de Mircea Răceanu). Studiile din SUA i-ar fi fost plătite din fonduri DIE de Mugur Isărescu, și el (doar ?) fost colaborator al Securității (DIE, CIE, SIE ?) prin Fundația Internațională Omenia Ion Diaconescu, sub atenta supraveghere a lui Ioan Talpeș, director SIE pe durata studiilor lui Cîțu în Iowa. Ioan Talpeș ar fi prim-vicepreședinte executiv al Fundației Internaționale Omenia Ion Diaconescu, condusă de Minodora Ilie (pe lângă alte surse, vezi și Cătălin Tache, „Cîțu, trimis la spălat vase în SUA de Talpeș de la SIE !”, national.ro, 7 iulie 2021). Poate numai întâmplător, Mugur Isărescu, Minodora Ilie și Florin Cîțu sunt toți legați de Vâlcea.

În plus, Florin Cîțu a fost introdus în 2016 în PNL și pus le listele pentru Senat de președintele PNL de atunci, Alina Gorghiu (un fel de Elena Udrea a PNL, și ea cu aspirații prezidențiale, plus conexiuni în Sistem) și de Lucian Isar, prezumtivul soț al Alinei Gorghiu, care, la rândul lui, ba e, ba nu e fiul generalului SIE Ioan Isar, dar care ar fi sigur acoperit SIE (după „colegul” său Victor Ponta, fost prim-ministru și fost SIE la rândul său – vezi Bogdan Tiberiu Iacob, „Meciul Ponta-Isar, război fratricid în SIE ?”, inpolitics.ro, 10 februarie 2016). Cam mult SIE pe drumul presărat cu stele al lui Florin Cîțu până la funcția de prim-ministru al României și de președinte PNL !

Dar are dreptul un serviciu secret să-și plaseze oamenii, agenții sau ofițerii, în fruntea guvernului și a statului român ori a partidelor politice ? Sau asistăm la un hold-up deja la vedere al Securității asupra statului ? Desigur, oricum, tot românul crede ca suntem conduși de Securitate. S-a văzut și prin Traian Băsescu zis Petrov, și prin destui alții, dar parcă lucrurile nu au fost niciodată atât de flagrante și de sfidătoare cum sunt azi, cu pseudohipsterul Florin Cîțu. Cine să-i bareze marșul triumfal spre președinția României, de exemplu ? Ludovic Orban, el însuși fiul unui ofițer de Securitate perfect acomodat cu agenții acoperiți din politică și din presă și cu neosecuriștii propriu-ziși ?

Știm cu certitudine că PNL e compus încă din două partide, fostul PNL și fostul PDL al lui Traian Băsescu, Emil Boc etc. După fuziune au fost scoși în față mai ales foștii peneliști, ca Ludovic Orban sau Alina Gorghiu. Prin Florin Cîțu și Rareș Bogdan, care nu sunt nici foști peneliști și nici foști pedeliști, PNL-ul actual se apropie în mod evident de USR-PLUS. De fapt, apropierea dintre fostul PDL (din actualul PNL) de progresiștii neomarxiști de la USR-PLUS e mult mai organică decât poate părea la prima vedere. Fostul PDL e un fel de nou PCR, iar USR-PLUS e un nou UTC, atâta doar că nici unii, nici alții nu mai derivă din PCR, ci direct din Securitate, veche și nouă. Să ne amintim că așa-zisa revoluție din 1989 poate fi văzută și ca o victorie a Securității române asupra Partidului Comunist Român. Deci sunt Florin Cîțu și Rareș Bogdan mai degrabă useriști ? Da, în măsura în care toți sunt girați de Securitate : Rareș Bogdan, pe față, de actualul director SRI, și de aceea își permite să dea peremptoriu lecții națiunii pe toate televiziunile.

Ce ar urma deci să se întâmple după Congresul PNL din septembrie ? Normal ar fi ca fostul PNL să se separe de fostul PDL. Lucru care nu se va întâmpla totuși. Pentru că „băieții” și „fetele” nu sunt de capul lor. Iar proiectul creării marelui partid „de dreapta”, unirea PNL cu USR-PLUS, marele partid al noii Securități, de orientare euroatlantică, trebuie să se nască pentru viioarele alegeri prezidențiale. Și să guverneze România în următorii 50 de ani, în strânsă colaborare cu partenerul nostru strategic. Dar unde sunt Româna și românii în aceste vaste manevre militare ? Dacă nu e clar încă, România așa cum am cunoscut-o nu mai există, trebuie să dispară. De fapt, în mare parte a și dispărut. Acesta a fost rolul jucat de Traian Băsescu și Klaus Iohannis, cu puternica susținere a serviciilor noastre speciale. Românilor nu le mai rămâne decât să se întrebe unde ar putea fugi de-acasă.

Presa de investigații a dispărut din România începând din 2005, primul an al primului mandat al lui Traian Băsescu. Nu e de mirare deci că această dispărută presă de investigații nu a reușit încă să afle cine a plătit studiile lui Florin Cîțu din SUA, cu probe și documente, nu doar cu zvonuri, șoapte și surse anonime. Vom afla, la fel ca în cazul lui Traian Băsescu, că și Klaus Iohannis are un nume de cod încă dinainte de 1989 ? După regretatul Marius Albin Marinescu, cel mai tenace expert în Klaus Iohannis (vezi articolele sale de pe justitiarul.ro), nu trebuie să avem nici o îndoială. Iar în legătură cu Klaus Iohannis, mai merită clarificată o problemă, pusă tot de Marius Albin Marinescu : e adevărat că Iohannis a intrat la facultate pe locurile rezervate minorităților, așa cum era moda vremii ? Dar la toate aceste necunoscute românii riscă să aibă deslușiri abia peste 10 ani sau mai mult, când ele nu vor mai interesa pe nimeni.

Adevărata întrebare în cazul megascandalului Florin Cîțu ar trebui pusă în legătură cu rolul SIE în politică. Mai este acesta un serviciu românesc de informații sau e doar servantul corupt al unor servicii străine mult mai importante și mai puternice ? N-ar trebui să înceapă repararea României cu o reformă serioasă a serviciilor secrete, poate mai întâi chiar cu SIE ? „Agentul neantului” (expresie a genialului poet Mihai Ursachi) Florin Cîțu are toate șansele să devină președinte PNL în septembrie. Cei care au mizat pe el nu s-au înșelat, cunosc bine terenul, sunt realiști. Dar românii cu ce au greșit ?