ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iar am picat prost. Asta pare să fie soarta noastră. De un an și jumătate, cu măsuri și restricții covid, România lui Klaus Iohannis imită la indigo, de multe ori prin metoda verificată copy-paste, Franța lui Emmanuel Macron. Se pun în aplicare, probabil, niște „indicații prețioase”. Franța a anunțat, printr-un discurs televizat al președintelui în 12 iulie 2021, cele mai dure măsuri restrictive din lume ce vor intra în vigoare în lunile următoare. 

Măsuri care, cu unele obiecții (pentru centrele comerciale care asigură alimentația de bază și pentru diminuarea drastică a unor amenzi date patronilor de restaurante – de la 45 000 de euro la 1 000 de euro), au fost confirmate și de Consiliul de Stat. La fel ca în România, contraputerile (checks and balances, les contre-pouvoirs) au încetat să existe. Iar media mainstream e „à la botte”, total cumpărată și prostituată. Semne clare că dictatura se instalează, democrația e doar „o frază de dânșii inventată”. Constituția a fost abolită pe șest.

În prima linie sunt medicii și infirmierele, toți lucrătorii din sistemul de Sănătate. Cei care au dus greul în ultimul an. Pentru ei a fost decretată în urgență vaccinarea obligatorie. În schimb, corpul medical a anunțat greve nelimitate, fără termen. Dar aceste măsuri ale guvernării Macron, ca și multe altele, nu par să aibă un obiectiv de sănătate publică. Dimpotrivă. 

De fapt, se intenționează închiderea cât mai multor spitale, diminuarea în continuare a numărului de paturi. Pentru că Franța se găsește într-o situație economică aproape la fel de proastă ca România mutatis mutandis. Datoria publică franceză a depășit 100 % din PIB : a fost de 112,2 % din PIB în martie 2021, adică 2 739,2 miliarde de euro. E vorba de datoria statului, a Securității Sociale și a colectivităților. Nu sunt luate aici în calcul datoriile familiilor și ale companiilor. Mai ales cele mici și mijlocii. Companiile zombie s-au înmulțit dramatic. Trebuie tăiat la sânge din cheltuieli. Sub amenințarea intrării în încetare de plăți. În plus, toate marile bănci franceze (BNP Paribas, Crédit agricole, Société Générale) sunt golite de capital și ciuruite de credite neperformante acordate pe cumetrii. Deja retragerea câtorva mii de euro se face cu preaviz de 48 de ore și trebuie date explicații pentru orice retrageri mai importante (din banii proprii !).

Măsurile restrictive extreme anunțate de președintele francez sunt deja cunoscute. Aceste măsuri au fost aprobate în Consiliul de Miniștri și vor fi votate urgent în Parlament. Vaccinarea copiilor, vaccinarea obligatorie a unei largi părți a populației pentru început și pașaportul sanitar vor deveni lege. Militanții români împotriva restricțiilor de tot felul cunosc deja măsurile anunțate de Franța. Și, deși Klaus Iohannis nu le-a citit încă de pe prompter, ele vor fi, probabil, translatate și în România. De aceea, militanții români pentru respectarea Constituției și pentru libertate au chemat la manifestație pentru sâmbătă 24 iulie după-amiază (de altfel, se va manifesta atunci și în Franța și în alte locuri din lume).

Luna septembrie și toamna lui 2021 nu vor aduce nici o veste bună pentru români. După varianta Delta vor defila celelalte litere ale alfabetului grec, gama, epsilon, lambda etc., până la vaccinarea finală. Măsurile restrictive vor fi reluate, probabil, și în primăvara lui 2022. Parcă seamănă cu un nou război mondial care nu-și spune numele. Un război biologic încă ascuns. Obiectivul nu pare să fie sănătatea populației, ci pașaportul sanitar, care va permite controlul total. Ceva nemaivăzut până azi. Și cine vreți să ne apere ? PNL și USR ? Klaus Iohannis ? Florin Cîțu ?

Dar, pentru că veni vorba de Florin Cîțu, totuși, de ce acesta nu poate explica public unde se duc banii din faraonicele împrumuturi pe care le face de când a ajuns în guvern, mai întâi ca ministru de Finanțe ? Atâta timp cât nu dă nici o explicație, avem dreptul să ne imaginăm orice. 

De exemplu, se duc cumva acești bani în recapitalizarea și salvarea firmelor acoperite ale Noii Securități, internă și externă, SRI și SIE, și, cum s-a văzut, DIA (vezi articolul lui Sorin Roșca Stănescu, „Un scandal uriaș la vârful Armatei României”, corectnews.com, 22.07.2021) ? Aparent, SIE are multe firme în România, pretinde că prin acestea poate lucra în străinătate. Călătorii, vacanțe, distracții, aniversări, nunți ? Desigur, e vorba de alte firme decât cele ale lui Cătălin Harnagea, fost șef SIE, despre care un fost mare spion român spunea că acesta și-ar fi făcut ucenicia în spionaj rupând bilete la Teatrul Mic („Eu, la Teatrul Mic, și portarii îi aveam de la Securitate. Am avut unul care a ajuns după aceea șef mare la Serviciile Secrete. Harnagea îl chema. Era portar, domnule, și era omul Securității” – Dinu Săraru, citat după Observator cultural, 17.12.2002). 

A fost „fabricat” Florin Cîțu de SIE ? Unii spun că a fost inventat chiar de CIA (în colaborare cu SIE ?). Să nu exagerăm totuși. E constituțională avansarea unui pion al serviciilor până la postul de prim-ministru ? De aceea a fost adus aproape anonimul Florin Cîțu la guvern, pentru a împrumuta România până în gât și a redistribui banii Noii Securități ? Cunoscut acum câțiva ani doar prin niște mediocre articole economice (reluate din când în când de pe blogul său pe Cotidianul), într-un timp-record Florin Cîțu a devenit senator, ministru al Finanțelor, prim-ministru și, foarte probabil, viitor președinte PNL. Modelul pare că fie cel al lui Emmanuel Macron, care a trecut de la Banca Rothschild la președinția Franței (secretar adjunct la Elysée al lui François Hollande), a devenit rapid ministru al Economiei, Industriei și Digitalului, apoi președinte. Va fi micuțul Cîțu președinte în 2024 sau chiar mai devreme ?

Bietele servicii secrete, ultrafinanțate și cele mai numeroase din lume pe cap de locuitor, au fost lovite crunt de covid și trebuiau ajutate masiv. Așa se pregătește temeinic dictatura ! În același timp, firmele mici și mijlocii mor, dispar pe capete. Iar aceste firme, mici și mijlocii, angajează, ca mai peste tot în lume, jumătate din forța de muncă. Și aproape toate sunt românești. Dar cine a comandat cele 120 de milioane de doze de vaccin pentru 2 miliarde de euro ? Vreo firmă civilă ? Mugur Isărescu și BNR au vreun amestec în împrumuturile disproporționate ale țării ? Au adus aurul românesc acasă ? Cum sunt administrate rezervele BNR ? Ce încredere putem să-i acordăm BNR-ului condus de Isărescu ?

Merită să fim foarte atenți la gestionarea epidemiei în Franța. Ministrul Sănătății, Olivier Véran, cea mai detetstată persoană din această țară după Emmanuel Macron, a cerut, în plus, vaccinarea femeilor însărcinate. Monstruozitatea nu are nici o limită. Deocamdată, din septembrie, la redeschiderea școlilor, vor fi vaccinați obligatoriu copiii de la 12 ani în sus. Dar Olivier Véran și Emmanuel Macron își vor schimba, poate, din nou părerea și vor impune vaccinarea obligatorie a tuturor copiilor, începând cu nou-născuții. În recentul discurs al lui Macron nu s-a spus nimic despre cei care, din cauza unor boli grave (cancer, inimă, diabet etc.), nu se pot vaccina, și nici despre cei care au făcut boala și au deci anticorpii necesari. Doar stahanovismul vaccinal contează. Iar aceste măsuri pot fi preluate prin copy-paste și în România. Ultradetestatul azi Raed Arafat s-ar putea ocupa de asta. La cererea lui Klaus Iohannis. Și a lui Florin Cîțu, noul mare lider liberal. Un amărât de repetent până mai ieri.

În Franța (și, probabil, la fel și în România), 20-30 % din populație va refuza definitiv vaccinarea. Acești „rezistenți” nu vor putea deci să aibă un pașaport sanitar. „Sectanții covid” sunt, la rândul lor, maximum 20-30 %. Baza electorală a lui Emmanuel Macron și a lui Klaus Iohannis (varianta cea mai optimistă !). Spre 50 % din populație privește cu scepticism spre cele două poziții extreme. Deși unii dintre cei 50 % se vaccinează. Dar nu le cer și altora s-o facă. Este rolul politicienilor (doctori de ocazie în epidemie) și al doctorilor (politruci) să împartă populația în vaccinați și nevaccinați ? Unde poate duce o asemenea polarizare ? Despre beneficii pentru sănătate nu poate fi vorba, iar covidul este azi destul de bine cunoscut, circumscris, studiat de specialiști, în ciuda propagandei deșănțate.

Când se va termina coșmarul covid ? După unele guverne europene (sub îndrumarea OMS, controlat la rândul său de Big Pharma și Big Tech) și după „sectanții covid”, niciodată. În orice caz, multă lume se teme că în toamna lui 2021 măsurile restrictive – purtarea măștii, consemnarea la domiciliu, vaccinarea obligatorie a tot poporul – vor lua un nou avânt progresist. Deși se apropie împlinirea a doi ani de criză sanitară (reală sau imaginară) și a doi ani de catastrofă economică și socială.