ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boris Johnson s-a manifestat ca unul dintre cei mai aprigi susținători ai ideilor Forumului Economic de la Davos și ai globalizării galopante. Cine își imaginează că înlocuirea lui din fruntea guvernului Majestății Sale va aduce vreo schimbare a politicii Londrei se înșală amarnic.

Favoritul Establishmentului pentru a-i succeda lui Boris Johnson este fostul bancher de la Goldman Sachs și membru al Forumului Economic Mondial, Rishi Sunak.

Indianul a primit un sprijin important săptămâna trecută de la un actor principal al Marii Resetări: China.

Rishi Sunak, care este unul dintre cei mai bogați politicieni din Marea Britanie, după ce s-a însurat cu Akshata, fiica și moștenitoarea miliardarului indian Narayana Murty, pare să fie cel mai bine clasat între membrii Partidului Conservator pentru a deveni liderul formațiunii și, totodată, premier.

Însă, pentru a demonstra încă o dată că globaliștii nu sunt toți decât o mare Famiglie, Sunak a primit elogii din partea cotidianului chinez de limbă engleză Global Times, organ al Partidului Comunist de la Beijing.

Ziarul l-a descris pe Sunak drept „candidatul cu o viziune pragmatică privind dezvoltarea de relații echilibrate cu China”, spre deosebire de alți contracandidați, cum ar fi Liz Truss, ministru de Externe, sau Tom Tugendhat, președintele Comisiei de Politică Externă.

Yang Yiwei, citat de Global Times ca „expert în relații internaționale de la Universitatea Renmin”, afirmă că, deși este greu de crezut că relațiile chino-britanice vor reveni la așa-numita „epocă de aur” din timpul fostului premier David Cameron, totuși „elitele de la Londra vor viza economii emergente precum China și India pentru a-și compensa pierderile suferite în Europa după Brexit”.

Or, spune Yang, Sunak s-a arătat în trecut cel mai prietenos față de regimul comunist chinez dintre toți candidații.

Într-adevăr, în 2020, britanicul de origine indiană declara:

„Cred că trebuie să fim realiști și tenaci și aș spune, probabil, pragmatici în abordarea pe care o vom avea în această relație (cu China), în loc să fim visători.”

Și Rishi Sunak adăuga:

„China va fi o forță importantă a economiei mondiale, iar importanța ei va continua să crească, așadar ar fi o eroare ignorarea sa.”

În discursul său de la Mansion Housedin 2021, Sunak declara că este important pentru Marea Britanie să tragă foloase de pe urma sectorului emergent al serviciilor financiare din China.

De asemenea, aprecia Sunak, este nevoie de un parteneriat cu China în chestiuni „globale, precum sănătatea (!), îmbătrânirea (populației), climatul și biodiversitatea”.

Să subliniem că acestea sunt tocmai domeniile vizate cu precădere de Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab pentru implementarea Marii Resetări.

Unul dintre susținătorii cei mai fervenți pentru ca Sunak să preia conducerea Partidului Conservator este fostul ministru de Externe, Jeremy Hunt, a cărui soție, chinezoaica Lucia Guo, a fost prezentatoarea unui proiect propagandistic al unei emisiuni la televiziunea chineză de stat.

Socrul lui Sunak, Narayana Murty, este unul dintre fondatorii colosului tech indian InfoSys, companie parteneră a Forumului de la Davos.

Președintele InfoSys, Mohit Joshi, elogia anul trecut China pentru modul în care folosește identitatea digitală în domeniul creditelor pentru companii.

Rishi Sunak, până de curând mâna dreaptă a lui Boris Johnson, a jucat perfect rolul lui Brutus, contribuind la dărâmarea protectorului său.

Totuși, asemenea lui Johson, Sunak este un mare adept al „înverzirii” cu orice preț a economiei britanice.

Un preț considerabil care intră în buzunarele industriei chineze, dat fiind că aceasta produce cea mai mare parte a panourilor solare folosite în Marea Britanie.

În elanul „înverzirii”, cine să mai bage de seamă că panourile binecuvântate sunt fabricate în lagărele de „reeducare” din Xinjiang, unde sunt folosiți minoritari uiguri pe post de sclavi.

În 2020, Sunak a participat la summit-ul Green Horizon organizat de Forumul Economic Mondial, unde a declarat:

„Provocarea schimbării climatice este clară și urgentă. Trebuie să asigurăm o tranziție pozitivă ți echitabilă spre Net Zero și să protejăm mediul înconjurător.”

Tot Sunak este promotorul unui alt obiectiv-cheie al Forumului Economic Mondial: tranziția spre o societate fără bani gheață prin emiterea de către băncile centrale a unor monede digitale.

Aceste monede sunt total diferite de Bitcoin și alte asemenea, care fluctuează și sunt folosite liber pe piața financiară.

Monedele emise de băncile centrale vor permite urmărirea fiecărei tranzacții în parte, adică un control total asupra utilizatorilor.

Inclusiv al modului în care aceștia își folosesc banii, putând interzice anumite cheltuieli.

China comunistă este prima țară care a introdus moneda digitală de stat: Yuanul Digital.

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 2022, Statele Unite și-au avertizat sportivii și delegații prezenți al eveniment să nu folosească Yuanul Digital deoarece pot fi spionați de regimul comunist chinez.

Yuanul Digital este considerat principalul instrument de implementare al sinistrului sistem al Creditului Social.

Să mai amintim că, odată cu Războiul din Ucraina, India, țara de origine a lui Rishi Sunak, pare să fi trecut peste toate asperitățile din relațiile cu China și s-a alătura acesteia și Rusiei în tabăra globalistă anti-occidentală coagulată în jurul BRICS.

*

Rapiditatea cu care China își sporește influența în Occident este înspăimântătoare

De la începutul Războiului din Ucraina, Joe Biden a dovedit că acționează mai degrabă în favoarea regimului de la Beijing decât al propriei țări.

Exportul unei cantități mari de petrol din Rezervele Strategice Americane către China, în plină criză energetică, este doar ultima dintre dovezi.

Joe Biden, al cărui slogan electoral a fost Build Back Better (ceea ce presupune Distrugerea și Reconstrucția) este o biată marionetă a Chinei.

Prin afacerile și relațiile compromițătoare pe care el și fiul său, Hunter Biden, le-au făcut în China, cei doi au fost prinși ca într-o pânză de păianjen de regimul de la Beijing.

Acțiunile lui Joe Biden și ale acoliților săi de a distruge nivelul de trai occidental, economia și industria americană și europeană, prin susținerea ineptă a sancțiunilor sinucigașe împotriva Rusiei, toate sunt în folosul celei mai mari rivale a Statelor Unite și a Occidentului: China.

Dacă Rishi Sunak va fi instalat prim-ministru la Londra, atunci China va avea încă un pion otrăvit înfipt adânc în coasta Dușmanului Occidental. Inclusiv la vârful NATO.