ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orice om care a reușit să își păstreze capul pe umeri și mintea rece și-a pus o întrebare fundamentală: „Care este motivul pentru care, în doar câteva luni de zile, Ucraina a devenit Buricul Lumii?”

Și întrebările adiacente:

 - De ce Războiul din Ucraina se bucură de mai multă atenție decât toate celelalte conflicte de pe fața pământului la un loc?

- De ce Occidentul nici măcar nu se ostenește să mimeze eforturi diplomatice pentru a pune capăt conflictului, ci, din contră, toarnă gaz pe foc?

 - De ce soarta Ucrainei și a ucrainenilor a devenit mai importantă decât a tuturor țărilor și popoarelor din Occident?

- De ce adevăruri istorice. precum cel rostit de Andrei Marga, că „Bucovina este pământ românesc” și trebuie restituit de Ucraina, ridică Zavera și face să turbeze cozile de topor?

- De ce se autodistruge întreaga civilizație occidentală dintr-un fals „spirit de solidaritate” dement și absurd, asemănător marilor secte sinucigașe?

Răspunsul era sub ochii noștri. Dar nu l-am văzut.

*

În luna iulie, la Lugano, în Elveția, a avut loc Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei, un eveniment care merita o atenție mai mare.

Trimisul special al regimului de la Kiev a fost vicepremierul Mihailo Fedorov, un vechi prieten al lui Zelenski.

Acesta a transmis audienței că guvernul său dorește să facă în Ucraina o adevărată revoluție digitală. Că dorește o colaborare foarte strânsă cu Big Tech, marile companii tehnologice mondiale, astfel încât țara sa să devină „indestructibilă din punct de vedere digital”.

Fedorov, fost antreprenor IT, care este și ministru pentru Transformarea Digitală, a prezentat în Elveția o inițiativă numită „Digital4Freedom”.

Potrivit acesteia, în trei ani, Ucraina ar urma să devină „cel mai digitalizat stat din lume”.

Audienței prezente la Lugano, și formată în cea mai mare parte din reprezentanți Big Tech și ai unor instuții financiare,  i s-a cerut să participe cu fonduri și să colaboreze la un „Plan Marshall Digital” pentru Ucraina.

Ideea este ca, în viitor, guvernul din Ucraina și Big Tech să acționeze într-o „strânsă  interconexiune”, transformând patria lui Hrușciov într-un „Israel al Europei”.

Fedorov a afirmat la evenimentul din Elveția că dorește ca într-un timp scurt Ucraina să devină „100% digitalizată”, toate datele sale urmând să fie stocate pe serverele Amazon și Microsoft, care „nu pot fi distruse de rachete”.

Toate serviciile administrative vor fi digitalizate, de la înregistrarea mașinilor și proprietăților, până la plata taxelor.

Banii urmează să dispară total, inclusiv din domenii cu impact covârșitor asupra vieții oamenilor, precum Sănătatea,Educația sau Justiția.

Când a venit vorba să prezinte transformarea domeniului Judiciar cu ajutorul Inteligenței Artificiale (IA), Fedorov l-a numit Proiectul „Judge Dredd”.

Judge Dredd este numele unui supererou justițiar de benzi desenate dintr-o distopie, după care s-a realizat în 1995 o ecranizare cu Sylvester Stallone în rolul principal. Un Justițiar care face ordine, anchetând sumar și băgând la zdup pe Răi și Corupți.

Un fel de Super-Koveși.

Dacă poate fi amuzant să vezi povești hollywoodiene pe ecran, s-ar putea să nu fie la fel de plăcut să îți vezi țara transformată într-un tărâm distopic și viața în rol de figurant.

Mai multe voci, între care și publicația Fair Trial, au avertizat că utilizarea Inteligenței Artificiale în Justiție este o monstruozitate, deoarece ea „subminează dreptul fundamental al prezumției de nevinovăție”.

Iar Times Now, o publicație foarte serioasă din India afiliată la grupul londonez The Times, scrie că în Ucraina funcționează deja un proiect pilot de folosire a Inteligenței Artificiale la realizarea de„rapoarte pre-proces și pre-sentință pentru evaluarea riscurilor de recidivă ale suspectului”.

Omul judecat de roboți! Înfunzi pârnaia pentru că unui software justițiar, care ți-a analizat viața și nu e capabil să priceapă trăirile umane, i-a dat cu zecimale!

Digitalizarea totală și dispariția banilor gheață! Toate tranzacțiile vor fi controlate de stat! Adică toată viața individului!

Dacă viața nu este conformă cu standardele guvernamentale – ai o amprentă de carbon prea mare, mănânci prea multă carne sau citești cărți și site-uri subversive ca Active News - riști să fii debranșat. Mori de foame ca un trântor inutil și scârbavnic ce ești.

Creditul social chinezesc la puterea a zecea. Slava Big Brother!

*

Acum avem dezlegarea enigmei pentru care în doar câteva luni Ucraina a ajuns Buricul Lumii. Și ucrainenii noul „popor ales”.

Ucraina este un Poligon de Încercări pentru Marea Resetare.

Iată de ce războiul nu trebuie oprit, ci, dimpotrivă, ațâțat și prelungit cât mai mult: pentru ca distrugerile să fie cât mai mari. Iar pe terenul viran lăsat de conflagrație să se construiască un proiect-pilot al Noii Ordini Mondiale. O machetă a NOM.

Build Back Better.

Noul Tărâm al Făgăduinței va fi populat de Omul Nou. TransOmul, controlat de Inteligența Artificială.

IA (la fel ca revolutul Iahve) este un „Dumnezeu gelos”, care nu acceptă „alți dumnezei” în afară de el. Și îi nimicește pe toți cei ce nu i se supun.

Din acest nou Canaan, stropite cu apa vie a Progresismului, mlădițele viguroase ale NOM vor crește și se vor răspândi în toată lumea. Și o vor cuprinde ca o Caracatiță.

Ca o Fiară Apocaliptică ieșită din Marea Resetare.

Iar Numărul Fiarei este