ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cuvânt al Părintelui Sofian Costea despre libertate și obligativitate (21.09.2021)

În zilele în care trăim, tema libertății, acest subiect captivant pentru fiecare conștiință, pentru fiecare suflet, devine din ce în ce mai actuală, pentru că libertatea este darul suprem pe care Dumnezeu i l-a oferit și i-l oferă în permanență omului.

De aceea, drepturile și libertățile noastre fundamentale nu trebuie și nu pot fi afectate de niciun fel de politică lumească, de niciun fel de influență la nivel decizional, pe care societatea umană o are în viața omului sau pe care fiecare stat în parte o exercită asupra existenței de zi cu zi a ființei umane.

Omul este liber prin creație.

Dumnezeu îi cere omului să Îl aleagă în virtutea libertății sale.

Părintele vrednic de pomenire Arsenie Papacioc spunea atât de sugestiv că: "Dumnezeu un singur lucru nu vrea să facă și anume să anuleze libertatea omului", pentru că, dacă ar face așa ceva, Și-ar încălca Sfântul Cuvânt pe care L-a dat, oferindu-i ființei omenești acest dar extraordinar de frumos - al libertății.

Mântuitorul Hristos și spune: „oricine voiește să vina după Mine să se lepede de sine, să își ia crucea și să Îmi urmeze.” Iată că Domnul este cel mai profund protector al libertății noastre. De aceea lumea în care trăim nu are niciun drept să ne îngrădească libertățile sau să devină o societate umană a obligativităților.

Așadar, nici forțarea sau obligarea la tratamente medicale, nici alte inițiative de acest tip nu sunt în duhul libertății și sunt inacceptabile pentru un om care știe să își prețuiască libertatea.

Ascultați mai mult în Cuvântul Video de mai sus al colaboratorului nostru, Pr. Dr. Protosinghel Sofian Costea