ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întotdeauna m-am bucurat să răspund oricărei provocări, care stimulează o reacție în duhul Ortodoxiei.

Învierea lui Hristos, Lumina care a venit și de această dată, ca o binecuvântare numai în Biserica Ortodoxă, reprezintă răspunsul lui Hristos, care arată că Sfânta Ortodoxie este Învățătura cea Una și Dreapta Credință întru Adevăr.

În ceea ce privește raportarea mea la secularism, la filo-ecumenism sau la alte astfel de atitudini, răspunsul meu poate fi regăsit în mai multe abordări, grăitoare prin natura lor.

În Teza de doctorat, coordonată de Arhiepiscopul Tomisului, I.P.S Teodosie, despre Temeiurile Scripturistice și Patristice privitoare la Cunoașterea lui Dumnezeu în Ortodoxie și Romano-Catolicism, am tratat răspicat toate elementele care ne diferențiază, referitoare la așa-numita infailibilitate a Papei, la Purgatoriu, la purcederea Duhului Sfânt, la practica Indulgențelor și la multe altele, demonstrând că Adevărul este în Învățătura de Credință Ortodoxă, care nu s-a abătut nici un milimetru de la Învățătura lui Hristos și propovăduirea Apostolilor.

Faptul că Ortodoxia este singura realitate duhovnicească palpabilă, reprezintă un adevăr incontestabil, care, pentru mine înseamnă fundamentul ființării în Hristos.

Spre deosebire de mulți, care vorbesc cu orele, dorind să arate cât de profesori sunt ei, convingerile mele ortodoxe pot fi înțelese, cred foarte bine, urmărind emisiunile la care am fost invitat sau articolele scrise în perioada sanitară dificilă, prin care am trecut, perioadă în care mulți dintre „marii iubitori ai ortodoxiei” n-au scos o vorbuliță, despre închiderea bisericilor și despre faptul că oamenii a trebuit să stea acasă în noaptea prefăcută în zi a Învierii.

În ceea ce privește participarea mea la evenimentele de la Mănăstirea Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, prilejuite de lansarea celei de-a doua cărți, alcătuită din cuvântări ținute de către fostul Stareț, vrednicul de pomenire părinte Varlaam, participarea mea spuneam reprezintă prezența la un eveniment public, iar un ortodox care se respectă, mai ales un Slujitor îi privește pe toți cu dragostea izvorâtă din Iubirea lui Hristos.

Părintele Constantin Necula, fiind din Sibiu, l-a cunoscut bine pe părintele Teofil Părăian, arhimandritul vrednic de pomenire de la Mănăstirea Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus, iar acum, cunoscând un alt slujitor nevăzător, și-a manifestat sentimentele de admirație și de bucurie.

Consider că, o atitudine civilizată și demnă, cum cred că am avut-o, nu produce nici un fel de asociere, nici în cea mai mică măsură cu vreun aspect care să se situeze în vreun fel, distinct de ceea ce ne spune sfânta noastră Învățătură de Credință.

Cel mai probabil, cei care comentează sau te critică, doar pentru faptul că stai alături de o anumită persoană la un eveniment public, i-ar fi cerut acelei persoane, autografe exclusive sau poze, stocate în telefon, cu care să se laude pe le prieteni sau cunoscuți. Mie nu-mi stă în caracter să fac un astfel de lucru.

Fie ca Lumina Învierii să ne facă pe toți mai buni și mai generoși!
 
Hristos a înviat!