ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Melodia e interpretată de grupul Nebulossa, care s-a separat de mișcarea feministă pe stil vechi, pentru a susține paradele cu femei pe stil nou, foste bărbați.

Cântecul a stârnit dezgustul multora și proteste din partea organizațiilor feministe, care îl consideră umilitor pentru condiția femeii. Dar ministrul Egalității din Spania spune că e un cântecel distractiv.

Primul ministru Sanchez a spus: „Mi se pare că feminismul nu e doar corect, dar poate fi și amuzant. Iar acest tip de provocare trebuie să vină din cultură. Ei ar fi preferat să fi fost Cara al Sol. Dar mie îmi place mai mult acest tip de cântec.”

Actul de cultură, care îi place șefului guvernului are ca refren cuvântul din titlu scandat de public repetitiv și începe cam așa:

„Deja știu că sunt doar o târfă,
Că trecutul meu te roade,
Știu că sunt oaia neagră
Neînțeleasă și de piatră
Știu că nu sunt cine vrei să fiu
Știu că te exasperează
Dar ăsta-i felul meu.
Să mă schimb pentru tine n-am chef.”

și refrenul:

„Dacă ies singură, sunt târfă,
Dacă mă distrez singură sunt cea mai mare târfă
Dacă mă întorc în zori acasă.
Sunt și mai târfă.”

(Ia de-aici, Gheboasă! Vă reamintim că artistul nu ne poate reprezenta cu creațiile sale pentru că TVR a ales să nu mai dea banii pe taxa de participare la festival.)

Cântecul invocat cu oroare de premierul Spaniei, „Cara al Sol”, e imnul mișcărilor naționaliste interbelice, de inspirație fascistă. Avea versurile liderului Falangei, Primo Rivera, de dinaintea războiului civil în care s-au luptat cu anarhiștii și comuniștii.

Pe scena Eurovisionului, cântăcioasa se produce între doi bărbați pe tocuri, cu barbă, ruj și rimel, care la un moment dat ne arată fundurile.

Ce e interesant la noul feminism e că nu are doar genuri fluide, dar și principii fluide. Dacă în trecut luptau pentru dreptul la vot sau pentru respect, de ceva vreme luptă pentru acceptarea profesiilor sexuale și pentru maimuțărirea imaginii femeii de niște caricaturi.

În programul de luptă contra discriminării din Occident a apărut și lupta contra așa numitei „slut shaming”, adică orice urmă că nu ești de acord cu etalarea depravării. Protestatarele Femen au apărut la mitinguri la bustul gol sau goale pușcă, zbierând și cu cuvântul „slut” (târfă) scris cu carioca pe corp.

În schimb, în 2021, manelistul Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru că a pus pe internet o piesă proprie, intitulată „Curwa”. Clipul lui Mocanu adunase 18 milioane de vizualizări pe Youtube, cu el ducând în lesă o tânără sumar îmbrăcată.

Instanța a hotărât atunci nu doar că maneaua nu e bună să ne reprezinte la Eurovision, dar că „a incitat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor”. Era Dani Mocanu un artist și un luptător pentru emancipare neînțeles, pentru care nu eram noi pregătiți sau s-a întors lumea cu fundul în sus!?