ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, i-a cerut ministrului justitiei, public, socoteala pentru decizia judecatorilor din dosarul "10 august".

Da' nu mai bine cere domnul presedinte desecretizarea rapoartelor serviciilor de informatii, SRI si "doi s'un sfert", privind pregatirea demonstratiei incat un miting anuntat cu 6 luni inainte la tv sa fie prezentat ca spontan?!

Nu mai bine face public dl presedinte aceste rapoarte secrete si vede cum a actionat Comunitatea de Informatii din subordinea sa pentru a preintampina violentele si atacarea jandarmilor, pregatita minutios inainte?

De pilda, in urma desecretizarii, dl presedinte ne-ar putea face cunoscute intr-o conferinta de presa raspunsuri la urmatoarele intrebari, care in mod normal ar fi trebuit sa fie elaborate la acel moment:

1. Cine sunt indivizii care se pregateau sa atace jandarmii?
2. Cine ii organizeaza? Cine ii plateste? Care sunt motivatiile "comanditarului"? Care sunt motivatiile indivizilor?
3. Ce mijloace au in dotare? Ce mijloace vor sa foloseasca in fata Guvernului?
4. Cine ii sprijina si sub ce mod isi acorda acest sprijin?
5. Care sunt intentiile concrete de actiune in fata Palatului Victoria?
6. Pe ce trasee vin spre Palatul Victoria?
7. Ce semnale si-au stabilit pentru a actiona?
8. Unde sunt punctele de intalnire din preajma Palatului Victoria?
9. Cand si unde au plasat eventuale mijloace in preajma Palatului Victoria pe care sa le foloseasca la momentul protestului?
10. Au acces la informatii privind amplasamentul si modul de actiune al fortelor de ordine? Exista dinspre aceste forte scurgeri de informatii?
11. Sunt factori politici implicati in organizarea lor?
12. Exista un plan al urmarilor actiunilor acestor indivizi violenti conceput de " comanditar"? Daca da, de ce natura organizationala, politica, economica?
Etc.

Mai devreme sau mai tarziu, vom afla lucrurile asa cum au fost.

 

Apropo de